Putin’den korkutan açıklama

14 Haziran 2017 Çarşamba, 19:37
Putin’den korkutan açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO’yu, Doğu Avrupa sınırına askeri birlik yerleştirmesi ile 3.Dünya Putin: NATO 3. Dünya Savaşını körüklüyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Doğu Avrupa sınırına asker yerleştiren NATO’nun, 3.Dünya Savaşı’nı körüklediğini iddia etti.Savaşı’na sebep olacak yeni bir fitili ateşlemek ile suçlayarak, Rusya’nın uygun olan cevabı en kısa sürede vereceğini bildirdi. Oliver Stone’s Showtime’da verdiği röportajda Rusya sınırına askeri birlik yığmayı büyük bir yanlış olarak tanımlayan Putin, ” Ülkemin karşı karşıya kaldığı bu ciddi güvenlik tehdidine karşı sessiz kalmayacağım” açıklamasında bulundu. “ Rusya için iki ciddi tehdit var. İlki, Doğu Avrupa ülkeleri ile sınırımıza konuşlandırılan askeri birlikler, diğeri ise füze atışlarına karşı önlem olarak alınan füzesavar programlar”ifadesinde bulunan Putin, NATO’nun da Rusya etrafındaki sularda füze savunma sistemlerini kurarak tansiyonu giderek arttırdığını dile getirdi. Putin,” NATO bize, uygun bir cevabı vermekten başka bir seçenek bırakmadı” diyerek, verecekleri tepkinin sert ama etkili olacağını vurgulayarak, ” Stratejik dengeleri korumak zorundayız” dedi. Yaşanacak trajedide, Amerika dışındaki tüm tarafların büyük zarar göreceğine değinen Putin, İran’ın ABD’nin isteğine uyarak nükleer silahlardan vazgeçtiğini, fakat NATO’nun bu silahları suan Avrupa’da stokladığını dile getirerek, ” Avrupa’daki füze savunma sistemleri acaba kime karşı hazır bekliyor” dedi.

 

Yeniakit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz