Cami dibinde meyhane!

15 Mayıs 2017 Pazartesi, 13:18
Cami dibinde meyhane!

İki öğretmenevinde yasak olmasına rağmen alkol satışı yapıldığı ortaya çıkan ilçede, İstasyon Camii’nin tam karşısında “Bağcı Restaurant” adıyla alkollü mekan işletiliyor. Meyhanenin sahibi ise mahallenin muhtarı çıktı!

Edirne’nin Keşan ilçesi yine bir meyhane skandalı ile gündemde.  Edirne’yi zehirleyen alkol illeti, cami çevrelerini dahi sarmış durumda. Keşan ilçesinde bulunan iki öğretmenevinin de meyhane gibi işletildiğinin ortaya çıkmasının ardından bir alkollü tesis skandalı da cami karşısında patlak verdi. Alkol yasasında ibadethaneler ile alkollü tesis arasındaki mesafe 100 metre olarak belirlenmiş olmasına rağmen Keşan İstasyon Mahallesi Camii’nin tam karşısında “Bağcı Restaurant – Muhtarın Yeri” adıyla içkili mekan işletildiği öğrenildi. Mahalle Muhtarı Levent Bağcı’nın sahibi olduğu restaurantla ilgili mahalle sakinlerinin şikayetlerinin hiçbir sonuç vermediği, CHP’li Keşan Belediyesi’nin meyhaneci muhtarı koruduğu belirlendi. 

CAMİ İLE MEYHANE ARASI 15 METRE!

Akit’in ulaştığı bilgilere göre, Edirne-Çanakkale Yolu üzerinde yer alan Keşan ilçesinin İstasyon Mahallesi, 17 yıldır meyhane rezaletiyle karşı karşıya. Mahalledeki alnı secdeli mütedeyyin insanların ibadetlerini gerçekleştirebileceği tek ibadethane olan İstasyon Mahallesi Camii’nin tam karşısında yer alan ve ‘Muhtarın Yeri’ olarak bilinen Bağcı Restaurant isimli işletmede 2000 yılından bu yana haftanın her günü alkol tüketiliyor. Alkollü tesis ile 15 metreden de az mesafe bulunan camide namazlar, içki kokuları altında kılınıyor. Meyhaneden yükselen sarhoş naraları, mahallelinin anayasal güvence altındaki ibadethane hakkını kısıtlıyor. Meyhane manzaralı İstasyon Mahallesi Camii’nde kılınan her namazda adeta ruhsal işkence yaşanıyor. 

YASALARI ÇİĞNİYORLAR, HALK İSYANDA

Cami ile karşılıklı olarak faaliyet gösteren Bağcı Restaurant’ta alkol yasası açıkça çiğneniyor. 11/06/2013 tarihli ve 28674 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6487 sayılı kanunla değişik 4250 sayılı Kanuna göre alkol satışı yapılan yerlerin, eğitim kurumları, öğrenci yurtları ve ibadethaneler arasında kapıdan kapıya en az 100 metre mesafenin bulunması zorunlu tutuluyor. İbadetlerini içki kokuları altında yapmak zorunda kalan mahalle sakinleri de rezalete isyan ediyor. Sabri Yumuşak isimli mahalleli, “30 hanelik mahallede 23 imzalı dilekçe verdik ama talebimiz müftülük ve valilik tarafından duymazlıktan gelindi. Camiye 15 metre mesafede bir meyhane nerede görülmüş?” dedi.

MEYHANECİ MUHTARDAN ‘RIZKIMI BURADAN KAZANIYORUM!’ PİŞKİNLİĞİ

Meyhane sahibi muhtar Levent Bağcı ise, 1999’da bu yana hem muhtarlık hem de tesis işletmeciliği yapıyor. Bağcı, 100 metre kuralını çiğnediği halde cami karşısındaki mekâna nasıl alkollü içecek satışı ruhsatı aldığına yönelik sorumuzu, “O ibadethane resmi kayıtlarda cami olarak geçmiyor. Keşan Belediyesi orayı cami olarak nitelendirmiyor” iddiasıyla cevapladı. Çok sayıda şikayet olduğunu doğrulayan muhtar, ısrarlı olduğunu, “Cumhurbaşkanlığı’na kadar yazdılar. Benim yasal hakkım bu, alkol satışına devam edeceğim. Başka bir işim yok ben rızkımı buradan kazanıyorum” şeklindeki tuhaf sözlerle savundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz