Bozdağ’dan Flaş açıklamalar: Fetö Efkan Ala döneminde…

10 Ekim 2016 Pazartesi, 12:29
bekir-bozdag

Adalet Bakanı Bozdağ, 17-25 Aralık sonrası FETÖ’cüleri temizlerken büyük güçlük yaşadıklarına dikkat çekti.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hükümet olarak terör örgütü FETÖ’yü çözdüklerini belirten Bozdağ, buna karşın tehlikenin boyutunu vatandaşa anlatma konusunda yapılacak daha çok şeyin olduğunu ifade etti. Bozdağ, Emniyet teşkilatının temizlenmesinde yaşanan güçlüğü şöyle anlattı:

Devlet için paralel bir yapı oluşturdular. Emniyet istihbarat neredeyse yüzde yüze varacak şekilde ellerindeydi. Efkan (Ala) Bey bakan olduğu zaman Murat’ı alıyor yerine Nuh’u getiriyor sağlam diye. Hâlbuki Nuh’u Murat’ı kontrol için koymuşlar. Ondan daha FETÖ’cü. Beni alıyor yerine Bilal’ı getiriyorlar. Hâlbuki Bilal’i senin için koymuşlar. Şimdi sen bunlardan olmayan birini getirmeye çalışıyorsun ama bunlardan olmayanı yok. Herkesi böyle yerleştirmişler.

2010’DA ÖNLEM ALDIK

Bakan Bekir Bozdağ, FETÖ’ye karşı önlem almaya 2010’da başladıklarını belirtti. Özellikle MİT hadisesinden sonra Hakan Fidan ile ilgili yasanın değiştirildiğine dikkat çeken Bakan Bozdağ, dershanelerle ilgili adımın da bu çerçevede atıldığını söyledi.

2011’DE MECLİS’İ ELE GEÇİRECEKLERDİ

Bozdağ: FETÖ’cülerin hepsi aday oldu ancak Cumhurbaşkanımız onay vermedi.

Kendisinin milletvekili belirleme komisyonunda olduğu 2011 seçimlerinde AK Parti’ye FETÖ’nün operasyon başlattığını belirten Bozdağ, “Bunlarla ne kadar irtibatlı kişi varsa hepsi aday adayı oldular. Cumhurbaşkanımız buna izin vermedi. Hatta Bülent Bey gitti geldi ama Cumhurbaşkanımız kimseye onay vermedi. Sadece bir iki kişi, birisi Muhammed birisi İlhan İşbilen. Hakan (Şükür) sporcu vasfıyla kondu bir yere. Birkaç kriptocu sonra çıktı, istifalara bakarsanız 10’u bile bulmadı. Başarmış olsalardı AK Parti’yi böleceklerdi. Milletvekili olacaklardı ve istifa edin denince AK Parti iktidarını düşüreceklerdi” dedi.

TÜM PARTİLERDELER

Terör örgütünün ilk operasyonu siyasi partilere yaptığını belirten Bozdağ, “2010’dan önce başkalarına CHP’ye MHP’ye operasyon var. Herkesin şapkayı önüne koyup düşünmesi lazım” ifadelerini kullandı.

“Şu anda devlette operasyonel gücü sıfırlanmıştır. Bir organizasyon kabiliyeti kalmadı. Şimdi eğer devletin içinde olanlar varsa onlar deşifre olmamak ve kendini gizlemek için çaba sarf ediyor olabilir. Ama bunları ayıklamada bir zorluk olduğu da ortada.”

HEPSİ REZİL OLACAKTI

“FETÖ’nün elinde yayınladıklarından çok daha fazla kayıt olduğunu belirten Bozdağ, “Bu bilgileri Cumhurbaşkanımızın tavrı sebebiyle kullanamadılar. Cumhurbaşkanımızın o tavrı olmasaydı bu gün ona sövmeyi ilericilik, sayan adamların hepsi rezil olacaklardı.”

YARGIYA 1 YILDA EGEMEN OLDULAR

2010’da HSYK’yı ele geçirerek FETÖ’nün yargıda egemenlik kurduğunu ifade eden Bozdağ, “Ondan sonra önce başsavcılar, ağır ceza reisleri vs. adımlar atılıyor. 2011’de de Yargıtay-Danıştay üye sayısını değiştiriyorlar ve çoğunluğu elde ediyorlar.

ADİL ÖKSÜZ DIŞARI KAÇMIŞ OLAMAZ

Bakan Bozdağ: Birileri koruyor ama Adil Öksüz eninde sonunda yakalanacak.

Bakan Bozdağ, Adil Öksüz hadisesinin çok önemli olduğunu belirterek, “Adil Öksüzün Türkiye’de bu kadar saklanabilmesinin onun yetenekleriyle ilgili olmadığını, o kadar yetenekli bir adam olmadığını düşünmüyorum. SAS komandoları bile kaçamadılar yani Adil Öksüz’ün kaçabilme ihtimali yok. Ama belli ki Türkiye’de Adil Öksüz’ü saklayanlar var. Dışarı çıkmış mıdır? Kanaatimce dışarı çıkması çok zor. Çünkü hemen arkasından her tarafta çok ciddi tedbirler alındı. Daha fazla saklanabileceğine ihtimal vermiyorum. Eninde sonunda yakalanacaktır. Zaman zaman yurt dışına çıktığı veya kaçırıldığı haberleri yayınlanıyor, o işi gevşetmek için aramaları ve ya peşini bırakmak için bilerek yapılıyor” dedi. Bozdağ, “MİT’le irtibatı konusu daha öncede söyledim MİT’in ajanı da değildir mensubu da değildir bu bir açık iftiradır” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN DEŞİFRE ETTİ

Daha önce CHP’liler veya askerin FETÖ’ye karşı mücadele yaptığını ifade eden Bozdağ, ancak bu mücadelenin sadece laiklik ekseninde yapıldığını, ulusal güvenliğe bir tehdit çerçevesinde değerlendirilmediğini belirtti. Bozdağ, “Bunların Türkiye’de devlet için bir tehlike ve tehdit oluşturduğunun farkına varan ilk siyasi lider Cumhurbaşkanımızdır” şeklinde konuştu.

DİZ ÇÖKTÜRME TAKTİĞİ BELLİ

Önce vergiciler geliyor, kesiyor cezayı. Onların istediği gibi olmazsan bu sefer SGK müfettişleri geliyor. Yine onların dediği kıvama gelmedin mi? Bu sefer polis geliyor. Yine istedikleri kıvama gelmedin, bu sefer savcı devreye giriyor. Yine istedikleri kıvama gelmedin, orada mahkeme devreye giriyor. Seni orada çökertiyorlar.

MAĞDUR OLAN % 1’İ GEÇMEZ

“Mağdur olan, yüzde 1’i dahi geçmez bu. Şimdi kim ByLock’a girdi, herkes kendini biliyor. Normal bir haberleşme olsa, WhatsApp’tan herkes haberleşiyor. Müracaatlara bakarsanız sanki tek kalemden çıkmış cümleler var. Herkes ayrı bir dilekçe yazsa aynı cümleler çıkmaz. O dilekçe örneklerinden elinize geçse de bir baksanız.”

 

Kaynak: http://www.yeniakit.com.tr/haber/bakan-bozdag-adil-oksuz-turkiyede-220899.html

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz