İslam düşmanlığında zirve! Besim Tibuk’tan Müslümanlara skandal sözler

28 Mayıs 2018 Pazartesi, 15:41
İslam düşmanlığında zirve! Besim Tibuk’tan Müslümanlara skandal sözler

Benimsenmeyen ideolojisi ve tutmayan politikalarıyla siyasetten silinen, siyasi malzemesi olmadığı için de gündeme gelemeyen Liberal Demokrat Parti (LDP) Onursal Başkanı Besim Tibuk, kendisini hatırlatmak için İslam hakkında enteresan yorumlar yapmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde orucun belli bir zamana sabitlenerek kısaltılması ve Hac zamanının değişmesi gerektiğini söyleyerek kendisini gülünç duruma düşüren Tibuk, şimdi de Müslümanların yüksek mevkilere gelmemesi gerektiğini belirterek İmam Hatip Lisesi mezunlarının imam, hatip olması gerektiğini ifade etti.

BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMİŞ

Katıldığı bir programda skandal açıklamalarda bulunan Besim Tibuk, eskiden Müslüman kesimin ezilmemesi gerektiğini, onlara sıcak bakılması gerektiğini düşündüğünü söyleyerek, Müslümanlara bakışının değiştiğini ifade etti.

Müslümanlara adeta kin kusan Besim Tibuk şöyle konuştu:

Ben fikir olarak, politik konuda fikirlerimi son on on beş senede ciddi bir şekilde değiştirdim. Müslümanlıkla demokrasinin kesinlikle bir arada yürümeyeceğine inanıyorum. Bir Müslüman ülke demokrasiyi uygulayacaksa orada politikada dinin eseri olmaması lazım. Bu Türkiye için de geçerdi.

“CUMHURBAŞKANI AYET OKUMAYACAK”

Öyle Cumhurbaşkanı elinde Kur’an dolaşmayacak, ayetler okumayacak. Yok İmam Hatip okulları mezunları en yüksek mevkilere gelemeyecek.

“İMAM HATİP OKUYAN VALİ OLAMAZ”

İmam Hatip okulunda okuyorsan imam, hatip olacaksın kardeşim. Yok vali olmak falan, bunlar geçti. Ben eskiden çok toleranslı bakıyordum. Şimdi bunu bir özeleştiri olarak söyleyeyim. Liberal demokrat olarak doksanlarda dini kesimin ezilmemesi gerektiğini, bunlara yumuşak davranılırsa sosyal hayata, politikaya da entegre olacaklarını ve entegre olacakları zaman da yumuşayacaklarını düşündüm. Yani Batılılaşacaklarını düşündüm. Yanılmışım.”

“HAC ZAMANI DEĞİŞSİN”

Siyasi başarısı olmayan Besim Tibuk, son günlerde gündeme gelmek için İslam hakkında skandal açıklamalarda bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Ramazan ayını değerlendiren Tibuk, Hac zamanının değişmesi gerektiğini söylemişti.

Yeniakit

“İslam düşmanlığında zirve! Besim Tibuk’tan Müslümanlara skandal sözler” için bir cevap

  1. Davut Yılmaz dedi ki:

    Ne yani, insanlar fikrini beyan edemez mi? Sayın Tibuk’u çeyrek asırdır tanırım. Her zaman doğru bildiğini söylemekten çekinmeyen bir insandır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz