Ak Parti Yıldırım Referanduma hazır

20 Mart 2017 Pazartesi, 21:49
efkan ala

16 Nisan’da yapılacak Anayasa Değişikliği Referandumu öncesi AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilatı çalışmalarına devam ediyor. Çınarönü Mahallesi’nde düzenlenen ‘Gençer Soruyor’ programına katılan önceki dönem İçişleri Bakanı, Bursa Milletvekili Efkan Ala, 18 maddeden oluşan anayasa değişiklik paketinin içeriğiyle ilgili bilgi verdi. Ala  konuşmasında, “Milletimiz tarafından kabul görürse millet buradan karlı çıkacaktır, Cumhuriyet kârlı çıkacaktır, demokrasi kârlı çıkacaktır” dedi.

‘AK PARTİ YILDIRIM REFERANDUMA HAZIR’

Yıldırım’daki her seçimden bir öncekine oranla daha da güçlenerek çıktıklarını hatırlatan AK Parti İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, referandumda da Yıldırım’dan en az yüzde 70 oranında evet oyu alacaklarını belirtti. Yeni anayasayı halka tam anlamıyla anlatmak ve yeni Türkiye yolunda yine hep birlikte yürümek için teşkilat mensupları ile sahaya indiklerini, ev ve esnaf ziyaretleri yaptıklarını da belirten Başkan Yazıcı “Bu ülke yargı darbesi de yaşadı, askeri darbe de yaşadı, bürokratik darbe de yaşadı. Ülkemize birliktelik lazım ve Allah’ın izni ile hep birlikte yeni Türkiye yolunda yürüyoruz. Tüm bunları halkımıza anlatmak için görev başındayız” dedi.

‘DEMOKRASİ KÂRLI ÇIKACAK’

Efkan Ala ise konuşmasına Türkiye’nin, Türk İslam ülkeleri arasında şu anda ilgiyle izlenen, gıpta ile takip edilen ve başarılı olması için yeryüzünde bir milyar 700 milyon insanın dua ettiği ülke konumunda olduğunu hatırlatarak başladı. Türkiye’nin demokratik, ekonomik, sosyal, barış ve yoksulluğun giderilmesi alanında getirildiği bu noktadan daha ileriye götürülmesi için şimdi yeni bir reform paketini milletin önüne getirdiklerini aktaran Ala, “Siyasi irade üzerindeki vesayet kalkacak. Bu değişiklik milletimiz tarafından kabul görürse millet buradan karlı çıkacaktır, Cumhuriyet kârlı çıkacaktır, demokrasi kârlı çıkacaktır. Zararlı çıkacak olanalar kimler? Statüko ve vesayet odakları” ifadelerini kullandı. Anayasa değişikliği referandumunda çok değerli reformlar olduğuna da işaret eden Ala, “Reformlar devam edecek. Bizler koyduğumuz hedefler itibarıyla bisiklete binmiş insanlara benzeriz. Pedalı sürekli çevireceğiz. ‘Yeter artık’ diyemeyiz. Çünkü almamız gereken çok mesafe var. Çok yol aldık, geriye baktığımızda epeyce iş yaptık fakat ileri baktığımızda alacağımız çok yol, yapacağımız çok iş var. Daha da hızlı gitmeliyiz” diye konuştu.

18 YAŞINDA SEÇİLME TARTIŞMASI

Referandumun gençler için önemine de değinen Ala, “Türkiye’de 18-25 yaş  arası nüfus aşağı yukarı 8 milyon civarı. Bu, nüfusumuzun 10’da biri. Hayır  diyenler nüfusun 10’da birinin Meclis’te temsil edilmesini istemeyenlerdir” dedi. Efkan Ala, Türkiye’nin Avrupa’daki en genç nüfusa sahip ülke olduğuna  da dikkati çekerek, hukuksal anlamda ve yasal olarak ülkesinin geleceğine yön  verebilecek, söz sahibi olan her kesim ve herkesin Meclis’te temsil edilmesi  gerektiğini belirtti.

Konuşmasının ardından gençlerin sorularını yanıtlayan Efkan Ala, gençleri en iyi şekilde donatmak için var güçleriyle çalıştıklarını sözlerine ekledi.

 

Bursa Hafızı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz