SP’li Karamollaoğlu’ndan AK Parti’ye çok sert sözler

02 Ekim 2017 Pazartesi, 12:33
SP’li Karamollaoğlu’ndan AK Parti’ye çok sert sözler

Saadet Partisi’nin (SP) İstanbul 6. Olağan Kongresi’nde konuşan Temel Karamollaoğlu, AK Parti’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Partisinin İstanbul’da yapılan 6. Olağan Kongresi’nde konuşan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, konuşmasında ‘adaletin rafa kalktığını’ söyledi: “Artık kimse adaletten doğru dürüst bahsedemiyor. Adalet mekanizması da maalesef hükümetin ağzına bakıyor, sayın cumhurbaşkanının ağzına bakıyor. Adalet, iktidar mensuplarını önüne getirip diz çöktürecek güçte olmalı. Devlet adalet üzerine inşa edilir. Adalet kamil manada tecelli ederse adalettir. Siz adaleti kamil manada sağlayamazsanız bunun alternatifi zulümdür.”

‘ÖNCE KENDİ İÇİNİZİ TEMİZLEYİN’

Karamollaoğlu sözlerine “Biz Mustafa Yaman kardeşimize yapılan muameleyi doğru bulmuyoruz. Efendim Bylock bulunmuş. Bylock’ta hangi noktalarda hatalar yapıldığını bilmeyen kalmadı. ‘Herhangi bir telefonda bylock bulduğunuz zaman bu o kişinin telefonunu bylock üzerinden kullandığı anlamına gelmez diyor’ ilim adamları. Ama ceza vermek isteyenlerin umurunda değil. ‘Biz karar verdik kimin telefonunda bylock çıktıysa biz hapse atarız’ diyorlar. Bunu kamil manada uygulansınlar; AKP’nin yüzde 60’ı hapse girer. Niye hapse girer diye bu kadar kesin söylüyorum. Çünkü FETÖ örgütünü makbul hale bu arkadaşlarımız getirdi. Demediler mi onlardan referans almazsanız devlete giremezsiniz. Bugün bakan olanların internet sitelerine girdiğiniz zaman FETÖ’cülerden aldıkları tezkiye mektupları vardı. İşler değişti şimdi herkes suçlu. Önce siz kendi içinizi temizleyin. Mustafa Yaman’ın bunlarla bir ilgisi yoktur” diye devam etti.

’15 YILDIR NEREDEYDİNİZ?’

Hükümetin tarım, hayvancılık, eğitim ve ekonomi politikalarını da eleştiren Karamollaoğlu, “Cumhurbaşkanımız artık rakip kalmadı, kendisine tavır koyacak sorgulayacak bir merci kalmadı, onun için yanlışları itiraf etmekten artık çekinmiyor. İyi güzel de 15 yıldır neredeydiniz. (…) “Türkiye ekonomik sorunları çözmek istiyorsa tarım ve hayvancılığı ayağa kaldırmak zorunda. (…) Bu AKP’nin meselesi değil bu Türkiye’nin meselesi” dedi.

‘İSTANBUL İSTANBUL OLMAKTAN ÇIKTI’

Karamollaoğlu konuşmasında İstanbul’un önemine dikkat çekti: “Yanlış bir takım imar uygulamalarıyla İstanbul, İstanbul olmaktan çıkarıldı. (…) Ranta kurban edildi. İşin üzücü tarafı hala bu uygulama devam ediyor. Bir belediye başkanı, uzun süredir İstanbul’a hizmet vermiş. Ama son gelinen noktada öyle bir adım atılmış ki ben bu vebalin altına girmem demiş, tekrar getirmişler, ‘kusura bakmayın ben çekiliyorum’ demiş. Bir belediye başkanı, belediye başkanlığı makamını 5 tane imar değişikliği nedeniyle niye bıraksın, demek ki onun da tahammül edemediği, yeter artık dediği bir manzara ile karşı karşıya. Bunu o meclisten geçirenler unutmasın onun hesabı bir gün mutlaka sorulacak. Bu AKP’nin meselesi değil bu Türkiye’nin meselesi.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz