Yüksek İhtisas Hastanesi ve şikayetler silsilesi!

12 Şubat 2019 Salı, 12:23
alim şahin

Bursa’da sağlık sorunu bu zihniyetlerle asla bitmez.

Öyle inanıyorum ki, İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Özcan Akan’ın başarılı çalışmaları, sağlıkta yatırımın fiziksel ve sayısal olarak genişlemesi personel ve yönetici anlamında geliştirilmediği sürece hiçbir sonuç vereceğe benziyor.

Sayın Akan’ın sağlıkta yatırım gayretlerini birlikte takip ediyoruz.

Büyük ilerlemeler olduğu şüphe götürmez.

Ancak sağlık tesislerinde yönetim ve personel konusunda eğitimsiz vicdan sorgulaması yapamayan,  Allah korkusu taşımayanları bu görevlerde istihdam edilmemesi ihmaller zincirine belki tamamen ortadan kaldırmaz ama en azından asgariye indirebilir.

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi bu yönde sorunlarla özdeşleşmiş bir yer olma unvanını her zaman korudu ve korumaya devam ediyor.

Siyasi ve belediyeler konusunda talihsizlik yaşayan Bursa’da ne yazık ki, sağlık alanında da aynı talihsizliği yaşıyor yaşamaya devam ediyor.

Önceden beri süre gelen şikayetlerle ilk sıradaki liderliğini koruyan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle alakalı gelen şikayetleri ilgili yöneticilere aktarmak istesek te kendileri vurdumduymazlığıyla kimseyi sallamayan bir tavır geliştirmişler.

Ne yazık ki, bu durumu kamuoyunun gündemine getirmek zorunda kaldığımız için üzgünüm.

Daha önce sürekli görüştüğümüz yöneticilere artık telefonla ulaşmanın mümkün olmadığı gerçeğini yaşamak zorunda kaldım.

Şikayetleri aktarmak için aylarca çeşitli aralıklarla defalarca aramama rağmen telefonları açmayıp toplantıdayım mesajıyla geri dönenler ne kadar samimi olduklarını sorgulamalıdır.

Toplantıda olsa bile üç ayda geri dönemeyecek kadar meşgul olanlar siyasilerle boy boy resim paylaşmak için vakitlerini cömertçe harcayabilirken, hastaneyle alakalı gelen şikayetlere kulak tıkamak için vakitleri olmadığı konusuna şahit oldum.

Şimdi gelen yoğun şikayetlerle alakalı bir iki soru kendilerine buradan soracağım, sonrasında sayısız şikayetlerin takipçisi olacağımı bildirmek isterim.

1- Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastane yöneticileri bazı torpilli kişileri sahte diploma uydurarak ise alıp önemli yere görevlendirip 4 yıl boyunca maaş ödettiği doğru mu? Doğruysa bu, devleti zarara uğratmak değil midir?  Bunun gibi benzer kaç vaka var?

2- Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde pazarda üç beş liraya satılan plastik çöp kovalarını tıbbi malzeme kategorisine sokup dudak uçuklatan fahiş fiyatlar ödendiği doğrumu? Doğruysa üç beş liralık çöp kovasına yüksek rakamlar ödemek devleti ve hastaneyi zarara uğratmak değil midir?

Bu ve benzeri şikayetler alabildiğine fazla.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım hastalarına olumsuz muamele yapıldığı şikayetleri söz konusu.

Söz konusu personel vicdanlarına eğitim anlamında el atabiliyor musunuz?

Bu şikayetler acılarımı depreştirip babama yapılan muameleyi bana hatırlattı.

Hala içimde onarılmaz derin yaralara yol açan manzara gözümün önünden gitmiyor.

Benim açımdan affedilecek bir durum değil.

Bizzat kotu muamele yaparak ağzı burnu kan için de kalıp boğaz deliğinin tamamen görünmeyecek şekilde kan pıhtısıyla kaplı olması sürekli temizleme çubuklarıyla temizleyerek rahatlamaya çalıştırmam bir ömür çileyi 3 ayda yüze katlıyordu.

Organlarında hiçbir şikayeti yok iken tümünün tamamen iflas etmesi ve cesaret edip raporuna yazamadığınız ölüm sebebi aklıma geldikçe ciğerimi parçalarken sizlerde nasıl bir ciğer vardı?

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında yatarken babam solunup cihazından kurtulduğu anda “gerekli cihazları ilaçları yazın babamı eve götürüp ben bakacağım” şeklinde ısrarlı teklifimi önce kabul edip sonra bir bahane ile geri çevirmelerindeki sebebi babam vefat ettikten sonra vücudunu gözlerimle gördüğümde anladım.

Eve gönderilirse babama reva görülen muameleyi hukuku zemine taşımam söz konusuydu.

Babamın vefatı sonrası hastane yönetimi heyet hâlinde bana gelerek özür dilemesi, babamın ve benim içimde ki acıyı hafifletmedi daha da çoğalttı.

Yüksek antibiyotik uygulanması sonrasında Sapasağlam olan böbrek fonksiyonlarının ve diğer organların iflas etmesi, diyaliz makinesine mahkum edilmesi ve hastanenin su motorunun arızalanması, yoğun bakıma çıkmayan su sistemi nedeniyle babamın günlerce diyaliz makinesine bağlanamaması vs.

Babamın raporuna yazılmayan ölüm sebebini inceletip gerekirse hukuki zemine taşımak, unutamadığım içimdeki acının hafifletilmesi adına bir teselli olacaktır.

Bununla beraber son günlerde hastanede hasta yakınlarına gösterilen olumsuzluklar kötü tutum ve davranışlar hastane yönetiminin sorumluluğunu yerine getirmediği yönündeki şikayetler alabildiğine çoğaldı.

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi gerek yönetim gerek işleyiş ve hasta yakınlarıyla alakalı şikayetleri her konuda mercek altına alınması görevimizin ilk sırasında yer alıyor.

Bu ihmal ve yanlışlar zincirine il sağlık müdürü Özcan Akan’ın dur demeye hatta hesap sormaya çağırıyorum.

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında eskiden beri gelen ve babamın rahatsızlığı zamanında bizzat yaşadığım hastalara kötü muamele yapan personellerin hala bu vicdansızlıklarına devam ettiği yönündeki şikayetler devam ederken, sizler yönetici olarak hangi meşguliyeti tercih ediyorsunuz?

Bakın; Şikayetlere konu olan mutsuzluk sebeplerinin başında hastane çalışanları geliyor.

Bu konuyla alakalı hiç mi bir eğitim programları geliştirmediniz?

Bu kadar zaman yılları neyle geçirdiniz?

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticileri değişmez kalıcı demirbaş mı?

Nedir bu?

Bunun bir açıklaması var mı?

Kamyon dolusu şikayetler var.

Gelen şikayetleri aralıklarla kamuoyuyla paylaşacağız…

Devam edecek…

“Yüksek İhtisas Hastanesi ve şikayetler silsilesi!” için bir cevap

  1. Selma dedi ki:

    Bursa yüksek ihtisas hastanesi, Sayın doktorkar gayet ilgili bilgili fakat hemsireler çok fazla sert insanlara ve hastalara sert hitap sert ve öfkeli konuşma tersleme 5 gündür burda yatmaktayız annem ağırbir beyin kanaması geçiriyor ama ilgi hiç hoş deyil temizlık personelik yemek servis personeli hep ters hep öfkeli insanlara hiç hoş davranmıyor sayın sağlık bakanım bu konuyla ilgilenmesi rica olunur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz