Acıların Bursa Ak Gençliği..

28 Şubat 2018 Çarşamba, 13:58
alim şahin

Bursa Ak Parti’de sıkıntılar, sorunlar, sancılar  hiç bitmedi bitmiyor da.

Tüm bunlar alabildiğine devam ederken daha önce hiç ele almadığımız gözden uzak ama gönüllerde yara açan bir  gençlik olduğunun farkına vardık.

Hiç beklenmedik bir yerden tamda en önemli dinamizmi yakalanması gereken gençlikten acılar yükseliyor.

Konuyla ilgili bir okurumuzun ama gençliğin içinde olan, olaylara bire bir şahit olan yerden bir mektup aldım.

Bu mektubu noktasına virgülüne dokunmadan paylaşıyorum. Takdir yüce AK parti seçmeninindir.

 

***

 

Çok manidar bir başlık oldu “Acıların Bursa Ak Gençliği”

Çünkü ak gençlik yıllardır bayrak asar, üşür hatta hasta olur ama büyükleri tarafından bi sağolun gençlerle geçiştirilirlerdi. Şimdi birde buna ek kendi başkanları tarafından geçiştirilir olmuşlar, haliyle bu da herşey reis ve davamız için deyip sadece çalışan hiç şikayet etmeyen gençlere öyle bir koymuş ki en az 10 tane il gençlik kolları yöneticisi ki yarısı başkan yardımcısı bir birinden bağımsız bana dert yandı.

Aslında bu benim işim değil ama öyle bir durum var ki çocuklara üzüldüm bizim zamanlarımızda olan kardeşlik muhabbet ortamı yerinde yeller esmeye başlamış  daha 4 aydır görevde olan Bursa İl Gençlik kolları nasıl bu kadar kırılmış nasıl bu kadar bıktırılmış anlayamadım açıkçası o yüzden hepsinin anlattıklarından kanıtlanabilir olan göz önünde olan bazı konulara burada değineceğim.

Daha değinemediğim anlatamadığım şeylerde var malesef ama onları iki kişinin arasında geçtiğinden ve kanıtlama şansımız olmadığından dolayı yazamıyorum..

Şimdi gelelim madde madde Bursa Ak Gençliğin dertlerine ve durumuna..

1- SİYASİ VİZYONSUZLUK, OSMANGAZİ’DE YENEN GOL YÖNETİMİN DURUMDAN Bİ HABER OLMASI ve YILDIRIM

En içler acısı durum bu olduğu için ilk sırada yazmak istedim, şimdi durumu şöyle özetliyeyim Tarık köse bildiğiniz gibi Yıldırım ilçesine daha Bursa’ya yeni gelmiş Yıldırım’dan 10 tane sokak ismi sayamacak birini ilçe başkanı yapmıştı.

Bunu yöneticilerine sorduğumda abi haberimiz mi vardı sanki herkesle birlikte facebooktan öğrendik diyen yöneticilere başka bir detay soramadım açıkçası. Sadece çocuğun Bursa’ya yeni geldiğini ve Tarık Köse‘nin yürütmesinde yer aldığını biliyorum o kadar.

Osmangazi ile alakalı olan olay daha ilgi çekici burada tam 90’a bir gol yenmiş aslında ama kimse çaktırmıyor.

Durum şöyle gelişmiş, Türkiye’nin 50 küsür şehirinden büyük olan bir ilçeyi yönetmesi için 2 aday Ankara’ya gidiyor, biri Osmangazi’deki mevcut yönetimin başkan vekili Hakan Köprülüoğulları diğeri ise Tarık Köse’nin yürütmesinde yer alan ve siyasete 3 ay önce başlamış ondan önce hiç bir siyasi tecrübesi bulunmayan Mustafa Çetin adında bir arkadaş.

Tarık Köse kendinden emin tabiki benim arkamda Hakan Çavuşoğlu var biz aynı köylüyüz ben istediğimi oraya başkan yaparım havaları ile 3 aylık taze bir siyasetçiyi Bursa’nın en büyük ve en önemli ilçesinin başına koymaya karar veriyor. 

Tabi Ankara bakıyor Tarık Köse’nin istemediği adam olan Hakan Köprülüoğulları TBMM’de çalışmış yıllardır Osmangazi’de başkan vekilliği yapmış ve siyasi tecrübesi olan bir siyasetçi. Diğer aday olan Tarık Köse’nin başkan yapmak istediği Mustafa Çetin ise 3 ay önce partinin kapısından içeri girmiş ilçe başkanlığında ne yapılır ne edilir haberi bile yok haliyle burada ankara Tarık köse’ye gol’ü atıyor ve yürütmesin de yer alan Mustafa Çetin’i kabul etmiyor.

4-5 gün süren adaylık mücadelesinin ardından Hakan Köprülüoğulları genel merkez tarafından aday olarak açıklanıyor.. ee aklın yolu bir, bunu anlamak için biraz siyasi vizyon yeterli..

2- DAHA 4 AYLIK YÖNETİMDE OLUŞAN GRUPLAŞMALAR ESKİLERİN YENİLERİ EZME ÇABALARI

Evet çok değil daha 4 ay önce kurulmuş bir yönetimden bahsediyoruz, yürütmesinin tamamı (1 kişi hariç) hala önceki başkan Kaderli’nin ekibinden oluşuyor yani yönetimde Kaderli etkisi sert bir şekilde devam ediyormuş. Bu haliyle eski ekibin başkan yardımcısı pozisyonda olması sebebiyle eskiler ve yeniler gruplaşmasını getirmiş.

Çocukların hangisi ile konuştuysam abi egolar tavan, abi hep bir laf sokma peşindeler, abi hep bir ezme peşindeler gibi tepkiler aldım. Bu şekilde ne kadar gider merakla takip ediyorum..

3- GÜMÜLCİNE DAYANIŞMASI HAKAN ÇAVUŞOĞLU VE MEHMET MÜZEZZİNOĞLU FAKTÖRÜ

 Ne yazık ki Bursa’mız şu hemşericilikten kurtulamadı bunun bir yansımasıda Bursa il gençlik kollarında olmuş. Bu anlatılana kadar haberim yoktu Tarık köse Yunanistan Gümülcineliymiş tabi iki bakanımız Hakan Çavuşoğlu ve Mehmet Müezzinoğlu’da oralı olduğu için Tarık Köse Bursa’da gençliğin torpilli genci olmuş otomatikman. 

Şimdi bunu nerden çıkardınız derseniz çok basit;

Hakan Çavuşoğlu Başbakan yardımcısı oldu yanına danışman olarak Bursa gençliğinden Tarık köseyi aldı.

Daha sonra genel merkez gençlik kolları MKYK’ya Bursa gençliğinden Tarık köse girdi. 

Oda yetmedi Bursa il başkanlığına Bursa gençliğinden Tarık köse getirildi. 

Yahu Bursa’da başka genç mi yok demezler mi? Şu 3 makamı böl 3 gence herkes mutlu olsun.

4- SIFIR İSTİŞARE

Bu şikayeti tam tamı 4 farklı il gençlik kolları yürütme kurulu üyesinden dinledim yanıma geldiklerinde hepsine birbirlerinden tamamen habersiz “nasıl gidiyor ildeki durumlar?” dediğimde sanki anlaşmışlar gibi aşağı yukarı bu saydığım şeyleri saydılar.

Başkan yardımcısı oldukları halde hiç birşeyden haberleri olmadıklarını Tarık Köse’nin ilçe başkan adaylarını kendi belirleyip götürdüğünü hatta adayların kim olduklarını herkesle birlikte facebookta öğrendiklerini anlattıklarında bayaha bir şaşırdım. Öyle ki yürütmeye biri alınacağı zaman bile aynı şekilde tek başına karar verip iş bittikten sonra yürütme ile paylaştığını duyduğumda daha da bir şaşırdım.

Çünkü hadi yöneticiler neyse yahu siz yürütmesiniz başkan yardımcısısınız bizim zamanımızda başkan yürütmeden habersiz esnafa bile gitmezdi. Çok garip çok..

5- GENEL MERKEZ KARARLARINA UYULMAYAN İŞ DURUMLARI

Ak parti Teşkilat İç Yönetmeliğinin 28. maddesinde yer alan “İl Yönetim Kurulu üyeleri, belediye, kamu kurum ve kuruluşlarıyla iştiraklerinde çalışmayanlardan seçilmelidir.” maddesi Tarık köse için yazılmamış sanırım çünkü yönetiminin çoğu bu maddeye uymuyor. Öyleki size yürütmesinde kademe olarak 4 adamını sayayım zaten daha da diğerlerine bakmaya gerek kalmaz..

1) Başkan vekili / Kamu öğrenci yurdunda çalışıyormuş haliyle çok zaman ayıramadığı için toplantıdan toplantıya geliyormuş.

  2) Teşkilat başkanı / Belediyede alt bir kadroda çalışıyormuş haliyle çok zaman ayıramadığı için toplantıdan toplantıya geliyormuş.

3) Seçim işleri başkanı / Belediyede alt bir kadroda çalışıyormuş haliyle çok zaman ayıramadığı için toplantıdan toplantıya geliyormuş.

  4) Tanıtım Medya başkanı / Belediyede alt bir kadroda çalışıyormuş haliyle çok zaman ayıramadığı için toplantıdan toplantıya geliyormuş. Çoğu programa katılmıyormuş.

Geri kalanını saymaya gerek duymuyorum.. İl ana kademe hiç mi bakmamış bu listelere anlamadım açıklası.. Genel merkezinde bu konudaki tutumunu merak ediyorum acaba kurallar uygulanacak mı yoksa esnetilecek mi kongre de göreceğiz.

6- VATANDAŞA VE TEŞKİLATA DUYARSIZLIK 

Bu bizzat benim başıma geldi aslında ama başkalarından da duyduğum için bir madde de buna ayırmak istedim.

Nilüfer kongresindeyiz sayın il başkanımız Tarık Köse yanımıza geldi elinde telefona baka baka, yüzümüze bile bakmadan, selam vermeden ve elimizi sıkmadan farklı bir yere geçti. 

Bu konuyu yönetimdeki bir iki arkadaşa anlattığım gibi tepkileri şu oldu “sorma abi ya o konuda herkes şikayetçi” öyle ki kendi yöneticisinin dahi halini hatrını sormayan bir yapısı olduğunuda bizzat kendimde yaşayarak öğrenmiş oldum.

Nerede kaldı Sayın Cumhurbaşkanımızı örnek alan mütevazi gençlik.. Malesef gençliğimiz bile asilzade moduna girdiyse ana kademelerimizi düşünemiyorum..

7- BİR İL BAŞKANI DÜŞÜNÜN YANINDA KİMSE YOK 

Bu konu çok dikkatimi çeken bir şey örneğin mahalle programların da veya ilçe programların da il başkanı olarak yanında 1 veya 2 kişi görüyorum en fazla. Bir kere demirtaş mahallesinde büyük bir programa gelmişti ve tek başınaydı ordaki gençlerin “il başkanı bu muymuş tek başına mı geldi yok mu yönetimi” gibi konuşmalarına şahit olmuştum. Bunun detayını açıkçası bilmiyorum ama kendi mi istemiyor yoksa yöneticilerimi gelmiyor araştırmak gerekli.

Burada 7 madde olarak kulağıma gelen sıkıntıları yazdım tabi daha pek çok şey var ama yöneticilerinin ve ilçe başkanlarının özelde yaşanmış sıkıntıları olduğu için paylaşamıyorum. Önümüzde gerçekleşecek olan il gençlik kolları kongresinde neler değişir neler düzelir bilmiyorum ama seneye yapılacak 2 büyük seçim de Bursa için il gençlik kollarının ne kadar büyük önemi olacağını  bildiğimden bazı şeyleri yazmak istedim.

 

***

 

Mektubun içeriğinden de anlaşılacağı üzere ortada gençlik mençlik kalmamış.

Birileri ağlanacak hallerine gülüyor olabilir.

Ama işin gerçeği bu kafalarla yolu çıkılıyorsa 2019’da ortaya çıkacak tabloyu düşünmek bile istemiyorum.

 

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz