Arınç’a ŞOK suçlama: FETÖ’ye para aktarılmasına göz yumdu

08 Eylül 2016 Perşembe, 17:00
bülent arınç1

Mustafa Aşçı, eski Başbakan Yardımcı Bülent Arınç ile ilgili “Bülent Arınç bu işin tamamen başındadır. Bu yolsuzluklarla ilgili her şeyi bilmektedir. Özetle şunu söyleyebilirim; Bülent Arınç, TRT’den sorumlu Devlet Bakanı TRT’deki bu yolsuzlukların tamamını bildiği halde FETÖ’ye kaynak aktarıldığını bildiği halde görmezden gelmiştir bütün bunlara göz yummuştur” şeklinde konuştu.

 

TRT’de 14 Yıl Bütçe Kontrol Müdürlüğünde Görev yapan Mustafa Aşçı çok tartışılacak iddialar ortaya attı. Akit TV açıklamalarda bulunan Mustafa Aşçı TRT içinde FETÖ’nün yapılanması olduğunu savundu. İddialara yanıt veren eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç “konuşma yapılan adı geçen kişinin gerek şahsımla ilgili gerekse dönemin Genel Müdürü şimdiki Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin ile ilgili sözleri tamamen iftiradır” dedi. Arınç daha ayrıntılı açıklamayı ilerleyen günlerde yapacağını kaydetti.

17-25 Aralık’ta seçilmiş hükümeti görevinden indirmeye çalıştılar… 15 Temmuz’da top yekûn ülkeyi işgal etmeye çalıştılar…  Fethullahçı Terör Örgütü devletin birçok kurumunda kadrolaştı. Kadrolaşmanın en çok olduğu kurumlardan birisi de TRT.

TRT’de 14 yıl üst düzey görev alan Mustafa Aşçı akıllara durgunluk veren iddiaları Akit TV’ye anlattı.

TRT Bütçe Kontrol Müdürlüğü’nde Prodüksiyon Amiri olarak 14 yıl görev yapan Mustafa Aşçı, kurum içerisindeki FETÖ’cülerin kadrolaştığını ve bu duruma dönemin TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın göz yumduğunu iddia etti.

FETÖ’nün, İbrahim Şahin’i hükümeti aldatarak göreve getirdiğini vurgulayan Mustafa Aşçı, Şahin’in 2 görevi olduğuna dikkat çekiyor.
Aşçı “Şuan Samsun Valisi olan İbrahim Şahin, Fethullahçı Terör Örgütü’nün hazırladığı bir projenin parçasıdır. Görevi TRT’deki FETÖ yapılanmasını gerçekleştirmek, kadrolaşmak yani… İkinci bir görevi de kamu kaynaklarını, Fethullahçı Terör Örgütü’ne aktarmaktır. 2008 yılı itibariyle FETÖ TRT’de yönetim kademelerinde kadrolaşmaya başlıyor. 2009 ve 2010 yıllarında personelde kadrolaşıyor özellikle KPSS sorularının çalındığı dönemlerde daha sonra da peyder pey gidiyor bu durum” ifadelerini kullandı.

TRT’deki kaynakların yüzde 88’inin dış kaynaklara aktarıldığını vurgulayan Aşçı “İkinci bir görev olarak kamu kaynaklarını FETÖ’ye aktarmak. Bunu da dış yapımlar üzerinden gerçekleştirmiş, kanal sayısını artırmıştır. Çünkü ne kadar çok kanal o kadar dış yapım demektir. Dış yapımlar üzerinden elde edilen rantlar örgütün istediği yerlere aktarılmıştır. Buna örnek olarak yazdığım kitabımda bir çok örnekleri yer almaktadır. Buna örnek olarak İbrahim Şahin’in kardeşi Mehmet Ali Şahin üzerinden yapılan kaynak aktarımını da verebiliriz. Yani İbrahim Şahin’in görevden alınması gerekiyor. TRT’den 7 bin personeli görevden alıp onu almadıkları sürece FETÖ ile mücadele edilmiş sayılmaz” şeklinde konuştu.
17-25 aralık sonrası örgütün gerçek yüzünün ortaya çıkmasıyla birlikte İbrahim Şahin’in ekibinin tamamının temizlendiğini aktaran Aşçı “17-25 aralık sonrası işin seyri değişti” dedi.

15 Temmuz girişimi sonrası FETÖ üyelerinin çoğunluğunun TRT’den atıldığını ifade eden Aşçı büyük bir tehlikenin olduğunu da iddia etti.

Şahin “İbrahim Şahin’in bizzat kendi atadığı ekibi, kurumun en kritik birimlerine yerleştirdiği üst düzey yönetim kademelerindeki elemanları, örgüt üyeleri bir kısmı özellikle örgütün içerisinden yetişip gelenler görevden alındılar. FETÖ üyelerinin büyük çoğunluğu görevden alındı ancak hala görevlerine devam eden FETÖ’ye destek olan yöneticiler kurumun en kritik birimlerinde yer almakta şu gün itibariyle. Sahte faturalar ile şişirilmiş firmalara aktarılmış. Bunun ile ilgili kaynak aktarımı yapan dönemin Muhasebe Müdürü Nazmiye Taş şuanda İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir” dedi.

TRT’deki 15 Temmuz’u takvimde işaretleyen Kanal Koordinatörü Süleyman Bektaş’ın görevde olduğunu dile getiren Aşçı “Bu şahıs hala görevine devam etmektedir. Takvim hadisesine girersek 365 gün içerisinde sadece o günün işaretlenmesi masum bir olay değildir. Bektaş’ta, İbrahim Şahin’in FETÖ’cü ekibi ile birlikte göreve başlamıştır. O dönemlerde yaptığı kaynak aktarımını, yolsuzluğu ben tespit ettim. Bütün bunlara rağmen İbrahim Şahin bunlarla ilgili hiçbir soruşturma başlatmamıştır. Çünkü bu bir kaynak aktarımıydı ve verilen görevi yerine getirmişti onlar” diye konuştu.

Aşçı açıklamalarının devamında şok eden iddiaları da ortaya atıyor.

Aşçı, eski Başbakan Yardımcı Bülent Arınç ile ilgili “Bülent Arınç bu işin tamamen başındadır. Bu yolsuzluklarla ilgili her şeyi bilmektedir. Özetle şunu söyleyebilirim; Bülent Arınç, TRT’den sorumlu Devlet Bakanı TRT’deki bu yolsuzlukların tamamını bildiği halde FETÖ’ye kaynak aktarıldığını bildiği halde görmezden gelmiştir bütün bunlara göz yummuştur” şeklinde konuştu.

ARINÇ TAMAMEN İFTİRADIR

İddialar ile ilgili açıklamalarda bulunan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç “Böyle saçma sapan bir adamın muhatap alınması beni fevkalade üzmüştür. Bu adam konuştukça konuşmuş bu yeni bir olay değil ki. 6-7 sene önce bu adam saçma sapan bir kitap yazdı o kitapta yazanların hiç birisinin doğru olmadığı Başbakanlık Teftiş Kurulunun raporlarına ortaya çıktı. Bunları şahsın kendisinin söylemesi mümkün değil. Bu yayında tek taraflı konuşma yapılan adı geçen kişinin gerek şahsımla ilgili gerekse dönemin Genel Müdürü şimdiki Samsun Valisi Sayın İbrahim ŞAHİN ile ilgili sözleri tamamen iftiradır. Daha evvel yazdığı bir kitapla kurumla ilgili asılsız iddialar ortaya atmış ve bu sebeple hakkında soruşturma açılmıştır. Bunları ben kendim canlı yayında söyleyeceğim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: yeniakit.com.tr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz