Ayhan Salman’ı hedef tahtasına oturtanlar…

25 Eylül 2017 Pazartesi, 11:48
ayhan salman

Ak Parti İl Başkanlığına atanan Ayhan Salman’ın geçen hafta yönetim listesini ve ardından yürütme kurulunu açıklamasıyla birlikte hayal kırıklığı yaşayanlar şimdi Salman ve ekibini hedef tahtasına oturtmaya çalışıyor.

Meydan gazetesi  Genel Müdürü Ercan Akyıldız AK Parti il başkanı Ayhan Salman ve yönetimine yönelik ağır eleştirilerde bulunan bazı medya yöneticilerine ateş püskürdü. Akyıldız, “Derdiniz neydi ne bekliyordunuz ne buldunuz” diye sordu.

Derdiniz ne Ağalar?

Akyıldız’ın yazısı şöyle:
Asıl soru şu:
Sürece toplumsal düzeyde baktığımızda,hiç kimsenin adamı olmayan,ismi akçeli işlere karışmayan,Ak partide tartışmalara son noktayı koyan  Ayhan Salman’ın başkanlık koltuğuna oturması birilerini niye bu kadar  rahatsız etti?
Bursa adına, demokrasi adına ne yapılması gerekiyorsa onun yapılmasına itina gösterilirken, kararı toplumun izanına bırakmak varken,başta Sönmez Medya ve nispeten Olay Medya bu gelişmelerden niye bu kadar rahatsız oldu.
Beklentileri neydi?
Yoksa Başkan Salman görevi devralır almaz (eskiden olduğu gibi) kendilerini ziyaret ederek “Bakın hala biat kültürü devam ediyor. Siz ne derseniz biz onu yaparız. Yönetime  buyurduğunuz isimler var mı?) şeklinde  bir beklentinin içine mi girdiler ki,alttan alttan rahatsızlıklarını hissettirmeye başladılar.
Genellikle Ak Partinin her toplantısına katılmaya itina gösteren, her organizasyonun da baş köşeyi kapan her iki gruba ait medya organlarında çalışan kalem erbapları nın bile liste açıklandığında ortalarda görünmemesi rahatsızlığın en bariz göstergesi.
Özellikle Sönmez Medya grubundaki rahatsızlık, Gazete sütunlarına yansıdı.
Bursa Hakimiyet Gazetesinin Genel Yayın Müdürü Okan Tuna, listenin hayal kırıklığı  yarattığını ifade edip, Salman’ın İnegöl orijinli olduğunu,kendisini Faruk Çelik  dahi kimsenin tanımadığını,fazlasıyla acemi olduğunu,Bursa’ya hakim olmadığını,ardından partiyi tanınmaz hale getiren Cemalettin Torun’a güzelleme yaparak eleştirilerini sürdürmesi, “Bu rahatsızlık neden?” sorularını gündeme  getirdi.
Yine  köşesinde “dağ fare doğurdu” ifadelerini kullanan Okan Tuna’ya en güzel cevabı Şehir Gazetesinden Nezir Asaroğlu verdi.
Asaroğlu,sosyal medya üzerinden  “Tüm yatırımını Cemo kalacak öngörüsüzlüğüne yaparsan koskoca Sönmez medyayı Cemonun basın bürosuna çevirir ona köşe bile yazdırırsan, tüm bunlar da yetmez avukatlık işlerini dahi Cemonun stajyer avukatlarına teslim edersen, Ayhan Salman’ı elbette beğenmezsin.”  diyerek tepkisini dile getirdi.
Gerçekten bu rahatsızlık niye…
Bu tepki, Ayhan Salman üzerinden Bakan Hakan Çavuşoglu’na  parti üst yönetimine , dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı bir tepki olarak algılanıyor.
Fetö soruşturmaları kapsamında Celal Sönmez’in gözaltında alınıp serbest bırakılması, Olay grubunun TMSF ile yapmış olduğu anlaşmaların ödemeler nedeniyle bozulma aşamasına gelmesi rahatsızlığın asıl nedeni olabilir mi sorularını akla getiriyor.
Henüz koltuğuna yeni oturan Ayhan Salman’ın ne yapıp yapamayacağını görmeden eleştirmek, köşelerde demagoji yaparak yıpratmaya çalışmak kimseye bir şey kazandırmaz.
Bizde sıkça kullanılan bir atasözü vardır; “Göleğin ilk düğmesi doğru iliklenirse bütün düğmeler doğru iliklenir”
Ayhan Salman’ın atanmasıyla doğru bir iş yapılmıştır.
Güzel işler olacak gibi duruyor, iyimser hava hakim.
O zaman adama sorarlar!
Derdiniz ne ağalar…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz