“GATA’ya başörtülü başhekim atandı”

28 Ağustos 2016 Pazar, 13:08
gataya-basortulu-bashekim-atandi

Sağlık Bakanlığı’na devredilen GATA ve askeri hastanelerden güzel haberler gelmeye devam ediyor. Dün ismi değiştirilen ve Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi olan GATA’ya şimdi de başörtülü bir başhekim atandığı iddia edildi. Ancak bu iddia henüz teyit edilmedi.15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir yandan askeriyedeki temizlik devam ederken diğer taraftan da devrim niteliğinde kararlar alınıyor.

Bir dönem yasaklarla ismi lekelenen ve başörtülü olduğu için kapalı kadınların içeri alınmadığı GATA‘ya başörtülü başhekim atandığı iddia edildi.


Askeri Hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na bağlanması kapsamında devir teslim töreni gerçekleştirildi.

669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Askeri Hastanelerin Sağlık Bakanlığına devri kapsamında yapılan törene Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, GATA Komutanı Tümamiral Prof. Dr. Hayati Bilgiç ve GATA Başhekimi Tuğgeneral Prof. Dr. Ufuk Demirkılıç katıldı.

Öte yandan; sosyal medyafa yayılan ve Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz‘ın GATA’nın başhekimi olduğu yönündeki iddia ise doğrulanmadı.

EMİNE ERDOĞAN’I AĞLATAN GATA HADİSESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2007’de geçirdiği felç nedeniyle dönemin Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi’nde tedavi gören tiyatrocu Nejat Uygur’u ziyaret etmek isteyen eşi Emine Erdoğan’ın engellendiğini anlatmıştı.

Erdoğan konuyla ilgili şunları söylemişti: “Nejat Uygur GATA’da hasta yatıyor. Eşim ziyarete gitmek istiyor. Nejat Uygur’un hanımı (Nejla Uygur) arıyor ve diyor ki, ‘Ne olur biz sizinle dışarıda buluşsak… Siz buraya gelmeseniz… Burada yetkililer sıkıntı doğabilir, gelmemesi isabeti olur diyor.’ Ben bunu o dönem en üst düzeyde gündeme getirdim. ‘Nedir bu hal ya, ne yaptıklarının farkında mısınız?’ dedim.”

Nejat Uygur’un eşi Nejla Uygur ise o gün yaşananları katıldığı bir televizyon programında anlatmıştı. Nejla Uygur, Emine Erdoğan’dan hastaneye ziyaret için telefon geldiğini, kendisinin bundan çok büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Hastanedeki doktorlara gerekli protokol uygulansın diye Emine Erdoğan’ın geleceğin haber verdim. Ancak doktorların Emine Hanım’ın hastaneye girmesinin doğru olamayacağını belirtmeleri üzerine ben nedenini sordum. Emine Erdoğan’ın ‘türbanlı’ olduğunu söylediler. Ben hastanede eşarplı hanımlı gördüğümü söyledim. Onlar da hastanedekilerin türbanlı değil eşarplı olduğunu söylediler.” ifadelerini kullanmıştı.

GATA aslına döndü

ASKER ANALARI DA ALINMIYORDU

“GATA‘da Başörtülü olduğu için yaralı Asker oğlunu ziyaret edemeyen annelerin döneminden başörtülü başhekim dönemine” gelindiğine vurgu yapan vatandaşlar ise şükür ve niyazlarını sosyal medya aracılığıyla dile getiriyorlar.

www.yeniakit.com.tr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz