Kahrında hoş lütfunda hoş diyen adam..

25 Mart 2017 Cumartesi, 09:03
muhsin-yazicioglu

Şehadetinin üzerinden 8 yıl geçen, haksızlıklara karşı verdiği mücadeleyle tanınan, son 40 yılın en etkin siyasi liderlerinden Yazıcıoğlu, her kesim tarafından sevilmeye devam ediyor.

 Büyük  BirlikPartisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadetinin üzerinden 8 yıl geçti. Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 tarihinde yerel seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdiği miting sonrası Sivas’a dönerken bindiği helikopterin şüpheli bir şekilde düşmesi sonucunda şehit olmuştu. Türk siyasi tarihinde, haksızlıklara karşı verdiği mücadeleyle tanınan, son kırk yılın en etkin siyasi liderlerinden Yazıcıoğlu, milli ve manevi değerlere gösterdiği hassasiyet nedeniyle, her kesim tarafından sevilmeye devam ediyor.

Satın alınmadı, satmadı

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Muhsin Yazıcıoğlu’nun inandıklarından asla taviz vermediğini vurgulayarak “Her zaman millet iradesine inanmış, vesayetçilere kafa tutmuş biriydi. Türkiye’deki ve dünyadaki realiteyi biliyordu ama idealizminden de taviz vermezdi. Her zaman bu toprağın çocuğu oldu ve inançlarını parlamentoya taşıdı. Satın alınmadı ve satmadı. Hakk’a inanan bir insandı” ifadelerini kullandı. 

KENDİSİNİ MİLLETİNE ADADI 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici Muhsin Yazıcıoğlu’nun siyasetçi kimliğinin yanında bir gönül adamı olduğunu belirterek “Muhsin başkan kendisini vatana, milletine, dinine ve devletine adamış bir siyasi liderdi. Tam olarak inanmış bir mümindi. Çok büyük çileler çekti, bedeller ödedi” dedi. Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesiyle ilgili davaya da değinen Destici, “Kahramanmaraş’ta bir mahkeme süreci var bir de ana soruşturma dosyası var. Biz dosyanın tüm yönleriyle yeniden soruşturularak burada hatası ya da kastı olanların mutlaka ortaya çıkarılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

YAZICIOĞLU DAVA ADAMIYDI

Muhsin Yazıcıoğlu’nun, Türk insanının gönlünde yer etmiş bir dava adamı olduğunu belirten AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, “Türk milletine mal olmuş biriydi. Milletin sevdiği, saydığı değer verdiği birisiydi. Muhsin Bey, 7,5 yıl cezaevinde yatıp ‘senin bir suçun yok. Çıkabilirsin’ diyen devlete dahi küsmeyen vatansever birisiydi. Vefatından sonra bu ülkede çok şeyler değişti. O da yaşamış olsaydı bu değişime alkış tutardı” şeklinde konuştu. (Y.akit)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz