Faruk Çelik’ten ‘Bursaspor açıklaması

26 Ağustos 2016 Cuma, 14:42
faruk Çelik

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Bursaspor’un lig şampiyonluğuyla sonuçlanan 2009-2010 sezonunun incelenmesi gerektiğine yönelik açıklamasına ilişkin, “Bir maçtan bahsediliyorsa tüm kamuoyu canlı izledi ama geriye doğru bir bildikleri varsa, bu FETÖ terör örgütü Sayın Yıldırım’ı da bütün spor camiasını da üzdüğü için, bütün 79 milyonu da gerçekten kahrolası eylemleriyle perişan ettiği için geriye doğru bildikleri bir şey varsa, tamamen bu yargı cephesinde ele alınır, değerlendirilir, ‘eyvallah’ deriz.” dedi.

Çelik, yaptığı açıklamada, yeşil-beyazlı ekibin şampiyon olduğu 2009-2010 sezonunda kendisinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak Bursa milletvekilliği görevinde bulunduğunu anımsattı.

Bursaspor’un o yıl gerçekten çok başarılı bir sezon geçirdiğini anlatan Çelik, “Şampiyonluk son maçlara kalmıştı. Ben de hiç unutmuyorum, Bursa’ya 2 gün önce geldim. Bu şehrin milletvekili ve bakanı olarak başarılar dilemek için kulübü ziyaret ettim. Tatlı götürdük, futbolcularla tatlı yedik, tatlı konuştuk. Amacımız moral, motivasyon sağlamak. Yani şehrin milletvekili olarak görevimiz buydu. Bu görevi yerine getirdik.” diye konuştu.

Çelik, ziyarette teknik heyet ve futbolculara yönelik bir konuşma yaptığını aktararak, şöyle konuştu:

“Orada Bursasporlu futbolculara ‘Korkmayın, çekinmeyin, siz Beşiktaş’a karşı üzerinize düşeni yapın.’ dedim. Trabzonspor’u kastederek, ‘Ben inanıyorum ki onlar da böyle dedikodulara filan pabuç bırakmayacak, onlar da çıkıp aslanlar gibi mücadele edecekler ve neticede Bursaspor da şampiyon olacaktır.’ dedim. Ne zaman? Maçtan 2 gün önce futbolcularla buluşmamızda bunları söyledim. Nitekim Fenerbahçe aslında çok güzel oynadı ama Trabzonspor müthiş bir defans ortaya koydu. Ne yaptılarsa 5 metreden, 10 metreden top bir türlü girmedi. Fenerbahçe-Trabzonspor maçı 1-1 bitti. Buradaki maçta ise biz Beşiktaş’ı rahat bir skorla yendik. Böylece Bursaspor ipi göğüsledi. Bir maçtan bahsediliyorsa tüm kamuoyu canlı izledi ama geriye doğru bir bildikleri varsa, bu FETÖ terör örgütü Sayın Yıldırım’ı da bütün spor camiasını da üzdüğü için, bütün 79 milyonu da gerçekten kahrolası eylemleriyle perişan ettiği için geriye doğru bildikleri bir şey varsa tamamen bu yargı cephesinde ele alınır, değerlendirilir, ‘eyvallah’ deriz.”

Kendisinin son döneme şahit olduğunu dile getiren Çelik, “Bursaspor- Beşiktaş, Fenerbahçe-Trabzonspor maçlarında 4 takımın da gerçekten kıyasıya verdikleri bir mücadelenin içinde Bursaspor’un haklı olarak ipi göğüslediğini söyleyebiliyorum ama öncesini bilemiyorum. O tamamen spor camiasının yapacağı değerlendirmedir. Onların bilgileri, belgeleri konuşabilir.” ifadelerini kullandı. (Bursadabugun)

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz