Putin’den çarpıcı Fırat Kalkanı yorumu

03 Eylül 2016 Cumartesi, 01:01
erdoğan putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile de Suriye’deki çıkarlarını uyumlu hale getirdiklerini söyledi.Rusya lideri Vladimir Putin, Bloomberg ajansıyla yaptığı açıklamada, Suriye’deki mevcut duruma ilişkin açıklamalar yaptı. Putin, “Yavaş yavaş doğru yöne doğru bir hareketlenme yaşıyoruz. Yakın bir gelecekte bir uzlaşmaya varacağımızı ve bunu uluslararası topluma sunabileceğimizi ihtimal dışı görmüyorum. Görüşmeler zorlu ancak devam ediyor” ifadelerini kullandı.

SURİYE’DE ÇIKARLARIMIZI BİRLİKTE HAYATA GEÇİRİYORUZ

Türkiye ile Rusya ilişkilerine değinen Putin, iki ülkenin Suriye’deki çıkarlarını gittikçe daha fazla birlikte hayata geçirdiklerini kaydetti. Ankara ile Moskova’nın bölgenin sorunları üzerinde görüş birliği sağlamasının her iki tarafın da çıkarına olduğuna işaret eden Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki ülke ilişkilerini tam olarak yeniden tesis etme konusunda son derece istekli olduğunu gördüğünü de ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz