İl binasında müthiş oyun!  Ayhan Salman takipte.. Değişim..

16 Ekim 2017 Pazartesi, 14:18
alim şahin

Bu defa işin çok zor be Reis..

“Milletle olmak ve milletin emrinde olmak yerine zengin sofralarında, beş yıldızlı otel köşelerinde

Yeni gün, yeni hafta ve yeni bir başlangıç…

Bursa Haber Gazetesi’nin bana ayırdığı köşede ailenin parçası olmaktan mutluluk duydum.

Okurlarım için sürpriz oldu, umarım güzel sürprizlerle devam ederiz.

Neler mi paylaşacağız…

Çizgimiz, düşüncemiz, duruşumuz aynı.

Asli konumuz Bursa siyaseti, zaman zaman genel sorunlar ve ulusal gündem.

Hayatın akışı neyi gerektiriyorsa icabet edeceğiz.

Dokunulması gerekenlere dokunup sevip sevileceğiz.

Zaman zaman itileceğiz de.

Şartlar ne gerektiriyorsa akışın peşinde koşacağız.

Sevgili okurlar.

Bizi en iyi sizler biliyorsunuz öyleyse çok fazla izaha gerek yok.

Kentin en köklü gazetelerinden Bursa Haber Gazetesi yerel ve ulusal gündemi tecrübeli kadrosuyla en iyi şekilde işleyerek okurlarına aktarıyor.

Yeni çalışma arkadaşlarımın arasında olmaktan elbette onur duydum.

Öyleyse siyasi yorumlarımızla bu kalite yumağının içinde olmaya çalışacağım.

Özeti şu: Siyasetin nabzını Bursa Haber Gazetesi’ne taşıyoruz.

Vira Bismillah..

AK DEĞİŞİM!

Bu defa işin çok zor be Reis..

Hem dünya Müslümanlarının umudu olacaksın, hem içerdeki hain, yobazlarla mücadele edeceksin hem de partiyi organize edip yöneteceksin. Kaç parçaya bölüneceksin, işin zor be Usta…

7 Haziran seçimleri Erdoğan için AK Parti’ye destek olunduğunu ama Erdoğan’ın partisinde birilerince programlanmış kafaları hesap sorması gerektiği mesajını veriyordu.

Tehlikeyi gören REİS, partisiyle organik bağı kurmak için Partili Cumhurbaşkanı, yani hem Başkan hem de siyasi parti genel başkanı olabilirliğin yolunu açan referandumla halkın ‘EVET’ teveccühü ile partisiyle arasında organik bağı kurmuş oldu.

MKYK ve MYK da değişikliğe gitti.

2019 Mart’ta yerel, Kasım’ da başkanlık seçimi yaklaşırken toplumda aykırı seslerin yükseldiği, bir şeylerin iyi gitmediğinin farkında olan REİS ilk neşteri belediyelere vurdu.

Seçmenlerini hayal kırıklığına uğratan, beklentilerini karşılamayan, güvenilirliğini kaybeden, halkın teveccühünü yitiren, siyaset mecrasını kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmaya çalışanlar siyasi gerçekler çerçevesinde kenara çekiliyor.

Parti, güçlü liderinin öncülüğünde umut olmayı sürdürebilmek için kendini yenilemek zorunda.

“Milletle olmak ve milletin emrinde olmak yerine zengin sofralarında, beş yıldızlı otel köşelerinde veya her devrin adamı olan bukalemun tiplerin tezgâhında olmayı tercih edip kendini vazgeçilmez sanıp dayatanlara, kişisel beklentilerini şahsi çıkarlarını davasının üstünde görenlere acı gerçekler hatırlatılıp yollar ayrılıyor. Kraldan daha fazla kralcılar, kendilerini dev aynasında gören cüceler, belediyeleri aile şirketlerine döndürenler, halktan kopuk vekiller, kendi kurumlarını kayıran bakanlar toplumdan ciddi tepkiler gördü.”

FETÖ ile mücadelede yaşanan sıkıntılar, ‘rotalarını hep iktidardan yana kullanan her devrin adamı konumundakilerin gördüğü rağbet’ AK Parti’den kopuş sebeplerinin sadece birkaçı.

Dede Korkut “Hain içeriden olunca kapı kilit tutmaz oğul” derken AK Parti’de yaşanan yanlışlarla dolu karmaşayı anlatır gibi.

BURSA’YA 100 BÜYÜK PROJE?

Cübbeli Arınç’ın Partiye verdiği tahribatın onarılması hayli zaman alacağa benziyor.

Verdiği yüz büyük proje sözünü yerine getirmeyerek Bursa’da partisini itibar kaybına uğrattığı herkesçe malum.

Sürekli Erdoğan’a ateş eden, teşkilatları bölük pörçük duruma sevk eden tutumuyla adeta muhalefetin veremeyeceği zarara yol açtı.

Bu gibilerin hala parti içinde kripto düzeyinde hüküm sürdüğü düşünülürse 2019 seçimleri AK Parti adına kolay geçmeyecek.

AYHAN SALMAN’A YAKIN TAKİP!

REİS’in talimatına rağmen Bursa’da uzun yıllar FETÖ’cü iş adamlarıyla sıkı ilişkiler içinde bulunan en üst düzey yönetimin açtığı yaraları sarmak kolay olmasa gerek.

Gelinen süreçte çiçeği burnunda İl başkanı “Ayhan Salman’ın ortaya koyduğu samimiyetten bazı bukalemun tipler hala fayda sağlamaya çalışıyor.”

Renkleri ne olduğu bilinmese de zaman zaman Ak, Kara, Sarı, Yeşil, bazen alaca görüntüye bürünen bu mental zihinlerin Sayın Salman’ın başarısız olması için perde arakasında yoğun çalışma yaptıkları gözleniyor, birileri birilerine rapor uçuruyor.

İL BİNASINDA ‘DART’ OYNAYANLAR?

Defalarca yazıp çizdik.

Rahatsızlık içten varsa sarsıntı binayı yıkar, yıkmasa da ayakta durmaya zorlaştırır.

Bugün hala il binası içinde doğruları haykıranlara hedef tahtasına koyarak  (DART oyunu) 12’den ok atma yarışına giren parti yöneticileri varsa bu kişilerin zihniyetinde şüphe duyulur.

Bunlar ne partilidir ne de dava adamı.

Tüm ikazlarımıza rağmen tasarrufa gidilmediği sürece başarıya giden yola engel olmaktan bir işe yaramazlar.

Bu rahatsızlıklar ortadayken süreçte atanmayan illerin yanı sıra ertelenen ilçelere de bizzat REİS tarafından atama yapılacak.

Ankara kulisleri atanacak başkanların temizlikte büyük rol oynayacağını söylüyor.

Ne yazık ki Bursa ve genelde de halk nazarında amansız tepki alan kriptoların partiden temizlenememesi gerek teşkilatlar gerekse seçmen üzerinde kırılmalara neden oluyor.

Bu sebeple değişim kendi iradesiyle gerçekleşmezse sandıkta milli irade ile gerçekleşeceğini bilen ve gerçekleri gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partide geri dönüşü olmayan bir temizlik yapması şart oldu.

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz