AK Parti de Bursa Büyükşehir adaylığına adı geçen 3 isim!

06 Ekim 2018 Cumartesi, 16:21
alim şahin

AK Parti de aday belirleme çalışmaları olanca hızla devam ediyor…

Genel merkez her bölgede seferber olmuş, çalışmalarını son sürat devam ediyor.

Büyükşehirlerle ilgili aday tespiti çalışmalarında ince elenip sık dokunuyor.

Bilindiği üzere Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, istihbari çalışmalar yapmak için Bursa’ya gelmiş kişilerin renklerini ikinci üçüncü yani ötekileştirilmiş kesimlerden renkler edinip çeşitli raporlarla Genel Merkeze dönmüştü.

Bu süreçte il ve diğer teşkilatlarda hoş sohbetler edip sırtlarını sıvazlayıp aslanım koçlarım diyerek hadi bana eyvallah demişti.

Onlar, “Erkan bey bizden memnun kaldı” şeklinde kamuoyuna verdikleri sözde mesajlarla yeniden koltuk benim edası takınıp ellerini ovuşturup kendilerini avuta dursun, Genel Merkezin hesapları tamamen farklı düzlemde olduğu ortaya çıktı.

Çok önemli kaynaklardan edindiğimiz bilgiler Bursa’yı Bursa yapacak kapasitenin klasik düşüncelerle olmayacağı anlaşılmış, her zamanki alışagelmiş Bursa belediyeciliği zihniyetinin artık rafa kaldırılacağı ciddi şekilde masaya yatırıldığı ortaya çıkan 3 isimle anlaşıldı.

Böylece Recep Altepe’nin yerine İnegöl’ü İnegöl yapan rahmetli Hikmet Şahin’den sonra hizmeti bir adım ilerletemeyen ‘Alinur Aktaş’ın Bursa’ya atanması tamamen yanlış’ bir isim olduğu hatası görülmüş oldu.

Geçtiğimiz günlerde de Alinur’ Aktaş’ın çizildiğini paylaştığımız bilgi bugün ortaya çıkan üç isimle netlik kazandı.

Bu tabloda Sayın Aktaş’la birlikte Ayhan Salman ve Hakan Çavuşoğlu’nun da halk nezdinde kredisinin tükendiği kanaati aşikar oldu.

Yani ne Sayın Çavuşoğlu, ne Aktaş ne de onların tavsiye edeceği kişi Büyükşehir için konuşulmuyor.

 

AYHAN SALMAN YETERLİ DEĞİL

Büyükşehir’in dışında Aktaş ve Çavuşoğlu’nun Osmangazi belediyesi için düşündükleri ve bu yönde bastırdıkları bir başka isim daha var.

Ayhan Salman.

Bu konuda genel merkez kaynaklarından edindiğimiz bilgi ise Sayın Salman’ın İl başkanlığında hayal kırıklığına yol açtığı, Belediye Başkanlığına konusunda ise yeterli olmadığı görüşü hakim..

Bunların Ankara kaynaklı kulis bilgisi olduğunun altını çizelim.

 

BÜYÜKŞEHİR ADAYI!

Bursa Büyükşehir için Genel merkezde üç kişinin adı geçiyor.

Bunlardan en önemlisi Mehmet Müezzinoğlu.

Sayın Müezzinoğlu’nun mazisine bakıldığında iki kez Bursa adına bakanlık görevi verildiği, bu görevler sırasında Bursa teşkilatlarında parçalanmışlığın daha da arttığı dönemlerin yaşandığı öne çıkıyor…

Sayın Müezzinoğlu daha da ileri giderek AK Parti seçmenine “bir grup çapulcu” şeklinde sözler sarf ederek şimşekleri üzerine çekmiş İSTENMEYEN ADAM olmuştu.

Görev yaptığı dönemlerde Bursa teşkilatlarında bırakın toparlanmayı, en üst düzeyde ayrımcılık yapıldığı kamuoyunda yüksek sesle konuşulmuştu.

Kendi partisinin seçmenine çapulcu diyen bir bakan olarak tarihe adını yazdıran Sayın Müezzinoğlu’nun Büyükşehir için adı geçmesi tepkilerin otomatik olarak katlanmasına neden oldu.

Bursa’ya uzaktan yakından alakası olmayan Müezzinoğlu nun bakanlığı döneminde hiçbir hizmet getirememesi de hanesine Bursalı tarafından eksi yazılmıştı.

Ankara kulislerinde Bursa için adı geçen aday olan Müezzinoğlu’nun şansının yüksek olmadığını belirtelim.

Zira Bursa adına hataların en büyüğü olacağını, genel merkez yetkilileri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir yanlışa mahal vermeyeceğini düşünüyorum.

 

ADAY ŞANSI OLANLAR!

AK Parti genel merkez kulislerinde Alinur Aktaş’ın biletinin kesilmesi, keza İL Başkanı Ayhan Salman’ı da aynı akibetin beklemesi mevcut yönetimlere olan güvenin tamamen bittiğinin göstergesi olarak öne çıkıyor.

Hal böyle iken Bursa için konuşulan üç isimden biri olan Mehmet Müezzinoğlu ile diğer iki ismin de Bursa dışından olduğunu belirtelim.

Yani Genel Merkez Bursa’yı ulusal çapta deneyimi olan isimlerle yönetmek ve hizmet vermek istediği ortaya çıkıyor.

İki aday şu an bizde kalsın.

Bir sonraki yazımızda bir isim daha yazı konumuz olacak.

Üçüncü ve son ismi de bir başka yazımızla kamuoyunun bilgisine sunacağız.

Tabi adı geçen 3 aday adayının da artılarını eksilerini neler olduğunu yaşanmış gerçeklerle ortaya koyacağız.

Nihayetinde anladığımız şudur;  Bursa ‘da artık İstanbul ve Ankara çapında ulusal bir yöneticiye ihtiyaç olduğu farkına varılmış.

Bu da Bursa yönetici talihsizliğinin kırılması anlamına geliyor.

Reis Bursa’yı kara kaderiyle baş başa bırakmayacağı, senin adamın, benim akrabam şunun bunun yakını torpil ve dalkavuklarıyla yol alınamayacağını ipucunu Mustafa Ataş’ı kızacağa çekerek vermişti.

Umarım en doğru şekilde sonuca gidilir.

Bu kriter bu kez hata yapılmayacağını güçlendiriyor.

 

İLÇELER YETERLİ Mİ?

Öncelikle şunu belirtelim.

Ayhan Salman’la birlikte atanan ilçe başkanları da tam bir hayal kırıklığına neden olmuş.

Özellikle merkez ilçeler Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer sadece koltuk doldurma operasyonunda başka bir işe yaramadığı konuşulurken, Mudanya ve diğer ilçelerde çaplarına göre yetersiz olduğu bilgisi var.

REİS’in adıyla sürüklenen teşkilatlar yerine umarım teşhis sağlam konulmuş ve bu sefer tetikleyici unsurlar öne çıkarılmış olur.

Genel Merkez kulislerinde yer alan son dakika bilgiler böyle.

Önümüzdeki paylaşımlarımız da Büyükşehir için adı geçen üç adayı masaya yatırmaya devam edeceğiz.

 

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz