Faruk Çelik: Ey HDP’liler kimden korkuyorsunuz?

07 Temmuz 2016 Perşembe, 13:43
faruk çelik

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, emekli imam Ali Topal’ın oğlu İbrahim Halil Topal ile Emine Hatun Bağmancı çiftinin düğününe katıldı.
Bakan Çelik: Ey HDP’liler kimden korkuyorsunuz?

Haremlik selamlık olarak gerçekleşen mevlitli düğün töreninde kadınların oturduğu alana perde çekildi. Erkeklerin bahçede oturduğu törende Bakan Faruk Çelik ile beraberindeki Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Ak Parti milletvekillerinden oluşan şahitler, kadınların bulunduğu alana geçerek, çiftlerin nikah törenine katıldı.

Evlilik cüzdanını geline veren Bakan Çelik, mutlulukmar dileyerek, ‘Ömür boyu bahtiyar olun, birlikte ihtiyar olun’ dedi.

EY HDP’LİLER KİMDEN KORKUYORSUNUZ?

Konuşmasında HDP’ye oy ve gönül verenlere de seslenen Bakan Faruk Çelik, bu kesimin öncelikle sesini yükseltmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

“HDP’li dostlara sesleniyorum. HDP’ye gönül vermiş, oy vermiş insanlara sesleniyorum. Siz önce sesinizi yükselteceksiniz. Olan biten Şanlıurfalıların aleyhine olsun diye gerçekleştiriliyor. Korkunun ecele faydası yok. Kimden korkuyorsunuz. Dağdan koruyorlarmış, bu nasıl milletvekilliğidir? Dağdan kork, bayırdan kork, ovadan kork böyle milletvekilliği olur mu? Maden bu millet seni seçti meclise gönderdi. Bu bölge için doğruyu hakikati savunmak için burada olmalısın. İşte bu açılışlardır doğrusu, tesis kazandıracaksın, işsize iş kazandıracaksın. Çaresize derman olacaksın, işte milletvekilliği budur. Millet için sesinizi yükseltemeyeceksiniz niye seçildiniz o zaman ? Bunun için Şanlıurfalı kardeşlerime sesleniyorum. Bu gidişat gidişat değildir. Şanlıurfa’nın istikametiyle uğraşmayın. Şanlıurfa kalkınmayı hedef haline getirmiştir. Bu insanları sizin ateist, sizin Allahsız düşüncelerinizle milletin kafalarını bulandırmaya kalkmayın. Bulandıramadınız bulandıramayacaksınız.”

Tarımda 150 milyarlık hasılanın 450 milyar liraya çıkarılmasının hedeflendiğini de anlatan Çelik, bunun için çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi. Sulama sorununun aşılması durumunda üretimde artışın oluşacağını kaydeden Bakan Çelik, “Bütün imkanlar bilinçli tarım için seferber edecek. Yine tarımsal desteklemeler yılda bir müracaatla 2 destek alınacaktır. Önümüzdeki yıldan itibaren ekim ve hasat döneminde iki destek olacak. Böylece çiftçi kardeşimiz, ne aldığını bilecek. Kooperatif borçları var. Onlarla ilgili yapılandırma çalışmalarımız var” dedi.

Hayvancılık alanında yaşanan küpe sorununu ortadan kaldıracaklarına değinen Bakan Çelik, “Hayvancılık yapan kardeşlerimiz ve işletmeleri olan kardeşlerimizle ilgili de yeni düzenlemelerimiz var. Küpe sorununu ortadan kaldırıyoruz, küpeyle ilgili ciddi oluşmuş cezalar var, bunların hepsini affediyoruz, her hayvan kayıtlı hale getirilecek. Hayvancılıkla ilgili bir tesis yapacaksınız ama mevcut mevzuat inşaat harçlarını çıkarıyor, bu harçları da ortadan kaldırıyoruz. Hayvancılığı geliştirmek için inşaat ruhsat harçlarının ödenmeyeceği yasal düzenlemeyi Meclis’e göndermiş bulunmaktayız. GAP, Türkiye’nin tahıl ambarı, bunu geliştirecek düzenlemeleri yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Çelik ve beraberindekiler daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve 58 Bin metrekarelik alana sahip GAP Sukay Park ve Su Sporları tesisinin açılışını yaptı. Restoran, kafeterya, açık ve kapalı yüzme havuzları, biyolojik gölet, temalı bahçeler, çocuk oyun ve oturma alanları, ülkeler mutfağı, koşu parkuru, etkinlik meydanları, su oyunlu havuzlar ve atletizm sahası alanların yer aldığı tesis, 35 bin metrekarelik gölet ve yaklaşık 5 bin metrekarelik adadan oluşuyor. Tesisleri gezen Bakan Çelik, daha sonra Haliliye Belediyesi’nin yaptırdığı 36 taziye evinin de açılışını yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz