Faruk Çelik, Gençlik ve Bursa yatırımları!

07 Ocak 2018 Pazar, 14:00
alim şahin

Hep söylenir..

Bursa’nın şuna ihtiyacı var şöyle sıkıntısı, böyle sorunu var.

Ama çözüm konusunda hiç kimse ortaya bir şey koyamaz.

Ama işin gerçeği şu: Bunun yanında bir de Bursa’nın bir ağabeye ihtiyacı var deyimi geride  kalmış artık doğrudan bir lidere ihtiyacı var.

Ağabey ötesinde bir lider..

Nedir o?

Yani ‘hem Ağabey hem lider’

Bursa’nın daha fazla vakit kaybetmeye tahammül yok.

O kritik eşiğin altına düştükten sonra da olsa ağabeyden ziyade liderlik vasfı olan bu heyecanı geri getirebilir.

Önceki gün Bakan Faruk Çelik’in konferansı vardı.

Ördekli kültür merkezi dolup taştı İnsanlar ayakta kaldı.

Keşke İHSANDER daha büyük salon düşünseydi..

Ama görülen şuydu; Bursalı, sorunlar yumağı içinde kaybolup gitmekten korkar hale gelmiş gerçek alamda başarıya susamıştı.

Devletin dertleriyle yoğrulmaktan 15 yıl sonra ilk defa Bursa’ya zaman ayırabilme fırsatı yakalamıştı Sayın Çelik.

Kısa zamanda birçok ziyarette bulunmuş, hasret gidermişti.

Son olarak da İHSANDER’in  (Zararlı Alışkanlıklardan Koruma Derneği) düzenlediği “Gençlik” konferansıyla Bursalılarla buluştu.

Sadece AK Partililer değil genelde Bursalıların Faruk Çelik’e büyük değer verdiği gözlendi.

İslam tarihinden bugüne gençliğe verilen değerin önemini anlattı Bakan Çelik.

Bugün ortadaki tabloda gençlerin durumunun çokta iç açıcı olmadığı gerçeğini gözler önüne serdi.

Eskiye nazaran uyuşturucu bağımlılığı 10 yaş daha aşağı indiğine dikkat çekti.

Ve şu acı tespiti yaptı.

“Sentetik uyuşturucuda Avrupa birincisiyiz.”

Gözlerimiz önünde kaybolup giden günümüz gençliğinin kurtarılması gerektiğine değindi.

Ülkemizin gençliğe ihtiyacı olduğunu, hem ülkemizin hem medeniyetimizin geleceğini düşünmek gerektiğini, bu nedenle duyarlı gençlik yetiştirmek, değer yargıları sağlam, bilgiyi üretmekle yetinmeyecek onu da kullanacak gençlik ihtiyaç olduğunu anlattı.

Ne yazı ki sentetik uyuşturucuda Avrupa birincisi olduğumuzu hatırlatırken ‘yüz ifadesinde gençliğin içine düştüğü durumun adeta acısını yaşıyordu Bakan Çelik.’

Bu anlamda gençliğimize tüm alanlarda tuzak kurulduğuna dikkat çekti ve herkesi ‘kafası kıyak değil kafası ayık’ gençliğe ihtiyacımız olduğunun ciddiyetini anlamaya çağırdı.

Bunu söylerken de kendi değer yargılarınız üzerine evrensel değerleri inşa etmeden, tüm insanlığın değerleriyle bütünleştirmeden yol almanın mümkün olmadığını hatırlattı.

Tüm medeniyetlerin gençlik üzerine inşa edildiğine dikkat çekti.

Geriye doğru bakıldığında dünya tarihinin 3 bin 500 yıllık döneminin çoğunluğu kan ve gözyaşıyla geçtiğini bu süre içinde sadece 230 yılının çatışmasız zaman diliminden ibaret olduğunu aktardı.

Medeniyetler ve kavimler çatışmasının en önemli sebeplerinden birinin gençlik üzerine oluşmuş yatırımlar olduğuna dikkati çeken Bakan Faruk Çelik, bugün gençliğimiz üzerinde süregelen amansız sömürü araçlarıyla insanların birbirlerinden soğutulduğuna dile getirirdi veen can alıcı noktaya dokundu.

“İnsanlar internet ortamında kalabalık ama yan yana olduğu halde yalnız. Batı vahşi kapitalist, sömürü vampir ama siz alternatif olarak ortaya ne koyuyorsunuz?”

Bakan Çelik tüm bu sıkıntıların kesiştiği noktada tek çözümü olarak Veda Hutbesi’ni gösterdi.

Sadece İslam gençliğini değil tüm insanlığı aydınlığa çıkaracak yegane rehber olan Peygamberimizin Veda Hutbesiyle kurtuluş reçetesinin tarifini çizdi.

Bakan Çelik’in en önemli mesajlarından biri de şuydu: “Benden ne olur demeyin. Herkes milletvekili olamayabilir ama iyi esnaf, iyi çiftçi, iyi tüccar, iyi bir insan olur.”

 

BURSA’NIN SIKINTISI!

Bursa trafiğinin içinden çıkılamaz hal aldığı son dönemlerde hiçbir çözüm üretilememesi vatandaş üzerinde psikolojik tramvaya dönüşmüş durumda.

İçinde yaşadığımız kentin sıkıntıları her geçen gün artarken çözüm konusunda neredeyse hiçbir şey yapılamaması çaresiz yeni arayışları gündeme getirecek.

Hal böyle iken Bakan Çelik Bursa sıkıntılar konusunda da bazı önerilerde bulundu.

Her geçen gün sıkıntının boyutlarının içinden çıkılamaz hal alması sorunun yerelden öte Ankara merkezli bir çözüme ihtiyaç duyduğunu söyledi.

 

BURSAYA YATIRIM

Çözüm için hala fırsatın olduğuna dikkat çeken Bakan Faruk Çelik, “İstanbul’a yapılan yatırımlar Bursa’ya neden yapılmasın. Bursa bu yatırımları almazsa elden çıkar. Bursa aynı derecede yatırımı hak ediyor. İstanbul’a ne yapılıyorsa Bursa’ya da yapılmalıdır” dedi.

Bakan Çelik’in Bursa’nın aşılamayacak sandığımız dertleri için aslında aşılamayacak bir durumun olmadığını ortaya koyuyordu.

Ama yazımızın başında da belirttiğimiz gibi bunun için Bursa’nın sadece bir ağabeye değil ulusal anlamda bir lidere de ihtiyacı olduğunu anladık.

Bursa’da yaşayan ve her geçen gün daha fazla aynı sıkıntıları çeken vatandaş olarak  soruyorum.. “Bursa’nın sorunlarını şu durumda çözecek kim var?”

 

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz