Recep, İvedik, Burkay, Avşar, İlhan, Fahrenayt, Arnavut ciğeri ve malum yapının evlilik şeması!

02 Ekim 2016 Pazar, 20:27
alim şahin

Bugün televizyonda haberleri izlerken Türk sinemasında son yıllarda ekol olan Recep İvedik 4’ün çekimlerini duydum. Gişe rekorları kıran filmin dördüncüsü çekiliyor muş. Vizyona da yakında girecek her halde.

Aslında o kadar bütçeler ayırıp o kadar film çekmelerine gerek yok.

Gelsinler Bursa’yı izlesinler,  tıpkı Recep İvedik filmi gibi komedi bir hal Recep Altepe.

Aslında Recep İvedik ile o kadar benzer özelliği var ki, Recep İvedik 1 de film senaryosuna uygun olsun diye adamın her yanını tüylendiriyorlar. Bizim Altepe bal tüylü hatta fazlası var.

Ellerinin üstü bile tüy kıl dolu.

Ne gerek var o kadar bütçeye.

Al sana doğal Recep İvedik.

Senaryoda Aynı.

 

İHANET DİZBOYU!

Bursa’nın haline gül bütün Türkiye eğlensin evlere şenlik.

Hatırlıyorum da Osmangazi Belediye Başkanı olduğu dönem bir yapı oluşturdu Bursa’nın tarihi değerleri diye.

Şimdi anlıyorum niye öyle dediğini.

Kendi de tarih olacak ta onu eşit çıkaran kimse olmayacak diye böyle bir yol izledi galiba. Sonra rahmetli Hikmet Şahin’in yerine göz dikti de bir takım ayak oyunlarıyla  Büyükşehire aday oldu.

En büyük destekçisi de o zamanın ilçe başkanı Tahsin Kara’ydı. Hatta Hikmet Şahin ile Tahsin Kara’nın manşetteki fotosunu bile Tahsin Karay’a yalanlatmıştı.

Oldu da ne oldu?

İşte size şimdi onu anlatayım.

Rahmetli Semih Pala üzerinden en büyük eleştirildiği yer Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ve en zayıf noktası olarak gösteriliyordu Hikmet Şahin. Sonra Semih Pala onun (AKKM) başına geldi. Altepe’nin bir numaralı yakın bürokratı oldu. Eleştirdikleri yer gurur kaynakları oldu.

Sonra bir dizayn yaptılar kendilerine göre. En büyük siyasi ağabeylerini kademeli olarak devre dışı bırakarak siyaset duayeni ilan ettiler kendilerini.

İhanet diz boyuydu.

 

GAZETECİ KULLANMA SANATI

Hatta kendilerine yakın yazarları besleyerek kıs kıs gülüyorlardı perde arkasından.

Zamanında beraber hareket ettiği gazetecileri şimdiki Ak Parti il müdürüyle beraber Ankara’ya şikayet ediyorlar, reklam vermedik bize ateş ediyorlar diye.

Alkış tutarken iyi olanlar bugün yanlışları yazarken bir numaralı düşman oldu.

Eleştiren gazetecileri tüm siyasilere şikayet ediyorlar, bunun görevine son ver, şunun la uğraşalım, şunun ekmeğiyle oynayalım.

Allah’tan Ankara da ki siyaset tecrübeli.  Bunların ikiyüzlülüğünü biliyor da itibar etmiyorlar.

Hikmet Şahin döneminde yanında yer alan Fahrettin Yıldırım’ı eleştirip fitneci ilan edenler, onun karşılığından koca kafalı lakabını takan Fahrettin Yıldırım’ı yıllar sonra yanlarına alıyor.

Ey siyaset ey, makam, ey menfaat sen nelere kadirsin demekten başka ne diyebilirim.

Bitti mi?

Tabi bitmedi.

 

6 YÜZ TRİLYON HESABI?

Bursaspor’u arkasına alarak kendisinin tutunacağını öngören büyük usta Recep Altepe Bursa’nın 6 yüz trilyon lirasını betona (stat) gömdü hala de gömmeye devam ediyor. Türkiye tarihinde belediye imkanlarıyla stat yapan tek büyükşehir oluyordu.

Diğer belediyeler Gençlik ve Spor Bakanlık desteğiyle yaparken bizim Reco sanki kendi parasıymış gibi stat yapıyor. Sonra da bizi örümcek ağı misali rezil trafiğin içine atıyor.  Sonra da halkın aklıyla dalga geçer gibi millete de utanmadan bisiklete binin diyor. Oysa kendi 600 SL Mercedes’le iki koruma aracıyla yanımdan geçerken dat dat yaparak zaten bunalmış sürücülere çıkın önümden, açın yolumu diyerek Bursalıların küfürlerine mazhar oluyordu..
Ah siyaset ah sen nelere kadirsin.

Bitti mi?

Tabi ki bitmedi.

 

ORAYI GÖRÜNCE RECEBİ GÖRÜN!

Kendisini ölümsüzleştirmek adına Gemlik’in tepesinde ki Orhan Veli’nin ‘biraz sonra denizi göreceksin şaşırma’ tabelasına inat ‘Biraz sonra Atatepeyi göreceksiniz’ gibi oraya bir sosyal tesis yapıyor da adına Atatape diyor.

Yani Recep Altepe yi çağrıştırsın türünden..

Bitti mi?

Tabi ki bitmedi.

 

MALUM YAPININ EVLİLİK ŞEMASI!

Bürokratlarını güya kendine göre dizayn ediyor, 15 Temmuza kadarda Seyfettin Avşar bir numaralı adamı oluyor.  Şimdi Seyfettin Avşar’ı eleştirenler haklı çıkıyor da kendisi giderayak akrabası Antalya da tutuklu olan Seyfettin Avşar’a kıyak yapıp emekli ikramiyesi ödetiyor.

Hani sormadan edemeyeceğim hazır yeri gelmişken.

Bu ay içinde Allah mesut etsin oğlunun düğünü var büyük hazırlık yapıyor.

Tıpkı FETÖ yapılanmasındaki ayak oyunları gibi daha güçlü olayım diye oğlunu İbrahim Burkay’ın kızıyla nişanlıyor.

MalumYapının evlilik şeması gibi.

 

SAF YÜREKLİ MİLLETİN PARASIYLA MİLLETİN HAFIZASINDAN DALGA GEÇMEK!

İbrahim Burkay BTSO’nun parasıyla Ankara da ki bir bakana A8 Audi alıyor sonra bakan beğenmedi diye yarı parasına satıyorlar sonra Mercedes alıyorlar.

Yetiyor mu, yetmiyor.

Öbür dünürü İlhan Aslanı dan Satış temsilcisi olarak yetki belgesi alıyor İbrahim Burkay. Yani Bursa da sacayağını sağlam tutuyor İvedik Altepe

Oysa sosyal medya da artık partililer kendi arasında açık açık eleştiriyor da kulağını tıkayıp Bursa da iyi şeyler yaptığını iddia ediyor.

Üstüne üstlük biz bu şehir de yaşamıyormuşuz gibi milletin hafızasıyla dalga geçiyor. Özel sektörün yapmış olduğu Tramvayı Metrobüsü ki hele Metrobüs de belediyenin hiçbir dahli yok, olmadığı halde kendi yapmış gibi Ankara da çaka satıyor. Yani elin bisikletiyle gerdeğe giriyor.

Ya oldu mu şimdi?

Olmadı İvedik Altepe.

Olmayacak ta bu gidişle. O koltuk o makam ağır geldi sana.

Büyükşehir’in büyük bütçesini birde kendine büyük şehir binası yaparak daha geniş odalar da daha geniş konuşayım diye belediyenin bütçesinin bittiği konuşuluyor.

Keza yeni alınan mobilyaları beğenmeyenler depolara kaldırıp çürütürken ikinci kez alınan yeni mobilyaları milletin parasıyla makamlara serpiştiriyorlar.

Yiyin efendiler yiyin.

 

YARAMAZLIK YAPMASANA MUSATAFA…

İstifa ettirdiği Mustafa Bektaş’ı Besaş’ın başına alıyor, Tarım AŞ diye birim kuruyor, Fahrenayt Fahrettin Yıldırım, Mustafa Bektaş Hacıgafur’la beraber Yenişehir de biber alıyoruz diye tv ekranlarında şov yapıyorlar. Ama en sonun da o biberi bu halk sizin ağzınıza sürecek yaramazlık yapıyorsunuz diye. Acıdı mı acıdı mı diye de dalga geçecekler unutmayın. Bu da size bir dost tavsiyesi…

 

PROSEDÜRE UYGUN ARNAVUT CİĞERİ!

Büyükşehir Bütünşehir diye diye Bursa’nın bütününü mahvettiniz.

Hani siyaset adına, Bursa adına yaptığınız bir tane yol var mı? Bursa trafiğinin ne hale geldiğine bir itirafınız var mı? Hala akıllanmıyor ,Yalova yoluna tramvay yapacam diye inat la ana arteri Arnavut ciğeri gibi önümüze sürüyorsun. Balata açmış olduğun yetmiş santimlik yolu Hüseyin Özdilek’e yaptırıyorsun sonra da Bademlik kavşağını rahatlattık diye siyaset yapıyorsun.

Hadi ordan be adam utanmıyor musun.

Sen Alemi kör milleti aptal mı zannediyorsun.

Bursa da ikinci kat üçüncü kat yolları yapacağın yerde yetmiş santimlik balat yoluyla yol yaptım diye övünüyorsun öyle mi?

Sonra birileri eleştirildiği zaman telefonlarla sarılıp haktan hukuktan bahsediyor ya, siz hepiniz bu milletin hakkını nasıl ödeyeceğinizi aklınızın ucuna bile getirmiyorsunuz öyle mi?

Sözde yazık sana özde kazık millete.

Bu işler Ankara genel merkeze, siyasi büyüklere gazeteci şikayet etmeye benzemez.

 

BURSA TÜRKİYE GÜNDEMİNE DÜŞTÜ TARİHE GEÇTİN!

Bülent Arınç geldi Sayın bakanın sayın bakanım diye arkasından Yıllarca koşuşturdun. İnsanlar sana sıkıntıları söyledikçe aman ben kavgaya girmeyim siz yapın ben size arkadan maddi manevi destek veriyim diye hep sumo güreşcisi gibi göbeğinle hareket etmeye çalıştın.

Bülent Arınç gibi bir faciayla dört yıl boyunca oynamaya çalıştın.

Seni o makama getirenlere hem de en üst düzeyde ihanet ederek.

Ha bak şunu da söyleyeyim. Çok değil bir hafta önce İzmir’de Çevre ve Şehircilik Bakanı yapılaşmayla ilgili eleştirileri sıralarken, Bursa Ulucami kenarındaki hançer gibi sapladığın Doğanbey konutlarını Türkiye ye örnek veriyordu. Bursa’nın rezilliği diye. Türkiye gündemine de kötü örnek bir Büyükşehir belediyesi olarak Başbakan’ın vekil olduğu İzmir’den eleştirildin.

Tarihe geçtin tariheee.

Bursa’yı kötü örnek diye Türkiye gündemine düşürdün.

Birde utanmadan sıkılmadan açılışlara toplantılarda şurda burada milletin karşısına çıkıyorsun. İnsan biraz utanır be utanır.

Aaaaah Ah Altepe Ah. Seni biz değil vicdanın affetsin.

 

ARANIZDA Kİ SIR NEYDİ ÖYLE?

Kutlay Arınç’a  belediye den sağladığın imkanları da daha söylemiyorum. Ama söylemeyeceğim anlamına da gelmez. Sonra  Cübbeli Arınç’ın emaneti olan Müezzinoğlu’na sahip çıkayım derken iyice çamura battın. Teşkilatlarla ilgileneceğin yerde Münir Karaloğlu’nun Bursa valiliğinde kalması için STK’larla Rize’ye çıkarma yaptın. Neydi aranızdaki sır yada sırlar. Bu sırlara Bursa’da kaç kişi daha vakıftı. Şimdi ki Vali İzzettin Küçük Bey’i de dörtlü beşli konuşmalarında eleştiriyor,  Bursa ya oturmadığın söylüyorsun. Sana kapıları açmadı mı yoksa Yeni valimiz. Ya sen vali dizayn edeceğine bırak bu işe Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun üçlü ikili birli kararnameleri karar versin. Seni niye sıkıntı basıyor anlamadım. Senin ne haddine Bursa da vali dizayn etmek.

Bak bu sular derin, bu sular klorlu, bu sular bulanık Alimallah boğulursun da sana can simidi atan olmaz.

 

NEDİR BU GAZETECİ TAKINTINIZ?

Sen Bursa teşkilatlarının il müdürüyle otur halini konuş.. Bak il müdürü her danışma toplantısında  Bursa da ki bir gazeteciyi eleştiriyor . Gidin bu konuyu konuşun.

Bursa da ki o gazeteci düne kadar senin en has adamındı. Şimdi onu niye yem ediyorsunuz adam yanlış mı söylüyor. İbrahim Burkay orta da İlhan Aslan orta da, Cemalelettin Torun orta da Asım Amil orta da sen büyük büyük Altepe orta da, Abdullah Duman duman olup gitti, yav bunlara bir el atın bunlara. Gazeteci sizi eleştirecek bundan ne korkuyorsunuz.  Suçunuz mu var?

 

MENFAAT İÇİN Mİ TIRSTIN?

Bak zamanında arkasından çok konuştuğun Cübbeli Arınç var ya, hani Reisin O ZAT dediği kişi, hani darbe gecesinde 15 katlı binanın bodrum katına saklanıp yorgan altında olan, bakanım bakanım dediğin o Cübbeli Arınç seni yanına çağırdı canlı yayında “Altepe sen gel bakim şöyle” seni yanına çağırda ya, seni fırçaladı ya işte o Cübbeli Arınç’ı diyorum sana.

O Arınç Bursa da bir gazeteciye “Bana çakılmaz arkadaş” dedi ya, hatta dün o gazeteci arkadaşın köşe yazısında bütün konu sendin. O zaman sahip çıkamamıştın ya, bugün ona ballandıra ballandıra icraatlarını anlatıyorsun ya güya, o da yazıyor ya sanki orta da bir şey varmış gibi, yoksa sende Cübbeli Arınç’tan mı öğrendin bana çakılmaz diyerek gazetecileri Ankara ya şikayet ediyorsun.

Seni belediye başkanı yapmamak için canlı yayında ellerin önünde bağlı, “Altepe ben sana hayırlı olsun telefonu açtım mı?” Kameraların önünde soru sorduğunda “Deveyi canından eden bir tutam ottur” dediğin de sen bu Arınç’a makam uğruna kafa tutamayıp ezik ezik duruyordun ya. Seni oraya getirenlere Ankara ya hiçbir şey borçlu değil misin be adam. Sende vefa ne gezer. Bursa’yı yangın yerine çevirdiniz. Bunu söndürmek için hiçbir çabanız olmayacak mı habire benzin döküyorsunuz hala.

 

BU NE İVEDİK RECO?

Hatta geçenlerde Yunuseli havaalanıyla ilgili protokol yapacağını açıklamışsın Küçük uçakların Yunuseline ineceğini söylemişsin yeniymiş gibi.

Yine bizim hafızamızla dalga geçtin ya İvedik Recep.

Faruk Çelik zamanında o zaman ki ulaştırma bakanı Binali Yıldırım ve sen bu protokolü imzalamamış mıydınız?

Faruk Çelik Urfa’ya gidince neden bu protokole sahip çıkmadın da şimdi yeniymiş gibi ısıtıp ısıtıp millete yutturuyorsun.

Bursa bu filmi tam beş sene önce izledi. Sen izlediğimiz Recep İvedik dördü Recep Altepe dört diye mi yutturuyorsun millete?

 

ANKARA İSTEDİ NEDEN İSTİFA ETMEDİN?

Ankara da konuşulanlar senin istifan istendiği yönünde. Sende ben istifa etmem görevden alın restini çektiğin.

Ya bütün bu iddialar bile senin bir basının karşısına çıkıp “Yok kardeşim yok böyle bir şey yok”  diyememe cesaretsizliğin artık bu filmin sonuna geldiğinin en açık göstergesidir. Bak bu konuları bundan sonra dönem dönem seri halde yazacam.

Ama size şunu söyleyim ki:  Ey Bursa halkı. Önümüzde şurda topu topu sekiz ay var.

Recep ayına giriyoruz. Arkasından Şaban, arkasından da Ramazan ayı.

Yani Recep, Şaban, Ramazan, çok az kaldı bayrama.

Bu bayramda yakın İnşallah Bursa’yı iyi günler bekliyor dileğiyle kalın sağlıcakla.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz