Ayçiçek ve diğer sıvı yağlar bu hastalığa neden oluyor!

05 Şubat 2017 Pazar, 11:23
yağ sıvı

Son yıllarda yapılan araştırmalara göre, ayçiçek, mısır özü, soya ve palmiye gibi bitkisel yağların demans ve Alzheimer gibi hastalıklara yol açtığı bildirildi.Birçok bilim insanı 21.yy’da bitkisel yağların yerine tereyağının tercih edilmesini önerdi. Daha önce tereyağının zararlı olduğu söylenerek (soya, ayçiçek, palmiye, mısır özü) gibi bitkisel yağda bir furya başlatıldığı ifade edildi. Zeytinyağı da aynı kategoride fakat daha pahalı olduğu için restoranlarda bitkisel yağlar tercih edildi. Bitkisel yağın kullanımı daha kolay ve hemen yanmıyor. Günümüzde de bu durum devam ediyor.

Amerikalı beslenme uzmanı Dr. Catherine Shanahan, bitkisel yağları yemenin sağlık için pahalıya patlayacağını söylüyor. Shanahan, bitkisel yağların yorgun hissetmeye yol açtığını, migrene neden olduğunu, uzun vadede ise Alzheimer veya demansı tetiklediğini belirtiyor. Bunun nedeninin ise bitkisel yağda bulunan oksidatifin strese yol açarak, beyinde plak oluşmasını sağlayıp beyin zarlarına zarar vermesi olduğunu ifade etti.

Alzheimer hastaları üzerinde bir araştırma yapıldı. Doktorlar hastaların beyninin bir bölümünden biyopsi alarak o plağın oluştuğunu tespit etti.

Dr. Shanahan, şimdiye kadar bitkisel yağlı yemekler yenilse de bu zarardan geri dönmek için çok geç olmadığını söylüyor.

Shanahan, sadece 7 günde bitkisel yağ yemeyerek, onun yerine zeytinyağı, fıstık yağı ya da hindistan cevizi yağını yemeyi önerdi. Shanahan, böylece kendinizi daha enerjik hissedeceğinizi söyledi.

yasemin.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz