Kışlada ne işi vardı? O subaylar derhal açığa alınmalı

14 Nisan 2017 Cuma, 09:03

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmaları kapsamında gittiği Balıkesir’de, Bandırma 6. Anajet Üssü’nde askeri törenle karşılandı.

Referanduma sayılı günler kala gerçekleşen ve seçim yasaklarının aleni bir şekilde ihlal edildiği karşılaşma kamuoyunda şok etkisi oluşturdu. Konu ile ilgili Akit’e konuşan gazeteciler, karşılamayı düzenleyen üs yetkilileri hakkında acilen soruşturma açılması gerektiğin kaydederek, yapılanın üstü kapalı bir şekilde sivil siyasete mesaj vermek olduğunu kaydettiler.

ÖZER: ACİLEN AÇIĞA ALINMALILAR

Gazeteci Kemal Özer: “Bu referanduma yönelik tehlikeli bir mesajdır. Bu mesaj ordu içinde daha çok temizlik yapılması gerektiğinin göstergesidir. Balıkesir’den verilmiş olması da manidar. Referandum öncesi yapılması da ayrıca ilginç. Topluma mesaj veriyorsunuz demektir. Cumhurbaşkanına ve hükümete mesaj veriliyor demektir. Genelkurmay’ın derhal karşılamada kim varsa açığa alması ve haklarında soruşturma açılması lazımdır. Bu bir nevi kısmi muhtıradır. Ya da muhtıra heveslilerine mesajdır.”

BARLAS: AMAÇLARI ELLERİNDE PATLAR

Gazeteci Cemil Barlas: “Askerleri ön plana sürmekle ilgili faaliyetleri var. Geçtiğimiz günlerde de İlker Başbuğ konuşuyordu. Askerlerin siyasete çekilmeye çalışılması tartışmalarını iyi niyetli görmüyorum. Çok kötü ellerinde patlar. Karşılama iyi niyetli bir yaklaşımdan uzak. Açıkçası, bir acayiplik var. Vali gider, belediye başkanı gider anlarız da, jet üssü yetkilerinin karşılıyor olması bir acayip.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz