Kremlin’den flaş ‘rus diplomat’ açıklaması!

29 Aralık 2016 Perşembe, 23:18
putin

Kremlin, Rusya’nın ABD’nin açıkladığı yaptırımlara vereceği cevaba, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in karar vereceğini açıkladı.

ABD’nin Rusya’ya karşı yeni yaptırımlarına yanıtın uygun olacağını, bu durumda karşılıklılık ilkesinin çalıştığını belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Nasıl bir yanıt olacağını henüz söyleyemem. Gerçi hepimizin bildiği gibi, bu durumda kesinlikle alternatifsiz olarak karşılıklılık ilkesi çalışır. Elbette uygun yanıt verilecek. Bu yanıt, Rusya Devlet Başkanı’nın belirleyeceği yönde formüle edilecek” dedi.

Yaptırım kararının ‘beklenmedik ve agresif’ olduğunu söyleyen Kremlin Sözcüsü, “Elbette, Washington’un bu kararlarıyla ilgili bir kez daha üzüntümüzü dile getirebiliriz” diye konuştu.

‘YAPTIRIMLAR ASILSIZ VE ULUSLARARASI HUKUK AÇISINDAN GAYRİMEŞRU’

ABD idaresi ve şahsen Başkan Barack Obama’nın Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar kararı almasından dolayı üzgün olduklarını belirten Peskov, şöyle devam etti: “Halihazırda bu açıklamaları ve yayınlanan bilgiyi inceliyoruz. Ayrıntıları anlamaya çalışıyoruz. Daha önce de söylediğimiz gibi, bu tür kararları ve bu tür yaptırımları asılsız ve uluslararası hukuk açısından gayrimeşru görüyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz