Faruk Çelik: Referandumda kamplaşma değil, uzlaşma olacak

12 Şubat 2017 Pazar, 09:59
faruk çelik

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Bu referandum birliğe ve uzlaşma için fırsat olduğunu söyledi.

Bakan Çelik, CNN Türk’te katıldığı programda referandum sürecini değerlendirdi. Gereksiz değerlendirmeler yapıldığını ve doğru bulmadığını söyleyen Bakan Çelik, “Türkiye’nin hayrına bir şey düşünmeyen insanlar seçilecekmiş gibi yorumlar yapılıyor. Burada cumhurbaşkanlığına aday olacak insanların mutlaka donanımı, birikimi ve Türkiye için söyleyeceği çok sözü olan insanlar olacağı düşüncesiyle baktığınız zaman daha rahat düşünürsünüz. Gelecekteki cumhurbaşkanı adaylarımızın bu çift başlılıktan tek başlı bir yönetime dönüşmesinin, meselelerin çözümüne hız kazandıracağı inancı içerisindeyim. Ayrıca kamplaşmaya değil, uzlaşmaya neden olacak” dedi.

Türkiye’nin Milli Tarım’ı reformuyla ilgili de açıklamalarda bulunun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, geçmişte “Tarım topraklarını koruyamadığımız ortada” açıklamasını yaptı. Tarım konusunun politik malzeme yapılamayacağını vurgulayan Bakan Çelik, “Eğer politika yapılırsa biz de politika yaparız. Kimin döneminde ne kadar tarım toprağı tarımdan çıkmış. Bunların bir faydası yok, Türk tarımına bir şey kazandırmaz. 26 yılda Türkiye’de 4 milyon hektar toprak tarımdan çıkmış” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz