Beyaz Saray şokta! Uygulama askıya alındı

04 Şubat 2017 Cumartesi, 11:42
trump

ABD’de Trump’ın uygulamaya soktuğu 7 Müslüman ülkeye vize yasağı uygulaması federal bir yargıç tarafından askıya alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanlığı,kararnamenin kısa sürede tekrar uygulamaya alınacağını belirtti.

Beyaz Saray, ABD’nin  Seattle kentindeki federal bir yargıcın, Başkan  Donald Trump’ın, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülke vatandaşlarına getirdiği vize yasağını ülke genelinde geçici olarak durdurma kararı almasına tepki gösterdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, yazılı bir açıklama yaparak federal yargıç James Robart’ın kararını eleştirdi.

“MÜMKÜN OLAN EN KISA SÜREDE…”

ABD Adalet Bakanlığının “mümkün olan en kısa sürede” Başkan Trump’ın kararnamesini tekrar uygulamaya çalışacağını belirten Spicer, açıklamada, “Başkanın emri ülkemizi korumayı hedefliyor ve anayasal yetkisi var. Başkanın  Amerika halkını koruma sorumluluğu var.” ifadesine yer verdi.
YASAĞI GEÇİCİ OLARAK DURMUŞTU

Ülkenin kuzeybatısında yer alan  Washington eyaletinin  Seattle kentinde görev yapan federal yargıç Robart, vize yasağının ABD genelinde geçici olarak durdurulmasına karar vermişti.

Yargıç Robart’ın, 27 Ocak Cuma günü Trump’ın imzaladığı kararname kapsamındaki vize yasağını durduran kararını sözlü olarak verdiği, kararın yazılı olarak da kısa süre içinde açıklanacağı bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz