Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun bedelini ödeyecekler

23 Eylül 2016 Cuma, 12:05


Cumhurbaşkanı Erdoğan, TURKEN Vakfı’nın yemeğinde dünyaya seslendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TURKEN Vakfı tarafından düzenlenen gala yemeğinde yaptığı konuşmasında, “ABD bütçesinden aldıkları kaynakları dolaylı yollardan Amerikan siyasetine aktaran bu örgüt böylece kendine kulvar açmaya çalışıyor.

Bu çarpık düzenin nasıl işlediğinin Amerikan makamlarının da dikkatinden kaçmadığına eminiz. FETÖ denilen bu örgüt yalnızca ülkemiz için değil, faaliyet gösterdiği her yerde o ülkenin güvenliğine ve istikrarına tehdit oluşturuyor. Bunu her devlet başkanına söylüyoruz.” dedi.

Erdoğan, “Terör örgütü elebaşının ülkemize iadesini, yaptıklarının hesabını adalet önünde vermesi için Amerika makamlarından talep ettik. Son olarak darbe teşebbüsüyle ilgili geçici tutuklama talebi de Amerikan makamlarına iletildi. Bu konudaki işlemlerin en hızlı şekilde sonuçlandırılmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

“Aynı yaklaşımı beklemek en tabii hakkımızdır”

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin hukuki süreç devam ederken, Amerikan makamlarının alabileceği başka tedbirlerinde olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğanşöyle devam etti:

“Türkiye için açık bir ulusal güvenlik tehdidi olan bu kişi ve örgüte karşı Amerika’nın kendi mevzuatına uygun bazı adımlar atması aslında bizim aramızdaki stratejik müttefikliğin de bir gereğidir. ABD’nin ulusal güvenliği söz konusu olduğunda, 11 Eylül dahil, Türkiye her zaman üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Bugün bizim de aynı yaklaşımı beklemek en tabii hakkımızdır.”

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

Ben de senden terörist istiyorum. Milli Güvenlik Kurulumuzun stratejik belgesine kaydolmuş bir teröristi istiyorum. Ama siz hala direniyorsunuz. Neymiş? Mahkeme. Ne mahkemesi ya? Teröristin ne mahkemesi olacak ki? Bunun green kartı varmış. Vatandaşlıktan insanları çıkarmak bu kadar kolay da green kartı iptal etmek zor mu?”

“Acaba niye PYD ve YPG’yi destekliyorlar?”

“Acaba niye PYD ve YPG’yi destekliyorlar? Şimdi biz tabii Amerikan yönetiminin PYD ve YPG’yi desteklemesini anlamakta zorlanıyoruz.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Niye? Diyorlar ki ‘PYD ve YPG, DAEŞ’e karşı savaşıyor.’ PYD ve YPG, DAEŞ’e karşı savaşıyor da El Nusra savaşmıyor mu? Ama sen El Nusra’yı terör örgütü olarak ilan ediyorsun, o zaman PYD ve YPG’yi, Türkiye’nin bir terör örgütü dediği bu örgütü niye terör örgütü olarak kabul etmiyorsun? Daha üç gün önce iki uçak dolusu silah, PYD ile YPG’ye indirildi. Nereye, Kobani’ye. Daha önce de yine Kobani boşaldığı zaman oradaki PYD ve YPG’li teröristlere üç uçak indirildi ve bunların yarısı DAEŞ’e gitti, silahların yarısı da PYD ve YPG’de kaldı. Sayın Başkan ile bunları konuştuk ama dinletemedik. Şimdi ne yazık ki yine aynı oyun oynanıyor. Buradan bir netice çıkmaz. Burada sadece kan kaybı olur.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz