Bursa Ak Parti ve sağlıkta paralel tasfiye!

28 Ağustos 2016 Pazar, 23:19
alim şahin

Bu zamana kadar Sağlıkla ilgili konulara uzak durduk.

Dengelerin yerinden oynadığı, yepyeni bir dönemece girildiği bu günlerde ister istemez ilgi alanımıza giriyor.

Müezzinoğlu’nun bakanlığı döneminde gözle görülür gerileme yaşanması, Türkiye ye çağ atlatan Sayın Recep Akdağ’ın yeniden göreve davet edilmesine neden olmuştu.

Akdağ zamanında yapılan reformların adeta heba edildiği bir döneme şahit olduk.

Vatandaş şikâyetlerinin alabildiğine çoğaldığı, yatırımların yok denecek kadar azaldığı, gelişen talebe karşın sağlık hizmetlerinde yenilik adına yaprak kımıldamadığı göz önünde bulundurulursa ortaya çıkan tablo işin ehlinin yeniden iş başına getirilmesi zaruriyetini doğurmuştu.

Hal böyle olunca da Saygın ve usta isim olan Recep Akdağ yeniden direksiyona oturdu.

Sayın Akdağ’ı öncelikle kutluyoruz.

Fiziki yapıların yetersiz kaldığı, talebin karşılanamadığı Bursa’da kanlı darbe sonrasında hızla bir iyileşme baş gösterdi.

Paralelci Hainlerin halkın üzerinden elde ettikleri sağlık merkezleri, hastaneler asıl sahibi olan millete verildi.

Kanlı terör örgütü FETÖ’nün aşağılık darbe girişimi sonrasında “Her şer de bir hayır vardır” hadisi şerifi bugünlerde tek tek gerçekleşiyor.

Bursa’da FETÖ’ye ait Özel Rentıp Hastanesi ve Özel Bahar Hastanesi, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne bağlanarak yeniden kapılarını açtı.

Bu Hastaneler Devlet adına parasız pulsuz hizmet vermeye başladı.

Bursa’da Rentıp Yüksek İhtisas Hastanesinin Nilüfer ek hizmet binası, Bahar Hastanesinin ise Bursa Devlet Hastanesi Osmangazi ek binası olarak ameliyatlar dahil hizmet veriyor.

Bu arada Askeri hastaneler de sağlık bakanlığına bağlanarak halka kıyak çekilince Bursa’da fiziki anlamda sıkıntı çeken, özellikle bölgenin yükünü kaldırmakta zorlanan Yüksek İhtisas Hastanesinin iyiden iyiye rahatladığı gözlendi.

Rentıp ve bahar hastanesine daha önce parası olanlar, zenginler yararlanırken normal vatandaş kısmen faydalanıyordu.

Recep Akdağ döneminde Özel hastanelerde hastadan alınan katkı payı yüzde 30 iken Müezzinoğlu döneminde tahmini olarak yüzde 200 lere kadar çıkarılmıştı.

Bu anlamda hastalar büyük sıkıntı çekerken, devlet hastanelerinde yığılmalar baş göstermişti.

Özellikle Bursa’da Prof. Rüstem Aşkın’ın göreve gelmesiyle fiziki alanların iyileştirme çalışmalarında kayda değer ilerleme sağlanırken, sağlık hizmetlerinde tıkanıklığın aşılması adına çözüm arayışlarının hız kazandığı görüldü.

PARALEL MÜCADELE AMA NASIL?

Soruşturmalar son hızla devam ediyor.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinde ve İl sağlık müdürlüğün den bu zamana kadar toplam da 317 kişi uzaklaştırıldı.

Bu sayı çoğalabilir.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Rüstem Aşkın‘a sordum.

Kendisini Çekirge Askeri Hastanesinin işlemleriyle uğraşırken yakaladım!

Yoğun bir süreç yaşıyordu.

Devredilen hastanelerin yeniden dizaynı ile eksiği gediğiyle meşguldü.

Buna rağmen uzun uzadıya konuşma fırsatımız oldu.

Yüksek İhtisasa başhekim Doç. Soner Cander, Asker hastanesi başhekimliğine Türkiye Kamu Hastaneleri Başkan eski yardımcısı İdris Ahmet Çakır atandığını söyledi.

Tabi bir yandan sağlık çalışanlarında paralel soruşturmalardan dolayı uzaklaştırmalar devam ediyor. Halk sağlığı, il sağlık müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri olarak toplamda 317 kişinin görevden el çektirildiğini öğrendik.

Bu arada ortalarda Paralelciler paralelle mücadele adı altında masum insanların ekmeğinden oynadığı yönünde söylenti geziniyordu.

Aslını öğrendik.

Bazı birimlerde ilgili alt kademedeki kişilerin vereceği raporlara dayanılarak hareket edildiğinden zaman zaman art niyetli olanlar çıkabiliyor..  Bunlarla ilgili de işlemlerin yapıldığı, görevini kötüye kullananların derhal uzaklaştırıldığı, hatta edindiğimiz bilgiler bu kişilerin geçmişte FETÖ’nun derneklerine üye olduğu ortaya çıkınca gözaltına alındığı yönünde. Yani sağlıkta kanıtlı belgeli paralele mensup yönetici kişilerin kalmadığı bilgisi var.

KHB Genel Sekreteri Prof. Rüstem Aşkın ve İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan Paralele mensup kişilerin kendilerini gizleyerek paralelle mücadele görüntüsü vermesinin FETO’nun  oyunu ve taktiği olduğunu belirttiler.

Şunu anlayalım.

Sadece sağlık ta değil, birçok alanda çapraz takip söz konusu.

Yani masumlar ayıklanıp gerçek paralele mensupların uzaklaştırılması. Paralelle mücadelede Sağlık ta olduğu gibi tüm alanlarda sürüyor.

Burada yöneticilerden tutunda en alt kademelere kadar herkes görevini yapmalı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Gaziantep de yineledi. “Eş dost kim olursa olsun bu hain örgütten kimi biliyorsanız emniyet birimlerine haber verin.”

Öyleyse görev Darbe gecesi ülkesini sahiplenen millete düşüyor.

SİYASİ AYAĞI VAR MI?

Paralelle ilgili iddiaların ardı arkası kesilmezken Sağlık camiasında siyasette referans olunanlarla ilgili sıkıntılar sıkça gündemde.

Hatta konuyla ilgili bir çok yerde rahatsızlık olduğu ve şikayetlerin birbirini kovaladığı günlerdeyiz.

Öyleyse sağlık yakın takibimizde olacak diyelim.

Konuyla ilgili bazı bilgi belgeler tarafımıza iletildi.

Bunları yetkililere sunuyoruz.

Önceki yazımızda Ak Parti İl başkan yardımcısı Davut Gürkan’ın talimatlarıyla bir çok kişinin işe yerleştirildiği, ondan habersiz yaprak kımıldamadığı şikayetlerine değinmiştik. Bu şikayetler gelmeye devam ediyor.

Sayın Gürkan her ne kadar referans olduğu kimseler olmadığını aktarsa da bize gelen belgeler aksi yönde. Kendisine belgeleri takdim ettikten sonra cevap hakkının bu köşede baki olduğunu belirtmiştik.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

“Bursa Ak Parti ve sağlıkta paralel tasfiye!” için bir cevap

  1. Vatandaş Ali dedi ki:

    Allah yardımcın olsun,inşallah yeri,zamanı ve gereği kısmet olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz