Bursa medyası AFAD’ın mülteci kampında

15 Ekim 2017 Pazar, 11:21

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Yerel Medya Toplantısı için Şanlıurfa’da bulunan Bursa Medyası, programın ikinci gününde mülteci kampı ve Harran’ı ziyaret etti.

Başbakanlık Basın ve enformasyon İl Müdürlüğü organizasyonuyla Şanlıurfa’da bulunan Bursalı gazeteciler Suriyeli göçmenlerin bulunduğu Harran konteyner kentte incelemelerde bulundu. AFAD (Basbakanlik afet ve acil durum yönetimi) başkanlığınca Urfa da oluşturulan Harran konteyner kenti 5 yıldır hizmet veriyor. 11 birbin dörtyüz Suriyelinin yasadigi kentte Modern yaşam alanları oluşturulmuş. Konteyner kentte son derece sağlıklı ortamda hizmet veriliyor.  Kampta 2493 çocuk dünyaya gelmiş. 4862 öğrenci orta öğrenim görürken 105 ogrenci universite eğitimi görüyor.  5 bolgede 76 bin kişinin barındığı kamplarda insani açıdan Devletin tüm imkanları seferber edilmiş.

AFAD İl Müdürü Mahmut. Sönmez, basın mensuplarının sorularını cevaplarken Fırat Kalkanı Operasyonu’ndan sonra Suriye’de güvenli olan bölgelere geri dönüşler olduğunu söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz