Cumhur İttifakında sıra tarihi ilçelerde

23 Aralık 2018 Pazar, 15:56
erdoğan bahçeli

Cumhur İttifakı, yerel seçimlerde işbirliğini genişletiyor. İttifakı oluşturan partilerim kendi listesini çıkaracağı, ayrıca MHP’den isimlere AK Parti listelerinde yer verilmesinin gündemde olduğu öğrenildi.AK Parti ve MHP’nin 31 Mart’ta yapacağı Cumhur İttifakı için yeni formüller devrede. Her partinin kendi listesini çıkaracağı seçimlerde ayrıca MHP’den isimlere AK Parti listelerinde yer verilmesi de gündemde. Ahlat, Söğüt gibi tarihi anlamı olan ilçelerde de Cumhur İttifakı’nın kazanması için çalışılacak. Bu kapsamda karşılıklı jest olarak Ahlat’ın AK Parti’ye, Söğüt’ün MHP’ye verilmesi de gündemde. İki partinin ‘miting ittifakı’nın bazı illerde gerçekleşebileceği belirtiliyor.

51 İLDE YARIŞACAKLAR

30 büyükşehirde tek adayla seçime girecek olan AK Parti ve MHP, 51 ilde ise ayrı ayrı aday gösterecek. 30 büyükşehirden 27 ilde MHP AK Parti’yi destekleyecek, AK Parti de 3 ilde MHP’ye destek verecek.

LİSTELERDE MHP KONTENJANI

AK Parti ile MHP arasında yapılan ittifak görüşmelerinde belediye meclis üyeliklerinde daha önce oy oranlarının belli olması için ayrı liste kararı alınmıştı. Söz konusu prensip korunurken yeni bir değişiklik tartışılıyor. Buna göre, büyükşehirde AK Parti listelerinden MHP’li adayların da ilçe belediye meclis üyelikleri için aday gösterilmesi konuşuluyor. Bu şekilde büyükşehir meclislerinde MHP’nin de temsili sağlanmış olacak. 31 Mart’ta mahalli seçimlerde yapılacak olan iş birliği çalışmalarında sembolik ilçeler de masaya yatırılacak. Ahlat ve Söğüt gibi tarihi anlamı öne çıkan ilçelerde Cumhur İttifakı’nın kazanması için harekete geçilecek. Bu kapsamda Türklere Anadolu’nun kapısının ilk açıldığı yer olan Ahlat’a ayrıca yeni bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü de yapılması nedeniyle Ahlat’ın AK Parti’ye bırakılacağı belirtiliyor.

AHLAT’TA AK PARTİ BİRİNCİ

Ahlat’ta AK Parti birinci sırada ancak ikinci sırada HDP yer alıyor. Oyların bölünüp HDP’nin eline geçmemesi için MHP’nin bu ilçede aday çıkarmayacağı kaydediliyor. Yine Osmanlı İmparatorluğu’nun temellerinin atıldığı ve yönetimi halen MHP’de olan Söğüt’ün yine MHP’ye verileceği ifade ediliyor.

ORTAK MİTİNG…

Öte yandan, 24 Haziran seçimlerinde de tartışılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ortak miting programı yeniden gündeme geldi. Ortak miting konusuna her iki parti de sıcak bakıyor. Erdoğan ve Bahçeli’nin Ankara, İstanbul, İzmir, Osmaniye ve Adana’da ortak miting yapabileceği ifade ediliyor. Bu şekilde seçmene güçlü mesaj verilecek.

Yeni Şafak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz