İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kafasındaki Büyükşehir adayları

03 Nisan 2018 Salı, 11:51
cumhurbaskani_erdogan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlerde kazanabileceği adaylarla seçime gireceğini söyleyen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti’nin İstanbul ve Ankara adaylarına ilişkin kulis bilgilerini yazdı. Selvi, AK Parti’de İstanbul için Başbakan Yıldırım’ın düşünüldüğünü, ayrıca Ali Babacan, Süleyman Soylu gibi isimlerinde adaylık için ön plana çıktığını belirtti.

Gazeteci Abdülkadir Selvi partilerin yerel seçimlerde büyükşehirdeki ayalarına yönelik kulis bilgilerini paylaştı. CHP’de İstanbul için Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi, Engin Altay, Ekrem İmamoğlu isimlerinin konuşulduğunu belirten Selvi, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayları arasında ismi geçen İlhan Kesici’nin de İstanbul için konuşulduğunu yazdı. AK Parti’de İstanbul için Başbakan Binali Yıldırım’ın isminin açık ara önde olduğunu yazan Selvi, mevcut İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’la birlikte ilçe belediye başkanlarından bazılarının ismi de büyükşehir için konuşulduğunu belirtti.

Ankara için de bazı bakanların üzerinde durulduğunu aktaran Selvi, Ali Babacan, Jülide Sarıeroğlu, Süleyman Soylu konuşulan isimler arasında yer aldığını belirtti.

Selvi’nin ‘İstanbul ve Ankara seçim kulisleri’ başlığıyla bugün yazımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

“AK Parti’de Başbakan Binali Yıldırım ismi açık ara önde görünüyor. Başbakan ne der bilinmez ama görevi bırakmasına rağmen Kadir Topbaş da anketlerden çıkan isimlerden birisi. Mevcut Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’la birlikte ilçe belediye başkanlarından bazılarının ismi de büyükşehir için konuşuluyor. ‘İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır’ stratejisini izleyeceğinden kuşku yoktur.

‘BABACAN, SARIEROĞLU, SOYLU KONUŞULAN İSİMLER ARASINDA’

İstanbul ve Ankara için Mevlüt Uysal ile Mustafa Tuna’nın aday gösterilip gösterilmeyeceği en çok merak edilen noktaların başında geliyor. Şurası kesin ki, Erdoğan kazanabileceği adaylarla seçime girecek. Yerel seçimlerde AK Parti’nin bir avantajı da bakanlar. İstanbul için Başbakan Binali Yıldırımkonuşuluyor, Ankara için de bazı bakanların üzerinde duruluyor. Spekülasyona girmek istemem ama Ali Babacan, Jülide Sarıeroğlu, Süleyman Soylu konuşulan isimler arasında yer alıyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz