Recep Altepe: Chp hizmet değil provokasyon üretiyor

24 Eylül 2017 Pazar, 11:36
Recep Altepe: Chp hizmet değil provokasyon üretiyor

Erdoğan önderliğindeki Türkiye’nin yükselişini önleyemeyen Avrupa ülkeleri de düşmanca bir tutum içerisinde” dedi.

Yapmış olduğu başarılı çalışmalarla Bursa’nın çehresini değiştiren Başkan Recep Altepe ile samimi bir sohbet gerçekleştirdik. Türkiye’nin 2019’a emin adımlarla ilerlediğini belirten Altepe,“Çevre ülkelerdeki bütün olumsuzluklara rağmen yılın ilk altı ayında yüzde 5’in üzerinde büyüdük. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde emin adımlarla hedefimize yürüyoruz. AK Partili belediyeler kendileriyle yarışıyorlar. Millete hizmet götürmek esas işimiz” dedi.

CHP’nin son dönemdeki saldırgan tutumunu da değerlendiren Başkan Altepe, “İş üretemeyince, millete hizmet edemeyince, iç işlerindeki karışıklıkları gizlemek için provokatif eylemlere imza atıyorlar” ifadelerini kullandı.

Avrupa’nın güçlenen Türkiye’yi çekemediğini kaydeden Altepe, “Erdoğan önderliğinde destan yazan Türkiye’yi hazmedemiyorlar. O nedenle açıktan saldırmaya başladılar. Milletin ve Erdoğan arasında kader bağı oluşmuştur. Bu bağ sımsıkı birbirine bağlanmıştır” ifadelerini kullandı. İşte Altepe’nin sorularımıza cevapları…

AK PARTİ’NİN RAKİBİ KENDİSİ

– 2019 seçimleri ile belediyelerin başarısı arasında çok sıkı bir bağ var. Bu bağlamda Bursa’daki çalışmalar hakkında bilgi alabilir miyiz?

“Türkiye 2019’a doğru hızlıca ilerliyor. Büyüme hızına devam ediyor. Büyüme konusunda ezber bozuyor. Çevre ülkelerdeki tüm olumsuzluklara rağmen son 6 ayda yüzde 5’in üzerinde büyüme gerçekleştirdi. Bizler de bu hedefler doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Şehri ve insanları ilgilendiren her alanda varlık gösteriyoruz. Yaşanılabilir bir şehir ortaya çıkarmak için uğraşıyoruz. Bursa İstanbul’dan sonra her alanda ikinci şehir. Bursa tarihine de sahip çıkıyor. Unesco dünya mirası listesindeyiz. Sektörlerin gelişim noktasında çabalıyoruz. Tarımın gelişmesi noktasında her türlü hizmeti veriyoruz. Sanayi şehriyiz. Sanayi noktasında birçok şeyi kendi topraklarımızda üretiyoruz. Turizmin geliştirilmesi noktasında çabalarımız var. Bunlarla ilgili dönüşümü projeleri devam ediyor.”

– AK Parti’nin belediyecilik anlayışını sizden dinleyebilir miyiz?

“Belediyelerin işi hizmet etmek. Bunlar bizim görevimiz. Herkes kendi şehrine hizmet edecek. Bu hizmeti de minneti diye göstermeyecek. Bunun için zaten göreve geldik. Bu konuda heyecanı olmayan insanlar yapamaz. Bu işi en iyi yapan kadrolar AK Partili kadrolar. Bugün AK Partili kadrolar kendilerinin rakibi. Diğer belediyeler bizden örnek alıyor. Ne yapsak yeterli görmüyoruz. Bunun için belediye başkanlarına çok iş düşüyor.”

ERDOĞAN’IN KADERİ MİLLETİN KADERİ

– Avrupa ülkeleri niçin Türkiye’ye karşı düşmanca tavır sergiliyor?

“Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile birlikte halk da aynı zamanda iktidara geldi. Dış güçler ve yerli işbirlikçileri bu durumdan aşırı rahatsızlar. Onların yok etmek istediği Türkiye dimdik ayakta. Tüm dünya mazlumları Türkiye’ye dua ediyor. Türkiye’nin dünyanın her köşesiyle ilgilenmesi onları rahatsız ediyor. Erdoğan, devlet ve milletin kaderi birleşti. Aralarında bir kader bağı oluştu ve bu bağ birbirine kenetlendi. Dışarıdan bu halkı yönlendirmek isteyenlerin borusu ötmüyor. Bundan dolayı da Cumhurbaşkanımızı en büyük engel görüyorlar. 15 Temmuz’da yeniden dirildik.”

– CHP’nin son aylarda iyice belirgin hale gelen provokatif tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

“CHP iş üretemeyince provokasyonla uğraşıyor. ‘Türkiye nasıl büyük devlet olacak’ gibi bir gayeleri yok. Onların kendi parti içlerinde kendi liderlik hesapları var. Parti içi çekişmeleri var. Bunların gündeme gelmemesi için bu tür atraksiyonlara giriyorlar.”

MAZLUMLARIN UMUDUYUZ

– Yine CHP’nin başını çektiği bir Suriyeli mülteci düşmanlığı var. Neler söyleyeceksiniz?

“Onlar bizim kardeşlerimiz. Zora düşmüş, üzerine ölüm yağan insanlar. Tabi ki sahip çıkacağız. Bu en asli vazifemiz. Lakin bu ruhu bilmeyen insanlara bir şey anlatmak çok zor.”

– Tarihten gelen bir misyonun da tezahürü aynı zamanda değil mi?

“Tabi ki. Tüm dünya mazlumları Türkiye’den çok şey bekliyor. Türkiye önemli bir devlet. Dünyada en çok yardım eden tek devletiz. Bakın sadece Bursa’nın Balkanlar’dan Kafkasya’ya kadar birçok yerde yardım faaliyeti var. Ortadoğu, Filistin ve Suriye’de yardım faaliyetlerimiz var. Kamerun’da külliye yaptık. Madagaskar’a destek veriyoruz.”

 

Kaynak: Harun Sekmen -Yeniakit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz