AK Parti ilçelerde son durum… İstifa eden edene… Adaylar…

27 Aralık 2018 Perşembe, 16:17
alim şahin

AK Parti teşkilatları adeta boşaldı.

İstifa eden edene.

Demek ki hizmet için yönetimlerde bulunmak bir masaldan ibaret.

Varsa yoksa makam yetki etki.

Bursa’yı elinin avucuna almak.

“Osmangazi Kadın kolları gençlik kolları başkanı, Yıldırım Gençlik kolları kadın kolları başkanı meclis üyeliklerine müracaat etmiş. İl kadın kolları Gülten Kapıcıoğlu’nun yönetiminden Başkan yardımcıları dahil teşkilat başkanı vs. 9 kişi meclis üyeliklerine aday adayı olmuş.”

Bunlar ne yaptılar da her birine üst merci ye terfi etme yolu açılıyor.

Bunların yönetimde bulunmalarında ki amaç gaye bu muydu?

Hani seçim üzeri hizmet?

Kimler çalışacak?

Ayhan Salman’ın yönetiminde 20’ye yakın kişiye istifa edip meclis üyeliklerine müracaat edecekleri dışarı sızdı biz yazdık.  Duyulunca da Sayın Salman aman biteriz tedbiri alarak sadece üç kişinin istifasına izin vermiş.

Demek ki il ve ilçelerde kadın ve gençliktekilere de izin vermezmiş.

Demek ki Partinin başarısı veya seçim üzeri teşkilatların çalışıp çalışmaması kimsenin umurunda değil.

KARACABEY: Karacabey de Ali Özkan’a büyük tepki var. Kamuoyu yoklamaları yüzde 35 civarında olduğu konuşulurken, AK parti adayı gösterilmesi durumunda Karacabeylilerin büyük çoğunluğu REİS’e sırtını çevireceklerini belirtiyor. Ne yazık ki bu tür dayatmalar yüzünden REİS’e sırt çevirenlerin sayısını tahmin edemez durumdayız.

Düşünün ki, bir davanın bir partinin il başkanı kaybedeceğini bile bile arkadaşını aday göstermeye çalışması nd anlama gelir. Zaten başarısız olduğu öne sürülen kişinin adaylığında kalenin İP’li Ergun Koça devredileceği gözüyle bakılıyor.  Karacabey’de kimle konuşsam ‘Şimdiden kaybettik’ gözüyle bakıyoruz diyorlar. Umarım düşündükleri gibi olmaz.

MUSTAFAKEMALPAŞA: AK Parti’nin durumunun içler acısı yerlerden bir tanesi olduğu konuşuluyor. İlçe başkanının tutarsız davranışlarından çok şikayet edildiği bilgileri paylaşılıyor. Önce olmayacağı sonra adayım diyerek kendini pazarladığı şeklinde vatandaşın kafasının bulandırdığı ve tepkileri neden olduğu söyleniyor. Dolayısıyla Kemalpaşa da sancı bilindiğinden de büyük olduğu konuşuluyor. Sadi Kurtulan ve ilçe başkanlığından istifa edip aday adayı olan Mehmet Kanar’a tepki oluşmuş durumda.

BÜYÜKORHAN: Büyükorhan’da İl Yedeklerinden getirip ilçe başkanı yapılan avukat olan ve belediye başkan adayı yapmak için istifa ettirilen kişiye de büyük tepki olduğu bildiriliyor. Sebebi ise Büyükorhan’da değil Bursa’da yaşadığı, hafta da iki kez ilçeye gelip gittiği, belediye başkanı olunca da aynı şekilde Büyükorhan’dan fazla meşgul olmayacağı yönünde şikayetler var. Dolayısıyla böyle bir durumda MHP’nin şansının yüksek olduğu yorumları yapılıyor.

HARMANCIK: Belediye başkanlığı adaylığına futbolcu Ozan Tufan’ın amcası Ahmet Tufan’ı CHP’den aday gösterileceği ve daha önce yapmış oyduğu hizmetler nedeniyle halkın Ahmet Tufan’a destek vereceği konuşuluyor. Harmancık’ta parti gözüyle değil aday gözüyle bakıldığı ve memnun oldukları Ahmet Tufan’ı seçecekleri yönünde olumlu hava estiği ifade ediliyor. Konuşulanlar bu yönde. AK Parti bu durumu yabana atmamalı.

ORHANELİ: MHP’nin etkin olduğu ilçelerin başında geliyor. İnandırıcı ve meziyetli aday gösterilmezse Orhaneli AK Parti’nin elinden kayıp gidebilir.

İZNİK: MHP’nin en güçlü olduğu yerlerden biri. Ama bu dönem yanlış bir adayla yola çıkıldığı takdirde İznik’te gerçeklerle yüzleşmekten kimse kaçamaz.

GEMLİK: Sallantıda olan yerlerin başında geliyor. Özellikle CHP’nin güçlü olduğu yerlerden biri. Mesela Demokrat kökenli Mehmet Fatih Güler’i AK Parti saflarına katıp onunla yarışa girmeleri AK Parti’nin görebileceği en iyi rüya olabilir. İlin tavsiyesine uyulursa Ak parti Gemlik’e uzaktan el sallamakla yetinir.

KESTEL: Yener Acar ile alakalı Kestellilerin zerre olumlu görüş belirten bulunmuyor. Kimle görüşsem Burada adaya değil adayın partiye verdiği zararları önümüze koyuyor. Kestel de AK parti kimi gösterirse göstersin çok zorlanacak gibi görünüyor.

KELES: AK Parti’nin zorlanmayacağı görüşü hakim.

YENİŞEHİR: MHP’nin iyi olduğu yerlerden biri. İttifaksız gidilecek bir seçimde AK Parti’nin tutarsız isimle yarışa girmesi halinde MHP sükse yapabilir gözüyle bakılıyor.

GÜRSU: Yine MHP’ oylarının en yoğun olduğu ilçelerin başında geliyor. Burada da sürprizler yaşanabilir.

MUDANYA: CHP’nin hakim kalelerinden. Bu dönem adaylar Mudanya’nın kaderini belirleyeceğe benziyor. İstifa ederek aday adayı olan Murat Ünal ve benzeri birilerinin Ak Parti adayı olarak yarışa girmesi halinde Mudanya her zaman hayalleri süslemeye devam edeceğe benziyor.

İNEGÖL: AK Parti’nin oy deposu. Ne yazık ki, Alinur Aktaş’ın üç dönemdir olumsuz izler bıraktığı yer olarak İnegöllülerin hafızasında büyük tahribata yol açmış.  İnegöl sokaklarında herhangi bir vatandaşa Alinur Aktaş ile alakalı soracağınız soruya tahmini alacağınız cevap, “Biz kurtulduk Allah sizi de kurtarsın veya benzeri” şeklinde olacaktır. Yani Sayın Aktaş’la alakalı olumsuz konuşanların sayısının çok olduğunu görmeniz mümkün. Bu nedenle İnegöl’den Büyükşehir’e nasıl bir puanlama çıkar bilmiyorum ama İnegöl belediyesi adaylığında çok iyi seçim yapılmalıdır. Aksi taktirde beklenilen desteği alması zor gibi görünür. Yine de AK parti İnegöl gibi yerde her halûkarda havada karada kazanacaktır.

NİLÜFER:  Mustafa Bozbey’in Büyükşehir adaylığı kesinleştiği takdirde Nilüfer’de yarışa gireceği aday AK Parti’ye yeni bir şans kapısını aralayabilir. Ancak CHP içinde tüm ilçelerde olduğu gibi Nilüfer’de de büyük sancılar yaşandığı görülüyor. Mustafa Bozbey’in yerini dolduracak ismi belirleyemezlerse AK Parti’nin işini kolaylaştırabilirler. Ancak Burada AK Parti’nin Nilüfer’e göstereceği adayın kim olacağına bağlı. Ne yazık ki, AK parti de şu ana kadar elle tutulur bir ismi olmadığı görülüyor. Durum o ki, Nilüfer’de yine karavanaya talim.

OSMANGAZİ: Ak Parti’nin adayları açısından en şansız bu dönem yaşanıyor diyebiliriz. Kuşkusuz ne il ne ilçelerde layıkıyla yapılamayan atamalar sonrası belediye yarışına da layıkıyla isim tavsiye edemeyen bir il yönetimiyle karşı karşıyayız.

Sadece benim adamım, benim arkadaşım prensibi güden Ayhan Salman bu seçim de beklenilen sonucun alınmasına en büyük engel olduğunu bizzat ortaya koyuyor. Özellikle Hakan Çavuşoğlu’nun Bursa’ya verdiği tahribatın onarılmaz yaralar açmasına neden oldu. İşte o yaralar bu seçimde ister istemez Ak Parti’yi yaralayacak gibi.

“İnsanların bölük bölük Ak Parti den kaçmaya sebep olan üçlü Hakan Çavuşoğlu, Ayhan Salman ve Alinur Aktaş’ın bugün hala inisiyatifi elinde bulundurması korkulanın başa gelmesini tetiklemesinden korkuluyor.”

Bu nedenle bu üçlünün Osmangazi’de halkın gönlünü kazanacak bir adayı göstermeleri adeta mucize olarak yorumlanıyor. Hakan Çavuşoğlu’nun desteklediği Tahsin Kara’nın adeta faciaya davetiye çıkarması gibi durum gerçekleşirse Uzun yıllar sonra Osmangazi İP ya da CHP’nin bayrak sallamasına neden olacak.  Şu gerçeği söylemek gerekirse eğer, Tahsin Kara’dan başka çıkar yol bulamıyorsa Çavuşoğlu, Gülten Kapıcıoğlu ile en favori aday olarak yarışa girmesi daha kârlı olacak diye düşünürüm. Keza Ali Yılmaz, Sedat Yalçın ve diğerleri dururken Osmangazi de olası bir kâbusun görülmesine davetiye çıkarmanın ihanetle eş değer olacağı yorumları yapılıyor.

YILDIRIM: Üç adayın isminin kararlaştırıldığı bilgisi var. Alfabetik sıraya göre Mücahit Alkan, Oktay Yılmaz ve Süleyman Şahin. Bu üçlüden kim çıkacak? Sanırım önümüzdeki Salı günü göreceğiz. Mücahit Alkan, mevcut Başkan İsmail Hakkı Edebali’nin başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu. Çeşitli nedenlerden ötürü görevinden feragat ederek enerji bakanlığında Ankara’da Genel Müdür yardımcısı olarak göreve başlamıştı. Bugün Başkan adayları arasında ismi geçen üç kişiden biri olarak masada duruyor. Yine masa da Hakan Çavuşoğlu, Ayhan Salman ve de Tahsin Kara’nın tavsiyesiyle İlçe başkanlığından istifa ederek aday adayı olan Oktay Yılmaz’ın ismi var. Bir diğer isim de İl Spor müdürü iken istifa ederek aday adaylığına başvuran Süleyman Şahin’in adı Genel Merkez’in masasında yer alıyor. Öncelikle hayırlı olsun diyelim. Ancak Yıldırım’ın eski yıldırım olmadığını da notlarımız arasına iz düşümü yapalım.

İTTİFAKSIZ AK PARTİ NE YAPAR?

Yapılacak son değerlendirmeler ışığında AK Parti’nin ittifaksız gireceği Bursa yarışında hayal kırıklığı yaşaması kaçınılmaz görünüyor. Ortaya çıkan tablo o eski şarkıları söylemekten çok uzak gibi görünüyor. Zira Büyükşehir adayı Alinur Aktaş Vatandaş tarafından çok benimsenmediği herkesin malumu ancak ne hikmetse Genel Merkez bu durumu kulak arkası ediyor. Hayırlısı diyelim.

İttifak sağlanırsa da çok fazla bir şeyin değişmeyeceği durumu söz konusu. Buna en büyük sebep ise “AK Parti il başkanı Ayhan Salman’ın Cumhur ittifakını baltalamaya yönelik sarf ettiği sözler.

 

EN BÜYÜK ENGEL AYHAN SALMAN!

AK Parti’nin Bursa’da başarılı olmasının önünde en büyük engel İl başkanı Ayhan Salman olduğu kamuoyunun benliğine kazınmış durumda.

Ayhan Salman çok kritik bir süreçte facia düzeyinde açıklama yaparak liderlerin tam aksine sarf ettiği sözlerle gündemi alt üst etti.

Ne demişti Sayın Salman hatırlayalım;

“18 belediyeden ikisi CHP’de diğer 16’sı AK Parti’de olduğu Bursa’da MHP ile ittifak yapılmasının ne derece gerektiği tartışılır. Nitekim 24 Haziran seçimleri baz alındığında MHP’nin Bursa’da ikinci parti olabildiği tek ilçe Gürsu’dur. Böyle bir tablo karşısında MHP’ye teorik anlamda jest yapılacak bir durum ortaya çıkmamaktadır.”

Yani Sayın Salman daha başında MHP ile ittifakın önüne set çekmiş oldu.

Bu açıklama MHP’ tabanında anında yankı buldu.

Hemen her gün sokakta görüştüğüm hem MHP’li hem de Ak Parti’li seçmen çok sert ifadelerle Ayhan Salman’a adeta ateş püskürdü.

AK Partili seçmen, böyle bir başkanları olmaktan hicap (utanmak) duyduklarını belirtirken, MHP’li seçmen Ak parti Bursa il başkanı diye birini tanımadıklarını ileri sürdüler. Bu saatten sonra ne karar alınırsa alınsın çok önemi kalmadığını ifade ettiler.

Tabi Ayhan Salman’ın sarf ettiği talihsiz sözler sonrası gelen tepkiler geri adım atmasına neden oldu ama Cumhur İttifakına en büyük darbe bir kere indirilmişti.

Sayın Salman geri adım atarken de başkalarını suçlamadan geri durmadı.

Ne dedi?

“Biz bu ittifakı bozmak için uğraşanlara hiçbir şekilde prim vermeyiz. Bu ittifakı bozmak için entrika çevirenler karşılarında bizi ve Milletimizin sağlam iradesini bulurlar”

Yukarda baltalamaya yönelik sarf ettiği sözlerle bir benzerlik görünüyor mu?

Tabi ki hayır.

Hem suçlu hem güçlü profili ortaya koyarak adeta kendi kendini yalancılıkla suçluyor.

Şimdi tekrar dan soralım:

Marmara gazetesi köşe yazarı Ersel Peker’e böyle bir açıklama yapmadın mı?

Sayın Peker kafasına göre böyle bir şey yazmayacağına göre o sözlerin Cumhur ittifakı düşmanı olduğu algısı oluşturdu.

Öyleyse Şehir gazetesinde yer alan ifadelerinin muhatabı yine sensin.

“Bu ittifakı bozmak için entrika çevirip MHP’ye teorik anlamda jest yapılacak bir durum yoktur” diyerek Cumhur ittifakına içten en büyük darbeyi vuran AYHAN SALMAN ve ekibi “karşısında bizi ve Milletimizin sağlam iradesini bulacaktır.”

Ne yazık ki, Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman sistematik şekilde Cumhur ittifakına karşı olduğunu açıkça beyan ediyor. Sonra da utanıp sıkılmadan yıkayıp yağlayarak “ittifakı bozmak isteyenler, karşılarında milletimizin sağlam iradesini bulur” diyebiliyor. Adamda hakikaten utanma yok. Hem suçlu hem güçlü, Tereyağı gibi suyun üzerine çıkıyor. “Unutulmamalıdır ki, Cumhur ittifakı dışarıdan değil içerden, ittifaktan yana gibi görünenler tarafından yıkılır. Ve de Ak Parti ye en büyük darbeyi, yıkımı, tahribatı bunlar verir.”

Şimdi soruyorum: Sayın Salman ile seçim çalışmasının yapılacak olması ne derece doğrudur?

Son bir not. Ayhan Salman İttifak aleyhine sarf ettiği sözler AK parti büyükşehir adayı Alinur Aktaş’a gelebilecek oylara büyük engel teşkil ettiği unutulmamalıdır.

Kalın sağlıcakla…

 

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz