AK Partide aday adaylığı başvuruları başladı

05 Kasım 2018 Pazartesi, 13:17
ak parti logo

AK Parti 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerle ilgili aday adaylığı şartlarını açıkladı.  Seçimlerde gösterilecek adayların tespiti ve sıralaması merkez yoklaması usulüyle yapılacak.  Yarın (bugün) başlayacak belediye başkan adaylıkları başvuruları 12 Kasım’da sona erecek.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) 2 Kasım’da gerçekleştirdiği toplantıda, yerel seçimlere ilişkin adaylık şartları ve adaylardan alınacak aidat miktarlarını netleştirdiği açıklandı. AK Parti’nin tüm seçim çevrelerinde seçimlere katılacak. MKYK’da alınan karar uyarınca gösterilecek adayların tespiti ve sıralamasının merkez yoklamasıyla belirleneceğini hatırlatarak, belediye başkanlıkları için aday adaylığı başvurularının yarın (bugün) başlayacağını ve bir hafta sürecek. Belediye meclisi ve üyelikleri için başvurularının ise 5 Kasım-3 Aralık 2018 tarihleri arasında alınacak.

10 bin tl

Ak Parti MKYK toplantısında başvuru yapacak adaylardan alınacak aidatların da belirlendi.  Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvuru yapacak aday adaylarından 10 bin lira, nüfusu 100 binin üstünde olan iller için ise aday adaylarından 5 bin lira alınmasının kararlaştırıldı. “İllerde ve ilçelerde ise nüfusa göre aidat alınacak. Başvurularda kadın, ve gençler yüzde 50 daha düşük alınacak. Engellilerden ise meblağın yüzde 25’i alınacak.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz