AKtaş: Bursaspor Bursa’nın değeridir

06 Temmuz 2019 Cumartesi, 14:18
alinur aktaş

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursaspor’un kentin önemli bir değeri olduğunu söyleyerek, stadyumun daha aktif kullanılması için çalışmaların hız kazanacağına işaret etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi Yakup Canbolat ve tüm kent dinamiklerinin katıldığı Bursaspor Kulübü ziyaretinde, yeni yönetime başarılar dileyerek, ‘Bursaspor’un Bursa’nın değeri’ olduğunun altını çizdi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursaspor’da bayrağı devralan Kulüp Başkanı Mesut Mestan ve yeni yönetim kurulu üyeleri ile Bursaspor Özlüce Tesisleri’nde bir araya geldi. Bursaspor’un kent için özel olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, yeni yönetimi gösterdikleri irade ve medeni cesaretten dolayı tebrik etti. 

“Bursaspor, layık olduğu yere en kısa sürede döner”

Bursaspor’un kente yaşattığı şampiyonluğa değinen Başkan Aktaş, “Bursaspor, bu şehrin bir değeridir. 2004 yılında küme düşmüş, 2 yıl sonra lige çıkmış, 4 yıl sonra da bir ilki gerçekleştirmiş takımdır, Bursaspor. Bursaspor, layık olduğu noktaya en kısa sürede dönerek, Türkiye’de ve de Avrupa’da önemli başarılara imza atacaktır” dedi.

Futbolun ekonomik aktivitesi çok yüksek bir spor dalı olduğunu belirten Başkan Aktaş, vatandaşların sporla daha fazla ilgilenmeleri için de Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde çalışmalar yaptıklarını anlattı. Futbol ile şehrin tanıtımının da çok mümkün olduğunu anlatan Başkan Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi olarak çok ciddi spor çalışmalarımız ve futbol dışında 21 branşımız var. Bu faaliyetleri genişleterek, şehrin tabanına yayabilmek adına önemli adımlar atıyoruz. Ancak futbol, çok popüler bir spor. Bursaspor, Bursa için çok değerli” diyerek, Bursaspor’un daha sağlıklı adımlarla yoluna devam edeceğini belirtti. 

“Yapılan yorumlara çok üzüldüm”

Başkan Aktaş, geçen hafta kamuoyunu meşgul eden yanlış bilgilere açıklık getirerek, yaşadığı üzüntüyü dile getirdi. FIFA’daki dosyanın kaldırılması, transfer yasağı ve eksi altı puan gibi noktaları hatırlatan Başkan Aktaş, kulübün acil bir ödemesi ile ilgili konuda, “Kulüp başkanımız aradı. Borç kabilinden takdim ettiğimiz bir rakamdı. Yapılan yorumlara çok üzüldüm. Sadece bir miktarının tamamlanmasıyla ilgili ne yapabiliriz diye konuştuk. Ben iş adamıyım aynı zamanda, benim o kadar param yok. Bu noktada birilerini arayarak rica ettim, kısa süre içerisinde geri ödenmesi kaydıyla, bu miktar tamamlandı. Kulüp de sitesinde onore etmiş ve “Sayın Belediye Başkanımızın destekleriyle bu sıkıntı aşıldı” demiş ama yapılan yorumlar hiç hoş değil. Valinin, belediye başkanının veya bir kişinin üzerine yıkarak Bursaspor ile alakalı bir beklenti içerisine girmek, sağlıklı bir yol ve yöntem değil. Bu şehrin belediye başkanı olarak üzerime düşen bir sorumluluk varsa bunu yerine getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu. 

Stadyumda çalışmalar hız kazanacak

Stadyumla ilgili merak edilenlere de cevap veren Başkan Aktaş, “Stadyumda timsahın kafa kısmının inşaatı ile ilgili yaklaşık 12 milyon TL’lik bir çalışma var. Stadyumda çalışmaların sağlıklı yürüyememesinin nedenlerinden biri de müteahhit… Müteahhitle bir fesih sürecimiz var, birkaç güne kadar bitiyor. Tekrar acil bir ihale gerçekleştirilip, 80-90 günlük bir zamanda, LED ekranı yapılmamak kaydıyla, çene kısmındaki çelik imalatları, vinil germe, elektrik ve mekanikle ilgili çalışmalar yapılacak. Bunların toplam maliyeti 12 milyon civarı ama ihale söz konusu olduğu için bu rakam aşağı veya yukarı olur bilemiyorum” diye konuştu.

LED ekranın ekstra bir maliyet nedeniyle yapılmayacağını açıklayan Başkan Aktaş, “Stadyumun çevresinde yollar ve kavşak bağlantıları gibi faaliyetleri takip ediyoruz, yakın zamanda imalatlar başlayacak ve kamuoyunu da bilgilendireceğiz” dedi.

Stadyumun isim hakkı ve işlevi, altındaki binalar, çevresi ve güvenlik gibi konuların kendisi dışında geliştiğini özellikle vurgulayan Başkan Aktaş, bölgenin aktivite alanına dönüşmesiyle ilgili kulüp başkanı ve yönetiminin çalışmalarının olacağına işaret etti. Aktaş, stadyumun, 365 günde sadece 17 – 18 kez maç oynanan bir yer değil, aksine daha aktif bir mekan olabilmesi için herkesin üzerine düşen sorumlulukları olduğunu kaydetti. 

‘Yeniden Zirveye’

Bursa Valisi Yakup Canbolat, el birliğiyle zorlukların aşılacağını ve Bursaspor’un

istenilen noktaya geleceğini belirtirken; Bursaspor Kulübü Başkanı Mesut Mestan da kentin ortak değeri olan Bursaspor’un ‘Yeniden Zirveye’ sloganıyla zorlu süreçten çıkmayı hedeflediğini kaydetti. Bursa milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, parti temsilcileri ve iş insanları da ziyarete katıldı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz