Rusya’dan flaş PKK,PYD, ESET açıklaması

01 Temmuz 2016 Cuma, 12:04
sergey dankvert rusya tarım ürünleri

Rusya Milli Güvenlik Akademisi Dış İlişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Talat Enveroviç, önemli açıklamalarda bulundu. Enveroviç, Esed ve PKK’nın Suriye kolu PYD’nin Rusya için vazgeçilmez olamadığını açıkladı.Türkiye ile Rusya arasındaki sorunun çözümünde kritik görüşmeler gerçekleştiren ve iki ülke arasında mekik diplomasisi yürüten Enveroviç, önemli açıklamalarda bulundu.
Rusya Milli Güvenlik Akademisi Dış İlişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Enveroviç, bu görevinin yanı sıra sınır ihlali yapan Rus jetinin düşürülmesi sonrası bozulan ilişkilerin düzeltilmesi için başlatılan diplomasinin mimarlarından… Ahıska Türkü Enveroviç, Türkçe’ye çok hakim ve Kremlin’e yakın olarak çalışıyor.

RUSYA SURİYE’DEKİ POZİSYONU DENGELEYECEK

Enveroviç’e göre Rusya, Suriye’deki pozisyonunu dengeleyecek ve PYD konusunda Türkiye’nin çıkarlarına uygun davranacak.

ESAD RUSYA İÇİN VAZGEÇİLMEZ DEĞİL

Enveroviç, “Rusya’nın, Bayır Bucak Türkmenleriyle ne sorunu olabilir? Rusya askeri harekatları Esad’dan aldığı harita ve koordinatlara göre yaptı. Bu Esad’ın planıydı. Ama Esad Rusya için vazgeçilmez değil” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz