Hüseyin Gülerce, FETÖ’nün siyasi ayağını açıkladı

31 Mayıs 2017 Çarşamba, 18:15
huseyin_gulerce

Gazeteci Hüseyin Gülerce, FETÖ’nün siyasi ayağının CHP’de olduğunu gerekçeleriyle birlikte açıkladı.

Bir dönem teröristbaşı Fetullah Gülen’e en yakın isimlerden biri olan Gazeteci Hüseyin Gülerce, son yazısında 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrası yaşananlara değindi. Darbe girişimin CHP ve FETÖ taktiği doğrultusunda AK Parti’ye fatura edilmek istendiğini ifade eden Gülerce, FETÖ’nün siyasi ayağına yönelik açıklamada da bulundu.

FETÖ’nün siyasi ayağının CHP’de aranması gerektiğine vurgu yapan Gülerce, bunu gerekçeleriyle birlikte açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun 249 şehidin verildiği darbe girişimi için ‘kontrollü darbe’ demeye başlamasıyla CHP’nin doğrudan FETÖ’nün yanında yer almaya başladığını ve FETÖ ile mücadeleyi zayıflatıp engellemeye çalıştığını ifade eden Gülerce, “Kılıçdaroğlu FETÖ yargılamalarındaki binlerce itirafın hiçbirini görmüyor, tankları, uçakları, silahları kullanan üniformalı teröristler için bir şey demiyor” dedi.

Gülerce, FETÖ’nün 5 kritik hamlesinde de CHP’nin rol aldığını açıkladı. Gülerce, buna Kılıçdaroğlu’nun 7 Şubat MİT krizinde “Yargıda cemaat kadrolaşması var diyemem” sözlerini, Gezi çapulcuları için kullandığı “onlar bir diktatöre ders verdiler ve ona diz çöktürdüler” ifadesini, 2015’te “Fetullah Gülen ile ilgili ne düşünüyorsunuz” sorusuna “Mazlumun yanında oluruz” cevabını ve örgütün montaj kasetlerini grup toplantısında tüm Türkiye’ye dinletmesini örnek gösterdi.

Gülerce, yerel seçimlerden sonra eski CHP’li Birgül Ayman Güler’in “Her ne kadar parti yönetimimiz inkâr etse de 30 Mart seçimlerinde CHP cemaatle ittifak yaptı” ifadelerini de hatırlatarak “FETÖ’nün siyasi ayağının şimdi nerede olması lazım?” diye sordu.

 

Kaynak: Yeniakit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz