‘Emri sadece helal oylarla seçilmiş hükümetten alırız’

11 Eylül 2016 Pazar, 11:41

Yeni Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Celalettin Lekesiz’den görevini teslim aldı.Lekesiz ile düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Altınok, emir alacakları tek mercinin gücünü ve yetkisini Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’ndan alan, meşru ve milli iradeyle, milletin helal oylarıyla gelmiş hükümet olduğunu belirterek, “Hükümetin dışında, sivil idarenin, demokratik düzenin dışında hiçbir merciden ve makamdan Türk Polis Teşkilatı’nın emir almasına, yönlendirme yapılmasına müsaade etmesi mümkün değildir” dedi.

7/24 MİLLETİN HİZMETİNDEYİZ

Teşkilata yabancı olmadığını, 2 yıla yakın İstanbul’da emniyet müdürlüğü görevinde bulunduğunu hatırlatan Altınok, “Memleketimizin, milletimizin, devletimizin bekası, milletimizin huzur ve güveni için 24 saat, sayın genel müdürümün bırakmış olduğu yerden alarak, mücadele etmeye, çalışmaya gayret edeceğiz” dedi. Polis teşkilatının 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimi gecesinde devletine, milletine layık bir duruş sergilediğini vurgulayan Selami Altınok, “17 Aralık sürecinden itibaren bu mücadelenin içindeyim. Devlete bağlılık esası üzerine bundan sonra da çalışmalarımız aynen devam edecektir” ifadesini kullandı.

KAMUOYU MEMNUN

Öte yandan; Altınok ismi kamuoyunda memnuniyetle karşılandı. Akit’e konuşan gazeteci-yazar Cem Küçük, eski Sur Belediye Başkanı Cemal Toptancı ve Avukat Abdulgani Orhan, Altınok’un atanmasını, “17-25 Aralık’ın kahramanı olarak biliyoruz ve yerinde ve doğru bir karardır” şeklinde yorumladılar. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz