AB’yi korku aldı: Merkel’den beklenmedik çıkış!

16 Aralık 2016 Cuma, 23:45
erdogan_merkel

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’nin terörizmden ve Suriye’deki gelişmelerden etkilendiğini belirterek tekrar insani yardımlar yapmaya hazır.” dedi.

Merkel, Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa  Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nin ardından yaptığı açıklamada, zirvede Türkiye  ile ilişkiler konusunda ayrıntılı bir fikir teatisinde bulunulduğunu söyledi.

Türkiye’nin durumuna ve konumuna dikkati çeken Merkel, sözlerini şöyle  sürdürdü:

“Türkiye bir şekilde terörizmden etkileniyor; hem PKK’dan hem de  DEAŞ’tan. Türkiye dünyada gerçekten şu an yaşanabilecek en kötü şeyin yaşandığı  Suriye’ye komşu. Halep’in Türk sınırına ne kadar yakın olduğunu görünce o zaman  bunun ne anlama geldiği anlaşılır. Türkiye 3 milyon sığınmacıyla inanılmaz  sorumluluk üstlendi ve tekrar insani yardımlar yapmaya hazır”

HALEP’TEN GELEN SİVİLLER İÇİN 50 MİLYON EURO

Halep’ten gelen sivillere yardım için Merkel Erdoğan’a 50 milyon Euro ayırdıklarını söyledi.

-Suriye’nin çıkarıyla Türkiye’nin çıkarı örtüşebilir ama Esad ve çevresinin değil, yeni bir siyasi oluşum ortaya çıkarsa o zaman oturur konuşuruz.

Angela Merkel, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile  görüşme halinde olduğunu da aktardı.

SURİYE TOPRAKLARINDA KONUT

AB Bakanı Ömer Çelik önemli bir bilgiyi açıkladı. “Size özel bir şey söyleyeceğim diyen Çelik “Sayın Cumhurbaşkanımızın bir teklifi var, Sayın Merkel de buna olumlu bakmış. Öneri, Suriye sınırı içerisinde güvenli bir bölgede konutlar inşa edilmesini, bu yolla göç dalgasının orada tutulmasını öngörüyor.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz