Cumhurbaşkanı Erdoğan dan önemli mesajlar

12 Haziran 2018 Salı, 01:04
Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mitinglerin ardından gazetecilere günü değerlendirdi.

Erdoğan: Dün Kadir Gecesini idrak ettik. Önümüzdeki günlerde Ramazan Bayramını kutlayacağız. Bugün Niğde’deydik. Bu miting gerçekten başkaydı. Oradaki meydan adeta tıklım tıklım dolmuştu.

Ardından Ömer Halisdemir şehidimizin kabrini ziyaret ettik.

Daha sonra Bursa’ya geçtik. Orada eski stadın olduğu yerde mitingimizi yaptık. Orası tabi millet bahçesi olacak. Oraya 2 saat gecikmeli gittik. Sağ olsun Bursalılar bizi bekledi. Orada 10 bin kişi ile iftar yaptık.

ÖNÜNÜZE GELEN ANKETLERDE SON DURUM NEDİR? 1 TURDA BU İŞ BİTER Mİ?

Benim bir prensibim var. En büyük kamuoyu araştırması milletin orada vereceği karardır. Onun için önceden bunları konuşmayı isabetli bulmuyorum. Meydanlarda büyük bir teveccühün olduğunu görüyorum. Bunu niye söylüyorum. Bir tarafta 16 yıl bu ükeyi yönetmiş biri var. Bir yanda bu işlerden hiç anlamayan biri var.

“KILIÇDAROĞLU’NUN ACİZİYETİ GÖRÜNÜYOR”

Türkiye artık bir ivme yakaladı. Bugün bay Kemal adeta bir aldatmaca oynuyor. Büyüme oranlarını kast ederek bu 7.1 size yaradı mı diye soruyor. Bu bir acziyet göstergesi

Hayvancılığa, tarım katkılar yapılıyor. Bunlar nelerle yapılıyor. Bütün bunlarla birlikte üniversitelerin ücretsiz olduğunu bile bilmiyorlar. Biz geldiğimizde üniversite öğrencileri 45 TL burs alıyordu.

“BUNLAR YIKIM EKİBİDİR”

Siz bu muhalefetten ekonominin iyiye gittiğini söylediğini hiç duydunuz mu? Muhalefetin yapısı, görevi beyaza siyah demektir. Bunlar tamamen bir yıkım ekibidir. Eskiden komünistlerin taktiği buydu.

Soru: Cumhur ittifakı ile ilgili bir sorun söz konusu mu?

Değerli arkadaşlar geçen Pazar ben Diyarbakır’daydım. Verilen resmi rakam 35 bin. 2 soru soracağım

1 Mitinge katılanlar CHP’limiydi, HDP’li miydi?

Benim aldığım istihbarat HDP’liler oradaydı

O akşam ben kanaat önderleri ile iftar yaptım. Onda bile saptırmaya gittiler. Yanımda oturan hocamız, namaza gitti ve ben o sırada promterı kullanılamaz hale gelmişim. O esnada kendi koruma müdürümü çağırdım hocayı engellemeye son versinler dedim. Anında talimatı verdi, Tayyip bey geldi orada sandalyeye oturdu.

Bunların ağzından terör ile ilgili aleyte bir şey duydunuz mu? Soruyorum… Duyamazsınız. Neden? Çünkü ortak çalışıyorlar.

4600’ü aşkın Afrin’de terörist etkisiz hale getirildi

Halkımızı rahatsız eden ne kadar terörist varsa, son terörist öldürülene kadar bu işin üstüne gideceğiz.

Son teröriste kadar bu işin üzerine gideceğiz. Bay Kemal ve İnce’den bu terör odaklarına karşı bir açıklama göremezsiniz. Doğu’da bunların tek taşı yok, o yüzden kürt vatandaşların CHP’ye karşı bakışları belli. Etnik, mezhebi her şeyi bir kenara bırakalım. Bu milleti biz böldürmeyeceğiz.

“CUMHUR İTTİFAKI LİDERLER BAZINDA DEĞERLENDİRİLMELİ”

Biz Cumhur ittifakını liderler bazında değerlendirmeliyiz. Aşağıda o şöyle söylemiş bu şöyle söylemiş bunları dinlememiz lazım. Biz liderler olarak bunu sürdürmeliyiz. İnşallah ülkemizin geleceğine yönelik beka sorununu bununla çözeceğiz.

BİZİM HAREKETİMİZDE BENLİK DAVASI OLAMAZ

Bizler kimlerin küskün olup olmadığını bilemeyiz. Eğer bir dava sadakatı ile sarılmışsa o arkadaşlarımız bu gayretlerini devam ettiriyor. Bizim hareketimizin içinde benlik davası olamaz. Orada ‘biz var. Hiç kimse kalkıp da bu davaya ihanet edemez. İhanet eden de halktan yanıtını alır. O bakımdan biz işimize bakacağız.

DİĞER ADAYLARIN UÇUK VAATLERİ

Siz inanıyor musunuz? Görüyorum ki siz inanmıyorsunuz. Şimdi biz geldiğimizden beri yaptıklarımız ortada. Bunu söylerken halkımız bize inanıyor. Yaptılar, yaparlar diye bakıyor. Şimdi bunlar bu işe ne denli inanarak söylüyorlar. Ve sağlıksız ifadeler. Ne diyor, ‘hızlı treni durduracağım’ diye. Bu göçü hızlandırır diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu Sivaslı kardeşerlerimizi isyan ettirir. Yani ne getirip götürdüğünden haberleri yok. Bugün Süveyş kanalının 40 milyar dolar geliri var. Panama’nın güçlü bir kaynağı var. Her şeyden önce Kanal İstanbul stratejiktir. Boğaz’da sıklıkta gemi kazaları yaşanıyor. Bunların ağır faturaları olabilir. Burada böyle bir şey yaşanmayacak. 45 KM uzunluğundaki bu kanalın güzelliği İstanbul’un güzelliğine katacak. Kanal İstanbul dünyada anılır hale gelecek. Bunlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne de, Avrasya Tüneline de karşı çıktılar. Bunlar hayırlı bir işe evet demezler. Bu kafa hangi kafa biliyor musunuz? Eski kominist kafası. Ne diyor, TİKA’yı AFAD’ı kaldıracakmış. Sen kimsin ya. Bu kurumların ne iş yaptığından haberin var mı? Sen bunları yok edeceğim diyorsun. Benim milletim bu ifadeyi kullanan insana yetki verir mi ya?

Şimdi biliyorsunuz emekliye ikramiyeyi getirdik. Şimdi çıkıp diyorlar ki bunu biz vaat ettik. Ya vaat ettiysen yap. Şimdi Bay Kemal sen nasıl soracaksın?

MİLLET BAHÇELERİ VE KIRAATHANELE TARTIŞMALARI

Hatırlarsanız Külliye ifadesini kullandığımda bunlar ortalığı ayağa kaldırmışlardı. Ama şimdi alışmışlar, şimdi herkes Külliye diyor. Zeytinburnu’nda olan model bizim yapacağımıza örnek. Çeşitli boyutlarda olacak. Şuanda projeler üzerinde arkadaşlarımız çalışıyor. Bu hafta projeler bitecek. Şimdi bu nereden esinlenerek geldi. Kızım yurdışında okurken aradım. Neredesin kızım derdim. Kütüphanedeyim derdi. Sonra anlatırdı, çay, kek kahve herşey var. Para da ödemiyoruz derdi. Şimdi buraya ne diyor. Adeta ‘kumarhane’ diyor. Bu işsizliğin göstergesidir diyor. Edebi şöyle bir kenara bıraksak söyleyecek çok şey var. Burada sen sadece takdir etmen gerekir. O bunu demiyor, bunu kumarhaneye benzetiyor. Kendileri hep onlarla haşır neşir oldular. Kıraathane ‘Okuma yeri’ demektir, Bay Kemal, Bay Muharrem…Kıraathane bizde yeni bir şey değil. Eskiler bunu çok iyi bilirler.

BÜLENT SARIDİKEN: ORDU’DA DA MİLLET KIRAATHANELERİ OLACAK MI?

Olacak tabi. Ordu’da bir stat ihtiyacı da olacak. Eski stat millet bahçesine dönüşecektir. Yeni bir stat da yapmış olacağız.

BÜLENT SARIDİKEN: YENİ SİSTEMDE BAZI BAKANLIKLARIN KALDIRLACAĞINI SÖYLEDİNİZ, YENİ SİSTEM TAM OLARAK NEYİ KAPSIYOR?

Arkadaşlarımızla ilk hafta çalışmayı yapacağız. Şuan itibariyle biz yeni sistemde bir defa kabine olsun kurumlar olsun, başkanlıklar olsun, bakanlıklar olsun. Bunları hazırlamış ve bitirmiş vaziyetteyiz. Dolayısı ile çalışmaları birlikte yürüyoyoruz.

BÜLENT SARIDİKEN: BAŞKAN YARDIMCILIĞI SAYILAR BELLİ Mİ?

En az 1 olacak. Ondan sonrası Cumhurbaşkanının takdirine bağlı. Bürokratik oligarşinin çirkinliklerini taşıyan değil, çok seri üretenler varsa onlardan alacağımız çok şey var. Şuanda biz isimler üzerinde de çalışmaları yapıyoruz. Bunların hepsi inşallah 24 hazirandan sonra rabbim lütfeder, milletim de tamam yürü derse o zaman açıklayacak noktaya geliriz.

MHP’den isimler kabinede yer alacak mı?

Bu çok farklı bir şey. Burada ayrıma girmek yanlış olur. Burada aslolan ehliyet ve liyakattir. Şimdi parlamentoda nasıl bir durum oluşacak. Buna göre ehliyet ve liyakata bakarak kabineyi kurmak gerekir. Tabi, MHP’ye gönül verenlerden de olabilir.

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

Dedim ya atıyorlar. 16 Nisan’dan sonra ne oldu. Belli oranlar veriyor. Siz o oranları sağlayamazsanız Anayasa’da değişiklik yapamazsınız. Ne yaparsalar yapsınlar, benim milletim kimin ne iş yaptığını bildiği için bunlara dersini verir.

OHAL’İN KALDIRILMASI

OHAL’in getirilmesinin en önemli sebebi terör odaklıydı. Bunun birinci derecesinde FETÖ vardı, PKK vardı, PYD, DAEŞ vardı. Biz bundan 16 yıl önce geldiğimizda OHAL var mıydı? Vardı. Biz göreve geldiğimizde bunu kaldırdık mı? Kaldırdık. O dönemdeki OHAL’de fabrikalar falan ne oluyordu, grevlerle karşı karşıyaydı. Bizim dönemizde böyle bir şey oldu mu? OHAL ile biz bir defa terör ile mücadeleyi rahatlattık. Teröre karşı çok ciddi mücadele verdik. Bu işi rahatlattığımız için 24 Haziran’da bu işe neşter vurabiliriz.

BÜLENT SARIDİKEN: SON ZAMANLARDA SUİKAST İDDİALARI VAR. SİZE ULAŞAN BİLGİLER VAR MI?

Şimdi Bülent Bey doğmamış çocuğa don biçmeyelim. Bizim istihbarat örgütümüz var mı? Var. O terör örgütü böyle yapar şöyle yapar. He Allah korusun böyle bir şey olursa biz bunların kökünü kazırız. Varsın Bay Kemal bana ‘diktatör’ desin. Almanya 600 bin kişiyi ihraç etti. Biz 150 bin kişiyi ihraç ettik. Beyefendiler rahatsız oluyor. Eğer acırsak acınacak hale geliriz. Sadece FETÖ’yü kastetmiyorum.

MÜMBİÇ KONUSUNDA YAPILAN AÇIKLAMALAR / ABD TARAFININ S400 ÖNERİSİ

Türkiye çok ciddi bir diplomasi sürdürüyor. Batı’da Rusya-İran ile Fırat’ın doğusunda ise ABD ve koalisyon güçleri ile koalisyon gösteriyoruz. Obama döneminde Münbiç konusu açıldı. G20 toplantısında da bunları konuştuk fakat ‘Zeytinlik’ operasyonunda bizi Obama yönetimi oyaladı. ABD ile bir toplantı yaptık kendisine Münbiç’te yanınızda görmek istemiyorsanız bunu bilelim, PYD ile yan yana olmak istiyorsunuz bunları biz yutmuyoruz dedim. ABD Münbiş konusunda hep aynı yerdeydi ben de siz yolunuza biz yolumuza dedik. 5000 tır teröristlere yardım verildi, Trump’a söylediğimde bu yardımları ‘Olamaz’ dediler. ‘Bunların seri numaraları var, geri alacağız’ deniliyor bakalım samimiyetlerini göreceğiz. F35 konusunda biz anlaşmamızı yerine getirdik. Bu noktada bize yanlış yaparlarsa, hukukun gereğini yaparız. S400’leri hangara çekecek halimiz yok, bunları biz kullanacağız. Biz ABD’nin eline mi bakacağız?

KANDİL OPERASYONU

Kandil’de kimsenin olmadığını neye dayanarak söylüyorlar. Bugün mitingi yaptıkları kişiler onlara söylüyorlar demek ki. Türkiye’nin istihbaratı oraları bilmiyorlar mı? Kandil’in benzeri Sincar, orayı da her an vurabiliriz. Operasyon tarihi söylenmez. Bir gece ansızın vurabiliriz. Tahran’la ve Bağdat’la temaslarımız devam ediyor. Oralarla bu temasların yürütülmesi önemli. Fırat’ın doğusu ve batısı ile ilgili Türkiye, ABD ve Rusya ile temaslarını sürdürüyor. Bu Türkiye’nin diplomasideki başarısını gösteriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz