Zalim kurşunuyla mazlum ahıyla vurur / İZLE..

10 Temmuz 2017 Pazartesi, 14:58


Sakarya’da ormanlık alanda öldürülen Suriyeli 9 aylık hamile Emani el-Rahmun (20) ile 10 aylık bebeğinin cenazeleri, İdlib iline bağlı Cibale köyünde toprağa verildi.

Haber7 yazarı Esra Elönü, Suriye’deki iç savaştan kaçıp Sakarya’ya gelen 9 aylık hamile Emani el-Rahmun (20) ile 10 aylık bebeğinin katledilmesi ve son günlerde Suriyeliler üzerinden başlatılan provokasyona tepki göstererek, “Ey Rabbim, onların Ensarı olacağımıza Esed’i olduk Affet! Biliriz ki zalim kurşunuyla mazlum ahıyla vurur.” dedi.

İşte Esra Elönü’nün o yazısı;

Efendiler, mutlu musunuz geri döndüler..

Gittiler işte.

Rahatınızı bozuyordu Halef, 10 aylık nefesiyle havanızı kirletiyordu kestiler. Sahilde şezlonglarınıza, o kürdan eskittiğiniz masalarınıza bir kişilik yer açıldı. Rahatlayın efendiler..

Şen kahkahalarınızın arasına bir Halef’in gülüşü mü sığamadı. İştahla  tatil bavullarınızı taşıdınız da bir tek Halefin gövdesi mi ağır geldi size. O Pazar bulmacalarına kafa yordunuz da bir tek o ceylanın yaşamasına mı yoramadınız kalplerinizi.

Siz, Şöyle serin yerlere kaçmayı düşünürken çoluk çocuk, bir tek kan sıcağından  kaçan Halef’in hüznü mü bozdu keyfinizi.

Efendiler, mutlu musunuz geri döndüler,

Gittiler işte.

O Halefin ağırlığından fazla göbeğiniz rahat etsin. O güneş kremi sıvanmış ellerinize bir tek Halef’in başını okşamak ağır gelmişti mutlu olun.

Akdeniz akşamları bir başka oluyor hele bir de aylardan Temmuz ise çok başka. Buyrun, Açın müziğin sesini açın bastırın Halefin son nefesini.

Biraz vicdan efendiler! Siz evlatlarınızı omuzlarınıza alıp güneşin batışını izletin. Tabutta oğluna hayatın bitişini izletmek de Halef’in babasına kalsın. Siz evlatlarınızı havuz suyuyla serinletin o morg serinliği de mazlum Halef’e kalsın. Siz şirin bornozlar seçin oğullarınıza, anne örtüsünden kefenler de o ceylana kalsın.

Ey Halef! Ey şerefin 10. Ayı. Dönüşün böyle mi olacaktı? Annenin kucağında göğü izleyecekken, sana cenaze arabasından toprağa bakmayı mı reva gördüler. Ey Halef! Hicretten dönüşün böyle mi olacaktı.

Annen Emanı  bu zalimliğin ummanı mı boğacaktı. Ona anne diye seslenişin cennete mi kalacaktı?

Beşiğini otlar mı saracaktı Halef! Bindiğin ilk araba tabuttan mı olacaktı! Biz ne yaptık sana. Ah et bize Halef, ah et..

Ey Rabbim, onların Ensarı olacağımıza Esed’i olduk Affet!

Biliriz ki zalim kurşunuyla mazlum ahıyla vurur.

Biliriz ki Zalim kurşunuyla mazlum ahıyla vurur.

ACILI BABADAN TÜRKİYE MESAJI

Cenazeleri teslim alan el-Rahmun’un babası Muhammed Abdülhadi Ali el-Rahmun, “Türkiye hükümetinden, bu iğrenç suçu işleyenleri en ağır şekilde cezalandırmasını istiyoruz.” dedi. Bitkin olduğu gözlenen baba el-Rahmun, Türk yetkililere suçluları kısa sürede bulup tutukladığı için müteşekkir olduğunu söyledi.

El-Rahmun, “Bu işe bulaşan suçluların yaptıkları, Türk halkını hiçbir şekilde temsil etmiyor. Türk halkı bizim kardeş, Müslüman ve dost halkımızdır. Biz böyle düşüyoruz ve böyle de düşünmeye devam edeceğiz.” diye konuştu. ​

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz