Doların fırlamasını beklemeyin…

Piyasaların seçim sonuçlarına tepkisi pozitif oldu. AK Parti’nin 24 Haziran seçimlerindeki oylarını 2 puan arttırması ve cumhur ittifakının bir önceki seçime yakın oy alması, erken seçim tartışmalarının önüne geçti.

02 Nisan 2019 Salı, 08:21
dolar

Ortaya çıkan tablo; piyasaların üzerinde olumlu etki etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın balkon konuşmasında reform vurgusu yapması, iş dünyasının da 4,5 yıllık seçim sürecinin ekonomi için iyi değerlendirilmesi yönündeki çağrıların da etkisiyle Borsa İstanbul yükseldi.

DOLAR DÜŞTÜ BORSA YÜKSELDİ

Dolar ve avro dün ilk saatlerde bir miktar yükselse de ilerleyen saatlerde düştü. Gün içerisinde dolar/TL 5,45’in altına, dolar/avro 6,12’nin altını görse de, TL’nin yabancı paralar karşısındaki seyri gün boyunca dalgalı oldu. Borsa İstanbul gün içinde 95 binin üzerini test etti.

KURLARDA AŞIRI BİR DALGA BEKLENMİYOR

Bazı çevrelerin seçim sonrası için dillendirdiği kara propaganda tutmadı. Dolar’ın 8 lira, hatta 10 lira olacağını öne sürerek vatandaşları döviz almaya yönlendirenlerin çabaları boşa çıkarken, bu propagandaya kanıp dolar alanların hayal ettiği yükseliş zor görünüyor. Muhtemel bir erken seçim ihtimalinin çok zayıf olduğunu ifade eden uzmanlar, piyasaların yönünü belirleyecek olan en önemli faktörün reform takvimi olacağını kaydediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 8 Nisan haftasında açıklayacağı yeni ekonomi ve reform paketi yakından takip edilecek.

Yenişafak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz