İki bakanlık anlaştı! 16 bin 500 kişi…

15 Şubat 2017 Çarşamba, 18:42
İki bakanlık anlaştı! 16 bin 500 kişi…

Sağlık Bakanı Akdağ, Maliye Bakanlığı ile anlaştıklarını ve 16 bin 500 personel istihdam edeceklerini söyledi. Akdağ, doktorlar ve şirket alımları için de ayrı rakamlar verdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, katıldığı bir televizyon programında, bu yıl içerisinde 16 bin 500 kişilik istihdam için Maliye Bakanlığı ile anlaştıklarını duyurdu.

”3 bin 900’ü hemen önümüzdeki ay alım işlemini tamamlayacağız” diyen Bakan Akdağ şöyle konuştu:

”Maliye Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde 16 bin 500 kişi için anlaşmış durumdayız, 2017 yılı için. 16 bin 500’ün üstüne eklemek istiyorum. Çünkü yeni hastaneler yapıyoruz, yoğun bakımlarımızı düzenliyoruz. 3 bin 900’ü hemen önümüzdeki ay alım işlemini tamamlayacağız. Kalan kısmını da yıl içerisinde.”

DOKTORLAR İÇİN AYRI RAKAM VERDİ

Doktorların bu 16 bin 500 kişilik kadronun içerisinde olmadığını söyleyen Akdağ, ‘’16 bin 500 kişinin içinde doktorlar yok. Çünkü doktorlar Maliye Bakanlığı ile istihdam edilmiyor. Aşağı yukarı 13 bin doktor istihdam edeceğimizi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

’17 BİN ŞİRKET ÇALIŞANI’

Akdağ ayrıca, ”Tahminen 17 bin civarında da şirket çalışanı istihdam edeceğiz. Sağlık meslek liseleri ve sağlık bölümünden üniversite mezunu var. Doğrusu biz hem hakkaniyet açısından daha uzun süreli eğitim alma açısından üniversite mezunlarına ağırlık vereceğiz. Lise mezunlarını da istihdam etmeye çalışacağız.” dedi.

Kaynak: Yeni Şafak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz