‘Davutoğlu neden konuşmuyor?’

13 Ekim 2016 Perşembe, 11:32
Ahmet Davutoğlu,

Gazeteci Yazar bugünkü köşesinde Ahmet Kekeç Irak’ın küstah açıklamalarına dikkat çekerek Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin zamanında Türkiye’ye yalvardığını hatırlattı. Kekeç bu konuda ‘eski Başbakan Ahmet Davutoğlu neden sessiz kalıyor’ diye sordu devreye girmesi gerektiğini hatırlattı.
Son günlerinde en revaçta konusu… Irak’ın küstahça açıklamalarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Hatta öyle ki bu konuya yine hiç üzerine vazife olmamasına rağmen ABD bile dahil oluyor.

Geçtiğimiz günlerde Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin Türkiye’den yardım isteyen konuşma görüntüleri yayınlanmıştı. O dönemde Başbakan Ahmet Davutoğlu idi… Star Gazetesi köşe yazarı Ahmet Kekeç’de buna dikkat çekerek ‘Neden Davutoğlu sessiz’ diye sordu böylesine bir ortamda konuşmasında büyük fayda olacağına işaret etti.

İşte Kekeç’in yazısının o bölümü:

İbadi oysa, vakti zamanında, “Başika’ya asker gönderin. Bu kadarı yetmez… Daha fazla gönderin…” diye dönemin Başbakanı Davutoğlu’na adeta yalvarmıştı. (Görüntüler mevcuttur.)

Dün Kirby’ye İbadi’nin yalvaran görüntüleri soruldu.

Cevap şu: “Irak’ın tüm komşuları Irak’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstermeli. Irak’ta konuşlu Türk güçleri uluslararası koalisyonun parçası olarak orada değiller…”

Bu açıklama, İbadi’yi “küstahça” laflar etmeye zorlayan iradeyi ele veriyor. Yani, müttefikimiz ve stratejik ortağımız Amerika, bizi komşularımızla karşı karşıya getiriyor, bizi düşmanlaştırıyor. Bir diğer ifadeyle, Türkiye’nin altını oyuyor, Türkiye’yi bölgede aktör olmaktan çıkarıyor.

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tam da burada devreye girmeli. Konuşmalı.

En azından, Başika nedeniyle sıkıştırılan Erdoğan’a ve hükümete destek çıkmalı.

Danışmanlar araya girmeden yapmalı bu işi.

Danışmanlar konuştuğunda, tuhaf durumlar oluşuyor çünkü.

Mesela bunlardan biri, bir süredir, konuşlu bulunduğu gazete köşesinde, “Davutoğlu Başbakan kalsaydı, 15 Temmuz darbe girişimini yaşamayacaktık” diye geveleyip duruyor, “üst akıl” üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a laf sokuyor. Yani, danışmanlık hizmeti verdiği kişiyi zor durumda bırakıyor.

Bu fecaate bir yenisini ekleyebilir, “Davutoğlu Başbakan kalsaydı, bizi Başika’dan çıkmaya zorlamayacaklardı” diyebilir. O potansiyele sahip biri çünkü.

Davutoğlu elini çabuk tutmalı bence!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz