Kontrollü tahrik!

PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile yaptıkları seçim ittifakına aldırış etmeden şehit cenazelerinde boy gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, cenazelerde uğradığı protestodan bile siyasi rant devşiriyor. AK Partili siyasetçilere yapılan saldırıları demokrasinin yumruğu diye savunanlar, Çubuk’taki protesto üzerinden duyar kasıyor.

23 Nisan 2019 Salı, 12:38
Kılıçdaroğlu dünyaya rezil oldu

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile yaptıkları seçim ittifakına aldırış etmeden şehit cenazelerinde boy gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenazelerde uğradığı en küçük protestodan bile siyasi rant devşiriyor. Kendilerine yönelik tepkilerde ortalığı ayağa kaldıran CHP zihniyetiAK Partili siyasilere yönelik menfur saldırılarda ise hem şiddeti övüyor hem saldırganları sarıp sarmalıyor.

Hangi yüzle gidiyorsunuz

Konuyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, şunları dile getirdi: “Hem PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile ittifak yapıp hem de hangi yüzle şehitler için taziye diliyorsunuz? Daha önceki şehit cenazelerinde de tepki vardı. Şehit programlarından CHP’lilere yönelik yükselen ses ise hep ortaktı: ‘HDP ile işbirliği yapanları burada istemiyoruz.’ Bunları bilerek gitti. Provokasyonun başlaması, provakasyon sürecinin tamamlanması ve başarıya ulaşması için Kılıçdaroğlu’nun katılması yeterliydi. Kurdukları ittifak nedeniyle hemen her programda yoğun şekilde protesto edilen Kılıçdaroğlu halen toplumun bütün kesimlerini bir araya getirerek siyaset yaptığını ifade etmesi durumun vahametini ortaya koyuyor.

Provokasyon için gitti

İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD) Genel Başkanı Ali Akbaş ise şu değerlendirmede bulundu: “Dağdaki teröristleri ‘arkadaş olarak gören, Meclisteki ‘eşkıya’ ile ittifak yapan CHP’nin şehit cenazelerine katılması manidardır. Taner Yıldız’a saldırılınca dalga geçen, Bekir Bozdağyumruklanınca saldırganı kanatlarını altına alan CHP, kendisine yönelik bir tepki olduğunda ‘çirkin saldırı’ diyor. PKK terör örgütünün şehit ettiği kahramanların aileleri provokatör değildir. İktidarı devirebilmek uğruna devleti yıkmak isteyenlerle işbirliği yapan ve istenmediği halde şehit cenazesine katılan kişi provokatördür.

AK Partiliye ‘terapi’ CHP’liye ‘alçak saldırı’

2013 yılında dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir BozdağKemal Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu bir törende yumruklu saldırıya uğramıştı. Olayın birebir şahidi olan Kılıçdaroğlu ise saldırı sonrası yaptığı konuşmada saldırıya değinmemiş ve kınama yapmamıştı. Yaşanan bu olay sonrası Bekir Bozdağ sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirmişti. Ayrıca Bozdağ’a saldıran şahsı CHP’li Umut Oran korumaya almış ve şahısla yakından ilgilenmişti. Hürriyet gazetesi, Bekir Bozdağ’ın uğradığı yumruklu saldırı sonrasında da saldırganları kınamak yerine, Kılıçdaroğlu’nun ağzından “İncinsen de incitme” başlığını atarak, şiddeti hoşgören tutumunu sürdürmüştü.

“Bakan’a yumruk!”

Kayseri’de katıldığı bir şehit cenazesinde yediği yumrukla burnu kırılan dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız’a yapılan saldırı ise CHP yandaşı Sözcü Gazetesi tarafından “Yumruk Terapisi” manşetiyle haberleştirilmişti. CHP’li Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı “alçak saldırı” olarak nitelendiren Sözcü, söz konusu AK Partili bir isim olunca sergilediği ikiyüzlülük gözler önüne serilmişti. Cumhuriyet gazetesi de Yıldız’a yapılan saldırıyı ,“Bakan’a Yumruk” şeklinde sunmuştu.

Kaynak: Yeniakit – Muhammed Uzun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz