Erdoğan: Avrupa Birliği teröre destek veriyor

06 Kasım 2016 Pazar, 15:44
erdogan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröre yataklık ettiğini belirten Avrupa Birliği’ne sert çıktı.
“Fırat Kalkanı harekatının hedefi, bu bölgede 5 bin kilometrekarelik terörden arındırılmış bölge ilan edelim. Obama ile de, Putin ile de, Merkel ile de konuştum. Uygulamaya gelince, her zaman yaptıkları oyunu yaptılar.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

BUNLAR DÜRÜST DEĞİLLER

“AB’de 3 milyar avroyu vereceğiz, 3 milyar avro da 2017-2018 dediler. Verdikleri 250 milyon avro. Bunlar dürüst değiller. Bunlar böyle.

SENİNKİ TARAFSIZ BAĞIMSIZ, BİZDEKİ HUKUK GUGUK MU?

Bizim harcadığımız para 13-14 milyar doları buldu. Bir de STK’larımızın harcadığı bu kadar var. Dürüstlük kazanmıyor görüyorsunuz. En son, yaşanan olaylarda AB’li bakanlar türkiye’ye hücum ediyorlar. Gelip gidip ne olacak, kararı mı değiştireceksiniz? Burada hukuk var. Seninki tarafsız bağımsız, bizdeki hukuk guguk mu? Bizdeki de tarafsız, bağımsız. Sen nasıl saygı istiyorsan, bize de duyacaksın. Birçok olayda bunu önümüze bahane olarak sunmuşlardır.

AVRUPA, BİRLİK OLARAK TERÖRE YATAKLIK YAPIYOR

Ben Merkel’e 4 bin terörist dosyası verdim. Geciken adalet adalet değildir. Siz bu adaleti geciktiriyorsunuz. Avrupa birlik olarak PKK’yı terör örgütü ilan etmesine rağmen, şu an Avrupa teröre yataklık yapmaktadır. En basidi Sabancı ailesi. Faili bir kapıdan sokulmuş, diğer kapıdan bırakılmıştır. Bizler onların bu yaklaşım tarzına karşı somut güvenlik anlayışımızı deldirmeyeceğiz.

ONLAR BANA DİKTATÖR DEMİŞ FALAN HİÇ UMRUMDA DEĞİL

Öyle boşuna kafalarını yormasınlar. Biz bunları iyi tanıyoruz. 14 yıllık başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı dönemimde gayet iyi okudum. Onlar bana diktatör demiş falan hiç umrumda değil. Bir kulağımdan girer, diğerinden çıkar.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz