Oylarını taşıyanlar kullanamayacak, kullananlar iptal edilecek

13 Ocak 2019 Pazar, 13:04
seçim sandık

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  memleketinde oy kullanmak için ikametini taşıyanların oy kullanamayacağını, buna rağmen kullananlar hakkında iptal ve yasal işlem yapılacağını duyurmuş, Oy Kullanmak İçin İkametini Taşıyanlar İçin İçişleri Bakanlığı Harekete Geçecek Demişti. 

İçişleri bakanlığı konuyla ilgili takip başlattı. Sürekli ikamet ettikleri yerden yakınlarının kazanması adına oy taşıma yapanların oy haklarının yanmaması için geriye, asıl adreslerine taşımaları gerektiği bildirildi. Sürekli ikamet edilmeyen yazlık, belde, köy ve mezralarda oy kullanamayacaklar, kullananlar hakkında yasal işlem yapılarak iptal edilecek. Şikayete bahis olanlara ise ilgili maddeler kapsamına alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen Yerel Yönetimler Sempozyumu’n da konuşmuş memleketinde oy kullanmak için ikametini taşıyanları uyarmıştı.

İÇİŞLERİ HAREKETE GEÇECEK

İçişleri Bakanlığı’nın bundan sonra konunun takipçisi olacağını dile getiren Erdoğan “Böyle şey olmaz. Bindirilmiş kıtalarla seçim yapılmaz. Kim nerede yaşıyorsa orada oy kullansın” ifadesini kullandı.

Erdoğan konu ile ilgili şunları söyledi:

Belediyeler tarafından verilen hizmetler, merkezi yönetimin tamamlayıcısı konumundadır. Yerleşim birimlerimizin ihtiyaçlarına göre şekillenebilmektedir. Ülkemizde demokrasinin gelişmesinde mahalli idarelerin tarihi fonksiyonudur. Demokrasimizin adeta laboratuvarı gibidir. Fakat, özellikle de burada şehircilik veya şehirler arası göçler, ilçeler, beldeler… Bizim beldede bizim amcaoğlunun, filancanın kazanması lazım. Ankara’dan, İstanbul’dan göç yapalım. Böyle bir şey olamaz. Bu işgalin farklı türüdür. Biz bunu İçişleri Bakanlığımızla yakın takibe alacağız. Bunun adı demokrasi değildir. Bindirilmiş kıtalarla seçim kazanalım, olmaz böyle bir şey. Böyle bir yanlış üzerine ne belediyecilik, ne demokrasiyi yakıştıramayız. Kararlılığımızı unutmadığımızı ifade etmek istiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz