Hakkari’de şehit sayısında değişiklik

10 Ekim 2016 Pazartesi, 12:14
sehit

Hakkari Şemdinli saldırısında şehit sayısı düştü. Hakkari Valiliği, Şemdinli saldırısında şehit sayısının 18 değil 15 olduğu duyurdu.Hakkari Valiliği, Şemdinli’de dün bomba yüklü araçla gerçekleştirilen ve 10 askerin şehit olduğu terör saldırısında hayatını kaybeden sivil vatandaşların sayısının 8 değil 5 olduğunu duyurdu. Valiliğin açıklaması sonrası Şemdinli saldırısında şehit düşenlerin sayısı 18’den 15’e düştü.

ÖLEN 5 SİVİL İRAN VATANDAŞI

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında biri İranlı 5 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Şemdinli’de dün Durak Hudut Bölük Komutanlığı önünde yol kontrol ve arama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine yönelik terör örgütü PKK tarafından saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

ŞEMDİNLİ SALDIRISINDA ŞEHİT ASKERLERİN İSİMLERİ

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Gerçekleşen intihar saldırısı sonucunda Piyade Asteğmen Ömer Baydıllı, Uzman Jandarma Çavuş Mustafa Bodur, Jandarma Uzman Erbaş Ertan Bayraktar, Jandarma Uzman Erbaş Bayram Aksu, Jandarma Er Evren Kara, Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu, Jandarma Er Erkan Özdemir, Jandarma Er Latif Aşik Muslu, Piyade Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu ve Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınoku adlı 10 askerimiz şehit olmuştur.

ŞEMDİNLİ SALDIRISINDA ŞEHİT DÜŞEN SİVİLLERİN KİMLİKLERİ

Ayrıca olay yerindeki ilk incelemelerde 8 sivil vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisine ulaşılmış olmakla birlikte daha sonra bölgedeki hastanelerdeki bütün kayıtların taranması sonucu birisi İran vatandaşı 1966 doğumlu Şemsettin Resai olmak üzere Şemdinli nüfusuna kayıtlı 1987 doğumlu Bahri Fırat, 1992 doğumlu Oğuz Uysal ve 2000 doğumlu Sinan Erbaş ile Yüksekova nüfusuna kayıtlı 1985 doğumlu Selami Çevik adli 4 Türk vatandaşı toplam 5 sivilin hayatini kaybettiği tespit edilmiştir.”

YARALI ASKERLERİ DURUMU

Açıklamada, yaralılardan 5 asker ve 1 sivil vatandaşın taburcu edildiği, 8 asker ve biri ağır 12 sivilin tedavisinin Hakkari ve Van’daki hastanelerde sürdüğü kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz