Külünk: FETÖ 15 Temmuz’u unutturmaya çalışıyor

26 Eylül 2016 Pazartesi, 11:29
metin-kulunk

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk FETÖ’cülerin alçak planını açıkladı.AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk Sabah’tan İsa Tatlıcan’a konuştu:

Türkiye 15 Temmuz’da tarihinin en karanlık gecelerinden birini yaşadı. Fetullahçı darbe girişiminin üzerinden henüz üç ay bile geçmeden bu ihaneti sulandırmaya çalışma faaliyetleri başladı. Başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere birçok CHP’li isim, arkasına CHP medyasını da alarak 15 Temmuz darbe girişiminin tüm sorumluluğunu bir avuç askere yıkmaya çalışıyor. Darbenin medya, finans, bürokrasi ve eğitim ayağını ise unutmamızı istiyorlar. 15 Temmuz FETÖ ihanetini sulandırmak ve unutturmak isteyenlere en sert itiraz AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ten geldi.

MAĞDURİYET KAVRAMI ÜZERİNDEN 15 TEMMUZ’U UNUTMAMIZI İSTİYORLAR

15 Temmuz sonrasında kamu ve bürokraside FETÖ ile mücadelede bir sorun yaşandığını düşünüyor musunuz?

Bakın işin en kritik aşamasındayız. Psikolojik savaş yaşanıyor. Devlet örgüte hakim durumda. Suçluları adaletin önüne çıkarmak için titiz bir çalışma yürütülüyor. Ancak karşımızdaki örgütü çok iyi tanımamız gerekiyor. Bu örgüt birden fazla planı olan bir yapı. Küresel bilgi savaşlarını ve dezonformasyonu çok iyi biliyorlar. Şu an ikinci etaba geçtiler. Mağduriyet kavramı üzerinden 15 Temmuz’u unutturmaya çalışıyorlar. Buna izin vermemeliyiz. Demokrasi yanlısı televizyonlar her gün Beştepe’nin, Meclisin, Özel Kuvvetlerin bombalanma görüntülerini yayınlamalı. Gazeteler şehit ve gazilerin destansı öykülerini yazmalı. FETÖ’nün kara propagandası ile bu ihanetin unutulmasına izin vermemeliyiz.

KİMSE MAĞDUR EDİLMESİN AMA…

-Peki hakikaten mağdur edilmiş olanlar varsa?

Onlara elbette saygı duyuyorum. Onları bir tarafa koyuyorum. Bu komisyonların ve kriz masalalarının asıl görevi bunların haklarının hukuklarının teslim edilmesi. Ancak bu örgütün mağduriyet edebiyatı üzerinden valilikleri ve devleti kilitlemesine izin verilmemeli. Örgütün karineleri belli ve hepsi devletin elinde. Kimse mağdur edilmemeli ama kimse de FETÖ’cü olduğu halde aklanmaya çalışılmamalı. Kimse birilerini aklamaya çalışmasın. Buna bu millet izin vermez.

15 TEMMUZ’DAN SONRA AYDINLANDIM DİYENLERE İNANMAMIZ İÇİN…

-İhraç edilen ve açığa alınanlar “15 Temmuz’dan sonra ben aydınlandım, örgütün gerçek yüzünü gördüm, görevime geri dönmek istiyorum” diyor. Bu insanlar için ne yapılabilir?

“15 Temmuz’dan sonra hidayete erdim” diyenlere asla inanmayalım. Sen önce 17 Aralık’tan sonrasının hesabını ver bakalım. Ölçümüz 15 Temmuz değildir. Sayın Cumhurbaşkanı’mız binlerce kez yüksek sesle haykırırken anlamadınız, 15 Temmuz’dan sonra aydınlandınız öyle mi? Buradan komisyonlara sesleniyorum. 15 Temmuz’dan sonra örgütü öğrendim diyenler 17 Aralık sonrasında yaptıklarının hesabını vermek zorundalar. Devleti tıkayıp, yargı ve emniyeti çalışamaz hale getirmeye çalışıyorlar. Buna izin veremeyiz.

15 TEMMUZ DARBESİ BAŞARILI OLSAYDI YİNE HİDAYETE ERECEKLER MİYDİ?

-15 Temmuz’dan sonra bu örgütten ayrılmak isteyenler olamaz mı? Bunların ne yapması gerekir. Bunların samimiyetine nasıl inanacağız?

Bu ülkenin bütün değerleri tarumar edilirken ses çıkarmayanlar 15 Temmuz’dan sonra örgütten elbette ayrılabilir. Ancak 15 Temmuz’a kadar yaptıklarının bir bedeli olmalı. Gidecek adalete bildiği herşeyi anlatacak. Gizli tanık olacak, itirafçı olacak bildiklerini anlatacak. Ama bunu samimi bir şekilde yapacak. Devlet de bu insanları samimiyet testinden geçirecek. Verdiği bilgiler doğru olacak. Ben senin pişman olduğunu ne ile tespit edeceğim? Peki 15 Temmuz darbesi hedefine ulaşsaydı yine bu örgütten ayrılacak mıydın? Bize bu sorunun cevabını vermeliler. MİT krizinde anlamadın, MİT TIR’larından anlamadın. 17 Aralık’ta anlamadın ama 15 Temmuz’da aydınlandın öyle mi? İşbirliğinizin bedelini devlete karşı ödeyeceksiniz. Bu halktan özür dileyeceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz