BURSA FETÖ İDDİANAMESİNDE İLGİNÇ DETAY: “RIFAT HİSARCIKLIOĞLU’NU BAŞBAKAN YAPACAĞIZ”

22 Mart 2017 Çarşamba, 23:12

Bursa’da FETÖ soruşturması kapsamında mahkemenin kabul ettiği FETÖ’cü Vali Şahabettin Harput ve 49 kişi hakkındaki iddianamenin BTSO seçimleriyle ilgili bölümünde çarpıcı bir detaylar yer aldı. Dönemin TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay’ın işadamlarına, Gülen’in TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu başbakan yapacağını söylediği ortaya çıktı.

Türkiye’yi işgale yönelik darbe girişiminde bulunan FETÖ’nün Bursa yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianame geçen hafta Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Bir dönem paralel yapının başkenti olarak anılan Bursa’yı adeta derebeyi gibi yöneten FETÖ’cü tutuklu eski Vali Şahabettin Harput, dönemin üst düzey bürokratları ve işadamlarının yer aldığı iddianamede, ilginç detaylara yer verildi.  Mahkeme tarafından kabul edilen 405 sayfalık iddianamede Fetullah Gülen’le yaptığı ananas konuşmasıyla gündeme gelen dönemin TUSKON Genel Sekreteri FETÖ’cü hain Mustafa Günay’e BTSO seçimleri öncesi yaşanan krizi aşmak için görüşmeye giden işadamlarına aktardığı ifadeleri yer aldı.

“PARSEKER’İ DESTEKLEYECEĞİZ”

FETÖ iddianamesinde ifadesine başvurulan Ferudun Kahraman, Emin Akça ve Şakir Umutkan’ın BTSO’daki krizli seçim sürecini şöyle anlatıyor:  “(…) 7 Mayıs 2013 tarihinde birkaç gün sonra Faik Çelik’in babasının cenaze töreninden sonra Cansun Sarıyıldız bana ve arkadaşlara acilen toplantı yapmamız gerekiyor dedi. Bu kapsamda hemen yakında bulunan Hilmi Gülcemal’e ait Gülcemal isimli fabrikada Cansun Sarıyıldız, ben, Emin Akça, Hilmi Gülcemal, Ali Fuat Er, Hüseyin Zeki Tunaoğlu ve Şakir Umutkan toplandık. Cansun Sarıyıldız her zaman olduğu gibi önce Kuran-ı Kerim’den ayet okudu. Hadisi şeriflerden bahsetti. Sonra bizlere hitaben yönetim oluşturma aşamasında İlhan Parseker’i desteklememizi istedi. Ben arkadaşım olduğundan ve söz verdiğim için İbrahim Burkay’ı destekleyeceğim. Bu duruma karşı çıktık. Cansun Sarıyıldız bize bu talimatın yukarıdan geldiğini, sıkıştırınca da TUSKON Genel sekreteri Mustafa (Güney) isimli kişiden geldiğini söyledi. Ben Mustafa isimli kişinin İstanbul’da bulunan ofisine gitmedim. O benim ayağıma gelsin dedim. Hilmi Gülcemal, Emin Akça, Şakir Umutkan, Ali Fuat Er birlikte durumu netleştirmek için İstanbul iline gittiler.”

“BU İŞİN İÇİNE GİRMEK İSTEMEDİM”

Şüpheli işadamı Emin Akça’nın iddianameye giren ifadesinde de; “Bana Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimleri olduğunu söyledi.  Bu oda seçimlerinde mevcut yönetime karşı yeni bir oluşumun olduğunu söyledi. Yeni bir aday çıkaracaklarını söyleyerek benden Fetullah Gülen’e bağlı cemaat yapılanmasına ait olan Bursa Girişimci İş Adamları Derneği’nin (BUGİAD) ne diyeceğini sordu. Benim BUGİAD ile yönetimsel olarak bir yetkim olmamasına rağmen derneğe üyeliğim vardı, ancak benim girişimci bir şahıs olarak çevremde tanımamdan dolayı benden aslında Fetullah Gülen’e bağlı cemaatin bu durumu nasıl karşıladığı ve Fetullah Gülen’e bağlı cemaatin görüşünü öğrenmek idi. Ben bunu yönetemeyeceğimi ancak şuanda niye olduğunu hatırlayamamakla birlikte Tunaoğlu Otomotiv isimli şirketin sahibi Zeki Tunaoğlu isimli şahsa sorulması gerektiğini söyledim. Ben bu işin içine pek girmek istemedim, çünkü daha önceden cemaat içerisinde yaşadığım ve sizlere anlattığım ticari yönden yaşanan olumsuzluklar sebebiyle bu işten uzak durdum. Konuyu Zeki Tunaoğlu’na ilettim. Bu konuşmaların yaşanmasından birkaç gün sonra Zeki Tunaoğlu ile birlikte BUGİAD’a gittik. Orada Hayati Canlılar, Şakir Umutkan, BUGİAD Genel Sekreteri olan soyadını Ertürk olarak hatırladığım şahıs da ve Kemal Turhan’ın da bulunduğu bir ortamda Zeki Tunaoğlu orada bulunanlara konuyu iletti. Birlikte yaptığımız konuşmalarda BUGİAD’ın başkanın bile bu konuda nasıl davranması gerektiğine karar veremeyeceği, bu konuda tek karar mercii olan Bursa İl İmamının yani Ulvi isimli şahıstan sorulması gerektiği kanaatine varmıştık. Çünkü bu gibi durumlarda Bursa ilinde Fetullah Gülen’e bağlı cemaatin önemli işlerde alacağı karar mekanizması Bursa İl sorumlusuna sorulmadan kesinlikle aksi bir harekette bulanamazdı. (…)

SARIYILDIZ “BURKAY’I DESTEKLEMEYECEĞİZ” DEDİ

Emin Akça, BTSO seçimleri öncesi yaşanan kriz sırasında örgütün sözde Bursa imamı Cansun Sarıyıldız’ın kendilerine İbrahim Burkay’ı desteklemeyeceklerini söylediğin ve buna tepki gösterdiklerini de anlatırken, “Cansun Sarılyıldız ile ilgili aramda geçen bir olaydan da bahsetmek istiyorum. 2013 yılı Ocak ayında BTSO Başkanı seçimleri öncesinde o dönemde başkan olan Celal Sönmez’in artık başkan olmayacağını söylemesi üzerine Fetullah Gülen’e bağlı cemaatin İlhan Parseker’i destekleyeceğinin söylenmesi üzerine beni bir gün Hilmi Gülcemal Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikasına davet etti. Bende yanına gittim, orada kendisiyle birlikte Cansun Sarılyıldız, Feridun Kahraman, Ali Fuat ER ve Şakir Umutkan bulunmaktaydı. Cansun Sarıyıldız orada bulunanlara hitaben İbrahim Burkay’ı desteklemeyeceğiz, çekiliyoruz, İlhan Parseker’i destekliyoruz dedi. Ben, Ferudun Kahraman ve Şakir Umutkan bu duruma tepki gösterdik. O zaman söylemeyelim takiyye yapalım açıktan değil de gizliden bu işi yapalım demesi üzerine ben bu sefer daha sert tepki gösterdim” ifadelerini kullandı.

TALİMATI MUSTAFA GÜNAY VERDİ

Akça, Cansun Sarıyıldız’a bunun kimden gelen bir talimat olduğunu sorduğumda kendisine bunu TUSKON Genel Sekteri Mustafa Günay’dan geldiğini söylediğini ifade ediyor. Akça, “Ben de bu durumda Mustafa Günay ile görüşmek üzere Hilmi Gülcemal, Şakir Umutkan ve Ali Fuat Er ile birlikte İstanbul’a gittik. Orada Mustafa Günay ile görüştüğümüzde bu talimatın “ Büyüğümüz” diye bahsettiği terörist başı Fetullah Gülen tarafından verildiğini beyan etti. Seçimi İbrahim Burkay ve ekibi kazandı.” İfadelerini kullanıyor.

“HİSARCIKLIOĞLU PARTİ KURACAK GÜL DE DESTEKLEYECEK”

BTSO’nun krizli seçim sürecinde ABD’de FETÖ lideri Fetullah Gülen’le görüşen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na Gülen’in kendisine parti kurduracaklarını ilettiğini anlatan Günay’ın işadamlarına aktardığı görüşme detaylarında bu partiye eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ünde katılacağını söylediği yer aldı. Ananasçı Mustafa Günay’ın işadamlarına aktardığı Gülen-Hisarcıklıoğlu görüşmesinin ayrıntıları dosyaya şöyle girdi;  “Mustafa isimli kişi ile görüştüklerinde Mustafa arkadaşlara şu an Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı olan Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Fetullah Gülen ile görüştüğünü, destek istediğini, Bursa seçimlerinde de Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun mevcut yönetim kurulu üyesi olan İlhan Parseker’i desteklemelerini istediğini, bu sebepten dolayı cemaat olarak İlhan Parseker’i desteklediklerini söylemiş. Yine yaptığım araştırma ve arkadaşlardan duyduğum kadarıyla Fetullah Gülen ile Rifat Hisarcıklıoğlu yaptıkları görüşmede AK Parti’ye alternatif olarak Rifat Hasırcıklıoğlu’na parti kurduracaklarını eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de bu partiyi destekleyeceğini, cemaatin de Rıfat Hisarcıklıoğlu’na destek vereceği şeklinde karar aldıklarını duydum. Bu kapsamda İlhan Parseker’i desteklediler.(…)”

 

Kaynak: Bursa Şehir Gazetesi

Haberin Linki: http://sehirmedya.com/bursa-bolge/bursa-feto-iddianamesinde-ilginc-detay-rifat-hisarciklioglunu-basbakan-yapacagiz/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz