Erdoğan: Daha da rahatsız olacaklar

13 Eylül 2016 Salı, 20:01
erdogan

Erdoğan, Türkiye’nin yaptığı hamlelerden rahatsız olanlara ‘kötü haberi’ verdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin son yıllarda yaptığı hamlelerle bazı çevreleri rahatsız ettiğini söylerken, bu çevreleri daha fazla rahatsız edebilecek adımların sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “79 Milyon Bir Bayrak Altında” adlı programda konuştu.

‘SAHADA DAHA ETKİN TÜRKİYE’

Konuşmasında Suriye ve Irak meselelerine değinen Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı’nın neden yapıldığını anlattı. Erdoğan, ”Bölgede terör örgütlerinin ardında duran riyakar ülkelerden bıktık, usandık. Bölgede akan kana ortaklar. Konu Suriye ve Irak meselesi olmaktan çıkmış, kendi beka meselemiz olmuştur.”

Erdoğan ayrıca, Türkiye’nin sahada daha aktif olma kararı aldığını söyledi.

‘ATEŞKES DAİMİ OLABİLİR’

”Hamdolsun, Cerablus ve Azez buluşmuş durumda.” sözleriyle iki hattın buluştuğunu belirten Erdoğan, Suriye’de muhaliflerle rejim arasındaki ateşkes hakkında ise ”Şuanda ateşkesteyiz. 2-3 köyde sıkıntılar var. 48 saat başarılı geçerse bir hafta daha uzatılacak. İnşaallah, daha sonra daimi hale gelecek.” ifadelerini kullandı.

‘DEMEK Kİ DOĞRU YOLDAYIZ’

Öte yandan, operasyondan Suriye’deki mazlum halkın memnun olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

”Bugün yaptığımız işin adı, herkesin makul bulduğu bir iştir. Suriye halkı operasyona seviniyor. Bu operasyondan sadece terör örgütü şikayetçi. Demek ki doğru yoldayız.

Benzer bir yaklaşımın Irak’ta olması fikrindeyiz. Herkesi Irak konusundaki İnsiyatifimize destek vermeye çağırıyoruz. Yanı başımızda her gün masum kanı dökülüyor.” dedi.

‘ONLARA KÖTÜ HABERİM VAR’

Son olarak, Türkiye’nin son yıllarda yaptıklarından bazı çevrelerin rahatsız olduğunu söyleyen Erdoğan, ”Güçlü duruşumuzla pek çok çevreye rahatsız ettiğimizi biliyoruz. Kötü bir haberim var onlara, önümüzdeki günlerde daha da rahatsız olacaksınız.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz