Amerikalı pilotlardan tarihi itiraf

26 Kasım 2017 Pazar, 10:28
Amerikalı pilotlardan tarihi itiraf

Havada Ruslarla karşılaşan Amerikan savaş uçağı pilotlarının Rus uçaklarıyla baş etmede zorlandığı iddia edildi.ABD’nin Birleşik Arap Emirliklerinde kullandığı “Al Dafra” hava üssündeki Amerikalı pilotlar, ‘Aviation Week’ yayınına açıklamalarda bulundu.

Buna göre Amerikalı pilotların “Suriye’deki operasyonlarda kullandığımız F-22 (Raptor- Yırtıcı Kuş) savaş uçakları Rusların 30 yıl önceden tasarlanmış uçaklarından daha kötü performans gösteriyor. Suriye gökyüzünde Rus uçaklarıyla karşılaşmaktan korkar hale geldik. Çünkü bizim F-22’da “dost-düşman” belirleme sistemi yetersiz kalıyor. Yaklaşan uçağın kime ait olduğunu tespit edecek optik ve kızılötesi cihazlar bulunmuyor. 5’nci nesil F-22’de F-15’te bile yer alan “Link-16” haberleşme sistemi de yok. Dolayısıyla Rus yapımı uçak karşımıza çıktığında bunun (Rusya Devlet Başkanı) Putin’in mi? Yoksa (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad’ın mı olduğunu tespit edemiyoruz. Telsizle üssümüzle bağlantı kurarak yanımızdaki uçağın kime ait olduğunu öğrenmek durumundayız. Suriye’de F-22 Raptor pilotu olmak resmen kabus” dediği aktarılıyor.

RUSLARIN ESKİ KASALARI YANILTICI

Rusya’nın Suriye’de kullandığı savaş uçaklarının model olarak 30 yıl eski olmasına rağmen iç donanım olarak ciddi modernizasyon geçirdikleri de Suriye ile anlaşıldı. Rusların MİG-31 savaş uçağı 1981 yılından bu yana kullanılıyor. İki motorlu MİG-31 saatte 3 bin 500 kilometre hızla liderliği elinde tutuyor. Amerikan F-15 ise saatte ancak 3 bin kilometre hız yaptığı için Ruslara yetişemiyormuş.

Batıdaki savaş sanayi uzmanları ise manevra kabiliyeti bakımından Suriye göklerinde Rusların hakimiyetini kabul etmiş durumda. ABD vaziyeti dengelemek için F-35 uçaklarını bir an önce devreye sokmaya çalışırken Moskova’da boş durmuyor. 2015 yılında geliştirilmesine başlanan MİG-41 (Firefly) saatte 4 bin 500 km hızla gezegenin en süratli savaş uçağı olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz